tisdag 24 november 2009

Over and out

Nu har vi fått nycklar och varit ner och kikat igen och passade på att bära med oss lite av de där prylarna som man måste ha allra först. Kattsand, kaffekanna, min bästa kaffekopp som inte får gå sönder, några blommor, vatten, toapapper och dylikt. Plus några flaskor vin och likör som vi fick av vännen K som flyttade i dag. Hon kan ju inte ta det med sig över gränserna hur som helst.

Men till vår fasa upptäckte vi att de inte hade burit ut alla garderober ur sovrummet! Hur ska detta gå? Och spisen är inte installerad, det är ju gas så det kan vi inte göra själva. Diskmaskinen kommer nog snälla mr Fatih springade och fixar åt mig i morgon, får ringa honom. Och kylen och frysen ställde vi själva på plats.

Damen som hade städat och jag har väl kanske inte riktigt samma uppfattning om vad som är rent och inte, men å andra sidan kommer det inte bli renare av att ett gäng flyttgubbar springer ut och in, så det är inte hela världen. Det är sånt man får ta efter hand innan man placerar bokhyllan och så vidare. Fint blir det när det är klart, och det är huvudsaken.

Vi kommer att få maffiga benmuskler i den lägenheten, det är en sak som är klar. Man skulle nämligen kunna säga att vi bor fem trappor upp. Alltså man kommer direkt in till oss från gatan, men sedan är det tre trappor för att komma upp till första våningen och sedan två till för att komma till översta. Vet inte om jag behöver gymkort?

En stor skillnad som slog mig direkt när vi var där nu på kvällen är att det LYSER I GRANNARNAS FÖNSTER! Husen är bebodda och det syns att det bor folk där. Helt underbart. Här i gamla är det alldeles mörkt i varenda fönster på kvällarna, det är väl bara vi som inte drar för persiennerna och gömmer oss. Nu kommer det att kännas att det finns människor i närheten, det är så skönt!

Nej govänner, nu ska jag packa ihop datorn och dra ur sladden till routern så att jag kan packa det i Viktiga Kartongen. Jag hoppas att vi ses snart igen!

Ha det jättebra allihop så länge!
Kram på er!

19 kommentarer:

Saltistjejen sa...

oj! Jag hoppas det löser sig med alla de här sakerna snart. Garderoberna men framförallt spisen. utan spis är det svårt att bo en längre tid...
Det låter ändå härligt och ditt inlägg är fyllt av optimism!
kram!

KARLAVAGNEN sa...

Åh jag får flytt-vibbar! Njut och katterna kommer att tycka trapporna är jättekul! Allt blir bra till slut och du har ju en sund inställning till det hela! Kram!

Suzesan sa...

Guuu' jag sitter nästan och gråter för jag är så GLAD för din skull. Häftigt. Hoppas vi ses snart igen Marianne. Kämpa för internet:)OCH spisen och allt. Det kommer ordna sig.

Gulle dig så kul det är

Kram
/Susanne

Carina sa...

Jag tror det var Marie Fredriksson som hade en sång med titlen "Så länge det lyser mitt emot"... eller någon annan... men det ligger något i det, det är en hemkänsla, en trygghetskänsla...

Lycka nu.

Desiree sa...

Låter som det kommer bli mysigt och bra. Oj det var många trappor. Ja tur att ni har flyttgubbar som kommer att bära alla kartonger och möbler till er. Men nog lär det bli spring i trapporna för dig iallfall fullt och tillräckligt när du håller på att installera dig och packa upp allt. Hoppas det löser sig med spisen och garderoberna. Alltid är det något.

Kram

Melting Pot sa...

Jag hoppas att du har bättre tur med "gasbranchen" än vad jag har haft!
Städningen här var vid inflyttning=inte rent. Man har helt enkelt olika krav. Det tog flera dagar att skura toaletterna och många hinkar med svart vatten, som gradvis blev ljusare, innan jag var nöjd, och då hade en städfirma ändå varit här två dagar.

Lycka till! Kram

Ninni sa...

