torsdag 5 november 2009

Förkylningen från Helvetet

Fy bubblan säger jag bara, det här var nog den värsta förkylning jag har haft, i alla fall som jag kan minnas. I morse höll jag nästan på att drunkna i mitt eget snor. Nå ja, men det kändes nästan så. Inte är det vackert det jag hostar upp heller, för att uttrycka sig milt. Då är det väldigt praktiskt och bekvämt att kunna köpa allt från apoteket utan att behöva få ett recept från en doktor först - fast jag VET att man inte ska göra så. Nu har jag i alla fall skaffat bredspektrumantibiotika och slemlösande, så det vore väl attan om jag inte blir bättre i rappet nu. Och om jag hade slösat bort några timmar hos en doktor är det just precis vad han hade skrivit ut i alla fall, så det är bättre att både han och jag roar oss på var sitt håll.

Upptäckte härom dagen ett litet träd i Kontorets trädgård som jag inte hade sett förut. Det bär frukt och jag är självklart nyfiken på vad det är för frukt eftersom jag inte känner igen den. Lika självklart var det ingen på Kontoret som hade en aning om vad det var, och Maken hade inte ens lagt märke till trädet. Så nu undrar jag om det är någon av er, kära läsare, som vet vad det är för frukt och fruktträd på bilderna. Inte världens bästa bilder, men det går att se vad det föreställer i alla fall.

Vad är det här för frukt?

Här syns bladen lite bättre.

Ett mycket litet och tanigt träd.
Och ja, det finns en pool i trädgården, men de brukar inte bada
på arbetstid, de brukar jobba. Tror jag i alla fall ...

I dag har flyttfirman varit här och tittat, så i morgon får jag en offert. Planen är att börja packa den 26:e och sedan flytta den 30:e november. Innan dess får jag några kartonger så jag själv kan packa sånt som jag inte vill att de ska pilla med. Det tycker jag låter bra. Hoppas nu att priset ligger där vi har hört att det ska ligga, för då blir det fullt möjligt att leja bort hela det trista jobbet med att packa och bära. Håll tummarna!

27 kommentarer:

Otta sa...

Tyvärr ingen aning vad som hänger i trädet! Du får plocka ner och skära itu.

Vilken otur med förkylning, men se det som att det är bättre att ha den nu, efter att gästerna har åkt och kanske till och med bra att den kommer innan den stora flytten!

Krya på dig! En katt på varje sida om dig gör dig nog frisk! :-)

Kram

Annika sa...

Det kan väl inte vara Grisen du åkt på!? Här är ju den i princip det enda som går för tillfället. Som sagt, gillar att du kan köpa så mkt OTC!
OCH nu ska du krya på dig!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Själv har jag haft "cold lite" i jämförelse! Krya på dig!

olgakatt sa...

Ajaj! Bredspektrumantibiotika är det VÄRSTA du kan ta till! Alla infektionsdoktorer ryser! Så smalt som möjligt skall det vara, bara ta just det som du lider av! Det är detta missbruk av antibiotika som skapar de farliga resistenta bakteriestammar som kommer att göra ALLA antibiotika overksamma ganska snart. Då är vi tillbaka där vi var före 1930-40-tal och folk dog av det vi idag kallar "enkla" infektioner.

Petra H sa...

Ojoj, jag hoppas verkligen att du kryar på dig snart. INte roligt att snora och hosta. Det verkar verkligen som alla är sjuka just nu, oavsett världsdel!! (även om jag inte kan påstå att jag är särskilt sjuk, bara lite svvaaaaggg)
Roligt med ett nytt träd även om jag inte kan hjälpa dig. Det är kul, jag brukar också fråga folk här vad träden och blommorna heter - de flesta har inte AAAANING och har som du skrev inte ens lagt märke till träden! Om jag ska vara ärlig är jag inte så duktig på svenska träd heller så skulle en icke-svensk fråga mig om ett träd som inte var björk, ek, kastanj eller gran så skulle jag nog inte heller kunna svara, ha ha!
KRAM och krya på dig!

