söndag 8 november 2009

Loppbiten!

Sandloppa.
Bilden lånad från Wikimedia Commons.

Sandloppor! Sandloppor kommer flygande med vinden och sanden som alltid yr omkring i luften. Och de biter mig! I alla fall är det den senaste teorin om vad det är som har gett mig 18 bett på benen och som kliar så in i bomben illa. Fy bubblan säger jag bara! Jag har smort dem med After Bite, med cortison, med Xylocain, men ingenting hjälper. Det kliar så jag håller på att bli tokig. Jag tycker bara att det är så himla orättvist, för de biter bara mig, inte Maken!

Jag har bytt och tvättat alla sängkläder, täcken och hela midevippen. Annars kan man också lägga ut dem i solen, för sandloppor tål inte för mycket sol. Har jag hört. Loppor måste väl ändå vara en onödig uppfinning i ekocirkeln?

----

Angående analysen av min blogg som jag skrev om i föregående inlägg, så hör den alltså till en högskoleutbildning (analysen alltså, inte min blogg). Vill bara förtydliga det.

----

Och så var det följetongen om flytten. Fastighetsskötaren, mr Gamel, ska försöka styra om så att vi kan flytta in den 25 november. Men han är osäker på om de ska hinna bli klara med allt som ska fixas (måla och greja) innan dess. Han ska lämna besked i kväll eller i morgon om han tror att det går. Jag hoppas innerligt att det ska funka, för Offerhelgen, som börjar den 26 november och ska sluta 30 november enligt normala rutiner, kanske blir förlängd ända till 5 december om det vill sig illa. Varför? Svininfluensan. Det är nämligen så att stora pilgrimsfärden till Mecka sker nu i anslutning till Offerhelgen, och man är rädd för att den enorma folkmassa (flera miljoner) som samlas i Mecka ska medföra spridning av flunsan. Trots att det krävs vaccination för att få åka.

Jaha, så ingenting är bestämt än.


PS. Följetong stavas det, inte följetång som jag skrev från början. Även solen har sina fläckar : )

23 kommentarer:

Bert sa...

Följetången... host host hm!

;-)

Bert sa...

Det där att bara du blir biten av sandloppor är ett fenomen som är intressant.

Vissa människor är mer omtyckta än andra. Det är en ära.

Jag är omtyckt av myggorna. De älskar mig. Men kärleken är obesvarad.

Marianne sa...

Bert: Jag lovar, kärleken är obesvarad när det gäller sandloppor också!

Bert sa...

Jaha - Och hur var det nu med följetången, då?

Marianne sa...

Bert: Haha, ja du vet, som följetånger är, den är lååång. Förhoppningsvis får den sin upplösning i morgon, för han har inte hörts av i dag. Och då hoppas jag att beskedet blir 25 nov.

Bert sa...

Men... hm... alltså...... Visst stavas det följetOng?

Otta sa...

Jag håller tummarna för att flytten blir av innan den 26:e. Tur jag inte är i Egypten då, det är inte min favorithelg...

Loppor har jag nog aldrig blivit utsatt för, men ute på kvällarna är det oftast jag som blir myggbiten. Det händer aldrig Nour! Orättvist.

Kram

Marianne sa...

Bert: Haha, hoppsan! Jaha, där ser man. Även solen har sina fläckar : D

Otta: När du säger det vore det skönt att flytta innan den 26:e även av den anledningen. Vi bor ju mitt emot moskén nu, och på morgonen första dagen av Eid al-Adha brukar vi vakna av att en ko råmar. Ja, sedan kan du ju föreställa dig fortsättningen. Det brukar lukta blod i hela huset trots att vi har fönstren stängda. Fast de städar upp med en gång och framåt eftermiddagen syns inte ett spår av vad som har pågått. Det finns andra ställen där det ligger slaktavfall i veckor ...

Jag vet inte om det är loppor, men det var någon som sa att det kan vara det. Har i alla fall inte fått fler bett nu, av vad det än var. Men de som är ser inte vackra ut, stora röda svullnader som After Bite inte hjälper mot. Och det hjälper mot myggbett, så det är det inte.

Vi får väl se det som att vi är omtyckta, som Bert skriver : )

Kram!

Anonym sa...

Fy för sandloppor. De är en av anledningarna till att jag ogillar att ligga på stranden, för blir man inte biten av sandloppor så blir man nypt i rumpan av små sandkrabbor. Söta är de ju, men man blir less på allt bitande.

marsipanen sa...

Eftersom myggor mfl ser mig som ett vandrande buffébord så är jag rätt "omtyckt".
läste en gång att vanlig antihistamin som exvis loratadin skulle kunna funka mot klåda... och det har faktiskt funkat för mig! Är väl iofs lika "välsmakande" men får åtminstone sova på natten;)

kramis och ha en bra vecka!

Annika sa...

Roligt med analysen, Marianne!
Och jag håller med det hon skriver. Din blogg är SÅ bra! Men, inte ska du ända i layouten, tycker jag. Din högerrspalt är superbra. Där går jag själv in och kollar :-)
Fortsätt att skriva som du gör idag!! Inget skall ändras :-)

sandloppor...så ruskigt obehagligt!
USCH. Klåda blir man ju tokig på.
Måtte du bli av med det!!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

"Även solen har sina fläckar" hahaha!

Klia på dig! ;)

Petra H sa...