Länge sedan jag var här Marianne...vad kul att ni äntligen får flytta. Det blir säkert jättebra! Fast det låter ju lite jobbigt med alla trapporna :)
Hoppas allt går bra med flytten!
Kram Ninni

Millan sa...

Harligt att ni ar pa vag in i nya hemmet nu!! Dessvarre ar det val alltid sa att nagot glomts av eller inte ar installerat! Jag kommer ihag att vi fick leva utan kyl och frys i en vecka nar vi flyttade sist..
Hoppas i alla fall resten av flytten gar smidigt och att ni far spisen inkopplad snart.
kram

Anna, Fair and True sa...

Å vad spännande! Väntar otåligt på första inlägget från nya lägenheten! Vad härligt med grannar och liv och rörelse! Förstår att du saknat det!

kram!

Musikanta sa...

Idag är det onsdag och det är då ni flyttar in i er nya lägenhet, så jag förstår om du inte hinner sitta vid datorn :-)

Jag tycker att du har varit förvånasvärt lugn med tanke på all städning, alla katter och garderober som "var kvar"...

Det kan väl vara skönt att slippa laga mat några dagar. Finns det bara en vatten kokare kan man ju i alla fall koka sig kaffe eller te till frukost. Sen får ni väl äta ute de andra målen som andra turister *ler*.
Varm flyttkram/M

Annika sa...

Det låter så BRA allting!
Jag hoppas att ni kommer att trivas där bland alla trappor :-)
Gratis träning!!
Inte dumt!
Och vad roligt att området LEVER!!!
Härligt!
NU ska vi hoppas att du får internet snabbt som attans!!!
Kramar från mig!!

Marianne sa...

Åh vad glad jag är för din skull. Det verkar vara som ett helt himmelrike (frånsett trapporna då) mot gamla stället. Och vad många nya grannar du kommer att få. Jag får nog skicka ner en bullpåse då och då för kafferep lär det väl bli.
Hoppas nu att själva flytten gått bra och att det ordnar sig med spisen. Och så är vi sååå nyfikna på att få bilder snart.
/Kram

Lena sa...

Vad skönt att ni äntligen får flytta! Hoppas det löser sig fort med spis, internet och garderober.

marsipanen sa...

håller med.. om bästa kaffemuggen skulle gå sönder är det katastrof!
Flyttning är inget vidare men det blir säkert bra när allt är klart.
Lycka till !
kramisar!

Anonym sa...

Åh så härligt det låter. Hoppas ni får det riktigt bra i den nya lägenheten....kram från Ebba

Anne sa...

.....i skrivande stund så är det nog full flyttfart hos dig och har så varit några dagar nu. Hoppas att det går bra och inte alltför många sönderslagna koppar eller borttappade papper ;)
Hoppas så att du ska supertrivas i nya huset!!!!
Kram

Emmama sa...

Spännande tider, ojojoj! Ska bli roligt att få se nya huset här i bloggen snart. Hoppas flytt och allt går bra och att ni och de små kommer trivas bra. Kram!

pappabloggen2 sa...

Good Luck!!!

Marianne sa...

ALLA: TACK för lyckönskningar! Sitter med Klas dator som är hopplös att skriva på, och har massor att göra så jag hoppas ni inte tar illa upp att jag inte svarar alla personligt i dag.

Här är världens röra men vi har fått ordning på sovrummet i alla fall. Jag ska fortsätta att skrubba köket i dag. Nu.

En väldans stor fördel här är att vi slipper blodlukt i hela huset en dag som den här när det är Offerhelg och alla slaktar djur lite överallt. I gamla huset bodde vi mitt emot moskén där de slaktade en ko och jag lovar att det stank blod hela dagen. Det har vi redan konstaterat att vi slipper här som sagt, för slakten är redan avklarad och nu håller väl folk på att stycka som bäst. Jag är inte vegetarian, men just den där lukten är inte trevlig.

Nu MÅSTE jag fortsätta, men ska försöka få till ett inlägg i kväll.

Kramar till er allihop!