Desiree sa...

Bläää för den där förkylningen. Usch jag minns att jag hade en sådan för flera år sedan och det kändes som om jag aaaaldrig skulle bli bra igen. Men hoppas att det går mot snabbt tillfrisknande nu när du har antibotikat.

Frukten och trädet tycker jag ser ut som om det skulle kunna vara Papaya på ett papayaträd men det är som sagt min gissning. Papaya är ju supergott om det skulle vara det.

Skönt att du kan få packa lite själv som du är extra rädd om. Det låter bra. Då kommer du ha fullt upp här under november inför flytten. Men skönt att komma iordning i nya lyan innan julen.

Anonym sa...

Det är första gången jag kommenterar så ska passa på att tacka för trevlig läsning! Jag är säker på att det är papaya för vi har en sådan i kruka här på Rhodos. Den har kommit från frö vi tog i Thailand en gång.
Krya på dej snart.
Hälsningar Lena

Saltistjejen sa...

Fy vad jobbigt!
Att bli sådär riktigt sjuk är såååå jobbigt.
Hoppas verkligen att du snart blir bättre. Kanske är det influensan? H1N1??
Den häjrar ju ordentligt här nu. Jag är mer eller mindre säker på att det var den M fick. Men visst, det finns ju en mängd andra virusar och bakterier som man kan råka ut för också.
Vi får väl se om antibiotikan hjälper. Isådanafall var det ju inte svinisen ialalfall eftersom den orsakas av ett virus.
Oavsett så hoppas jag att du snart är på benen igen. Särskilt med en flytt som kommer närmare.
Ang trädet så är ag ledsen men har ingen aning.
Krya på dig nu vännen! Kram!!

Anonym sa...

Visst är det en papaya palm du har!

Suzesan sa...

Ingen aning om frukten. Intressant. Papaya läste jag som förslag... okey låter intressant.

Neeej sån skitförkylning hoppas du kryar på dig snart. Guuu' vad kul att det är så nära flytten nu. Håller tummarna att det löser sig med offerten och priset är överkomligt. Du får kolla med så det inte blir sån lastning som du visat bilder på i bloggen massor av gånger. Där de staplar allt allt på varandra och överst en gubbe eller en som hänger vid sidan om och "håller" så det inte SKA RAMLA AV;)Hahaha ba' skojar.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Ja sen fick jag världens goaste skratt när jag läste namnen på de andra kattern Bus och Frö. hahahaha och Putte. Hahaha.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

http://www.thailandkusten.com/artiklar/papaya.htm

Läs om papaya på länken! Bevaka frukterna noga och lägg beslag på dom när dom är mogna - rena hälsokuren, tycks det! Lyckost som kan få dom mogna, här är dom ibland rätt beska, antagligen plockade omogna.

Anonym sa...

Olgakatt, det är precis som du säger, om man plockar dem för tidigt så smakar de väldigt beskt, man ska vänta tills de nästan är helt oranga och lite mjuka, då är de perfekta!

KARLAVAGNEN sa...

OJ! KRYA PÅ DIG! Men var försiktig med antiobiotika. Kram!

Marcus sa...

Usch, krya på dig. Vi vet precis hur det känns. Först nu börjar vi vacklar ur våra sängar och orka med något vettigt.

Fröken Anki sa...

Papaya tänkte jag också på! Du får väl hålla utkik och se vad det kan bli. Kanske kan bli en dunderkur så att du håller dig frisk framöver.;)

Flyttfirma är guld värt!! Det tar ju en massa tid att packa, och inte är det roligt heller. Mycket bättre att packa upp.
Hoppas allt går bra med flytten och att du snart mår bättre.

kram

anna of sweden sa...

Krya på dig!

anna of sweden sa...

Krya på dig!

Marianne sa...

Usch stackare. Nu måste du testa varm öl.
Är du säker på att de inte tar ett dopp i poolen i alla fall.
/Kram

marsiapanen sa...