Kul att er egyptiske fastighetsskötares namn rimmar på Kamel ;-)
Du och jag verkar vara lika poppis bland bitande insekter! JAg lyckades med konststycket (??) att bli myggbiten x7-8 på mindre än 10 minuter förra måndagen då jag stod i porten härnere och pratade med en kompis. Mitt på blanka dagen! Får väl vara glad så länge de inte ger mig dengue...
Kram

Marianne sa...

Matilda: Har ni såna som kryllar runt på stranden också? Här tycker jag att de små krabborna håller sig undan i alla fall, det är till och med lite småsvårt att hitta dem när man letar efter dem. Och det är ju bra för alla utom barnen : )

Marsipanen: Haha, ja jag är också vandrande buffébord! Jo, jag tar antihistamin, Telfast, så jag vågar inte tänka på hur det hade varit om jag inte gjorde det!

Kram!

Annika: Tack! Ja, visst är det roligt! Nej jag behåller nog som det är, men jag tyckte det var bra att kolla läget för om alla hade tyckt att det skulle vara tvärtom så hade jag ändrat.

Ja när ska denna klåda ta slut? Betten är fortfarande illröda och svullna, trots antihistamin till och med. Hu!

KRAM!

Marianne sa...

Anna: Hehe, man ska alltid sikta mot stjärnorna, vet du : D

Kram!

Petra: Och det finns till och med de som stavar Kamel! Men Gamel (uttal ungefär Gämäll) betyder visst vacker, för en man. Vacker för kvinna kommer jag inte ihåg.

Mitt på blanka dagen!?! Då ska ju myggeländena sova! Det står i myggornas lagbok, kan du tala om för dem! Men jag vet, jag får in såna i mitt badrum ibland, och så kommer de och attackerar när man minst anar det. Man kanske skulle flytta till Grönland, Lullun säger ju att det inte finns några insekter där ...

Ja passa dig för dengue! Skönt att ni flyttar till tryggare marker snart!

Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Man kan säga att du lever loppan i Egypten - släng er i väggen Hollywood fruar!!! Here kåms Marianne! Skavlan next!!! :-)

Suzesan sa...

Hahah jag sitter och skrattar åt alla roliga kommentarer. JA jag är också en sån som blir biten av alla såna kryp. Mygg säkert sanloppor getingar bin flugor mal fjärilar och ja MYROR ja jag får inte glömma armémyrorna i Spanien som jag blev biten av som gav mig sn bölder. Helt onödiga uppfinningar i Ekocirkeln, vad gör de för nytta när man bara besväras och slår efter dem och Ogillar dem hahaha. Åhh det är väl det värsta med kli'iga bett.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Karlavagnen: Hahahahahahahaha! Vad bra! Vad kul jag har det!!!! Tjoho! Hahahaha! Kollar du när jag är med i Skavlan och Robin och Dobido och Lets Dance?

: D

Suzesan: Du är också omtyckt! Vi får bli lite elakare av oss så att de slutar hugga! Armémyror låter lite väl onödigt det också! Hahaha, men FLUGOR bits väl inte? MAL? Du är inte bara om tyckt, du är ÄLSKAD!

Kramar!

Mia sa...

Usch och fy för sandloppor! Hoppas de gett upp nu. Och hoppas också att det löste sig med inflyttning. När man väntar på något sådant så vill man ju få flytta in med en gång! Kram!

Suzesan sa...

Hahahahahahahahaha. Tack Marianne. Gott skratt fick jag hahaha.

Kram
/Susanne

Musikanta sa...

Har inte Bert hört talas om att man INTE ska anmärka på stavningen i blogginläggen? Det anses inte höra till god ton!

Men han kanske gjorde ett undantag för dig eftersom du är en så duktig översättare och språkekvilibrist f.ö.

Men jag håller med honom, det såg skojig ut med "följetång" (ett sorts verktyg som ska följa med dig, eller? :-))Du skrev ju i alla fall inte "följetångar" eller
"följetänger" vilket hedrar dig. Det brukar ju folk göra ibland för att vara lustiga!
Många kramar/M

Musikanta sa...

Har inte Bert hört talas om att man INTE ska anmärka på stavningen i blogginläggen? Det anses inte höra till god ton!

Men han kanske gjorde ett undantag för dig eftersom du är en så duktig översättare och språkekvilibrist f.ö.

Men jag håller med honom, det såg skojig ut med "följetång" (ett sorts verktyg som ska följa med dig, eller? :-))Du skrev ju i alla fall inte "följetångar" eller
"följetänger" vilket hedrar dig. Det brukar ju folk göra ibland för att vara lustiga!
Många kramar/M

Marianne sa...

Mia: Jo nu äntligen verkar det som om betten går tillbaka lite, men de är ganska fula fortfarande och kliar som attan.

NU är det klart med flyttdatum. Om två veckor. Så skönt det ska bli!

Kram!

Suzesan: Kramar!

Musikanta: Äsch då, Bert får göra det för han gör det med glimten i ögat. Och han är petig med sig själv också. Och så brukar vi ha språkdiskussioner ibland, så han får det som sagt.

Fast ekvilibrist vet jag inte om jag är, men tack!

Haha, följetänger. Nä. Men nu måste jag slå upp böjningen bara för det! -en -er. Som en mås flera möss då : D

Kramar!