Bredspektrumantibiotika ..ha ha *viker mig nästan dubbel*

Här fick jag nästan bli lite aggresiv när jag ville att familjeläkaren skulle skriva ut en ask kåvepenin till dotterns reseapotek när hon skulle "backpacka" i asien förra året.
Hade banne mig varit enklare att sticka till Kairo och hämtat där *skratt*

Stackare som åkt på förkylning, men det är väl bara att kurera sig och varm öl SKA funka
(kan du inte testa och tala om *ler*)

Eftersom du redan fått förslag på trädet så kollade jag och jag tror oxå på papaya
kolla den här länken
http://www.shenet.se/vaxter/papaya.html

kramis och krya på dig nu!

Marianne sa...

Otta: Det verkar som om det är papaya. Jag får se till att hänga lite där den närmaste tiden så att jag kan sno en frukt : )

Tack! Det var nog lite mer än en förkylning det här, men nu är jag på bättringsvägen igen. När jag har hostat för mycket på nätterna har jag gått in och lagt mig i gästrummet, och då kommer Tjorvan springande som ett skott och lägger sig hos mig. Så hon har hållit mig varm och go!

Kram!

Annika: Tack, nu så har det vänt. Men det kan inte ha varit grisen, för jag har inte haft några flunsasymptom direkt. Det är nog en bronkit. Och Klas har inte fått det, så jag har nog inte smittat.

Kram!

Anna: Bra att du har haft "lite", att du slapp det här eländet. Förresten borde vi stava det "lajt" på svenska, så vi inte blandar ihop med "lite" som i "inte mycket". : )

Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Är du infektionsläkare? Jag vet att man ska ta smalt, men jag vet också hur det är när man går till doktorn i de här länderna. Han hade förmodligen gett mig flera olika sorter i stället för en sort, typ. Det här var en bronkit, så jag underdrev lite när jag skrev förkylning.

Tack för papayalänken! Jag får göra mig ärenden till kontoret den närmaste tiden så att jag kan sno en när de är klara : )

Petra: Skönt att du bara är lite svag, då kan man vila sig utan att behöva må alltför dåligt samtidigt. Så gör det! Passa på att vila dig!!!

Hehe, jag är övertygad om att du kan fler svenska träd än så. Tall kan du. Lönn och asp kan du också. Och pil : )

Det är tydligen papaya!

Kramar och krya på DIG!

Desirée: Ja nu har det vänt så nu ska det nog gå rätt fort. Det blev ju snabbt en bronkit av det hela, så det var lika bra att ta antibiotika innan det sjönk djupare ner, så att säga.

Det verkar vara papaya, för det är flera som säger det. Så det bestämmer vi. Måste tjuvpassa på dem så att jag kan sno till mig en. Om inte mr Mahmoud har tänkt sig att använda dem ...

Det blir perfekt att packa lite själv. Och jag ska vara med under packningen och märka kartongerna sa han, så att jag vet vad som är i. Vi får se när nya datumet blir ...

Kramar!

Marianne sa...

Lena: Hej Lena och välkommen hit! Och tack för dina fina ord!

Så man kan ha papaya i kruka! Det kunde vara någonting att satsa på i nya lägenheten, för där kommer vi inte ha trädgård, bara balkonger. Det var en bra idé, förresten, att ha ena balkongen som fruktbalkong med papaya, fikon, mango, citroner och sånt. Man kan ju prova!

Så du bor på Rhodos? Men du har ingen blogg?

Tack, nu har det vänt så nu ska jag nog snart bli frisk!

Saltis: Nej, det kan inte vara svinisen, för jag har inte haft flunsasymptom. En förkylning som snabbt blev bronkit, att döma av det jag inte tänker beskriva för det vill du inte. Skönt att jag hann stoppa den vid det i alla fall så den inte letade sig ännu längre ner i lungorna. Och Klas har inte blivit sjuk, så jag har inte smittats.

Så M har haft svinisen, men du och Ella klarade er? Eller var det den Ella hade i alla fall? Hoppas det så att ni har klarat av den i er familj!

Tack, nu är jag bättre i alla fall. Har ändå jobbat lite de här dagarna.

Kramar!

Carina: Toppen att det är papaya, jag önskade mig att det skulle vara det. Och nu vet jag att de ska vara nästan helt brandgula och lite mjuka! Jag ska nog se till att bevaka de där guldklimparna : )

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Tack, jo det här var en riktig skruttvecka. Men nu blir det bättre!

Offerten blev dyrare än jag trodde att den skulle bli, men han hade räknat med ihopsättning av alla möbler (vilket inte är någon idé eftersom de ändå inte fattar Ikea-konceptet) och uppackning (vilket inte är någon bra idé eftersom de inte vet var jag vill ha saker och ting) så vi ska nog få ner priset lite. Och så tror jag han har lagt på för att han tror det är företaget som betalar, och det är det ju inte. Det får bli min födelsedagspresent och julklapp ...

Visst är det rätt bra namn på kattungarna! Bus och Frö tumlar runt rätt friskt med varandra, så jag tyckte det passade bra : )

Kram!

Karlavagnen: Tack, men ibland måste man ha det. Jag är inte sån som petar i mig det för minsta lilla.

Kram!

Marcus: Har ni också varit sjuka? Jag har inte varit läst bloggar på evigheter, så jag hänger inte med alls just nu. Hoppas nu att ni blir pigga och starka i rappet!

Marianne sa...

Fröken Anki: Tror du man kan lura dem att tro att det är någon lite halvgiftig frukt som man måste behandla på ett visst sätt ... Hahaha, nä, jag får vara glad om jag får en av dem.

Utan flyttfirma skulle jag behöva ett par månader på mig, tror jag. Just att packa allt och sedan lyfta alla tunga saker. Och skruva ner lampor och hyllor och ... Blä! Nej, mycket bättre med flyttfirma när det är överkomligt pris. I Sverige är det väl ingen människa som har råd med sånt för där är allt så hysteriskt dyrt, men här är det lite billigare.

Kram!

Anna: Tack! Gånger två : )

Marianne: Hehe, jag håller på att samla mod till den där ölen. Vet inte varför jag fegar så, men det låter som om det är någon sån där explosionsartad upplevelse. Drack du det som barn?

Hehe, nä man vet förstås aldrig : )

Kram!

Marsipanen: Hehe, ja svenska läkare är väldigt återhållsamma nu för tiden, på gott och ont. Det kanske hade varit enklare för Lusen att få det på ett apotek i Asien : )

Hahaha, du säger att varm öl SKA funka, som om du visste det - och så vill du att jag ska testa för att se om det gör det! Jag tror att du också tror att det är lite explosionsartat att dricka det där! : D

Papaya it is!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jo, det var därför jag skrev "cold lite". Först tänkte jag skriva "förkylning lite" men det kändes fel, då skulle man tro att jag menade 'lite' på svenska. Men jag tänkte inte på "lajt" så då skrev jag det helt på engelska istället :) Fast slang dårå eftersom det egentligen heter "light". Men det vet du ju! :)

Marianne sa...

Anna: Haha, jo, det är ju den amerikanska slangstavningen, som jag oftast tycker är bra eftersom den är mer ljudnära än den korrekta engelska stavningen. Men just "lite" kräver precis som du tänkte fler engelska ord så att man fattar att det är engelska. Och sen är det jag som alltid ska fåna till det och göra det svenskanpassat.

Nä, men allvarligt tycker jag att en del av de engelska lånorden som vi använder behöver svenskanpassas. Mejl är ett sånt ord som jag tycker är BRA. Post funkar ju inte, för det är papperspost. E-post tycker jag är klumpigt. Mail blir lätthanterligare om man stavar det mejl, då kan man plötsligt böja det på svenska utan problem.

Bissniss är ett annat som jag tycker är bra, men det funkar inte riktigt på svenska med engelsk stavning, så det borde vi också stava om : )

Kram!