lördag 21 november 2009

Invasion

Flyttkartonger?

Routern är räddad för stunden, den får inte packas för då blir jag ju avklippt från världen. I övrigt är det nu full fart i hela huset med flyttgubbar som packar grejor, skruvar sönder möbler och dricker kaffe. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, känner mig mest i vägen.

Tips till alla som måste flytta utan hjälp av flyttgubbar, något jag lärde mig i förra flytten: Fat och skålar med stenar, pennställ eller vad det kan vara som är fullt av småpryttlar behöver inte tömmas och sorteras, slå bara in dem ordentligt till ett paket med ett lager papper inuti så att grejorna inte kan skramla runt, det räcker och förenklar och spar tid. (Sen kan det ju vara onödigt att använda sig av den metoden för en skål med chips, vilket någon i förra flytten gjorde, det är bättre att kasta chipsen eller äta upp dem.)

Nu är det bäst jag ser engagerad ut igen.

19 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Japp det är ett bra tips!
Just 17 det är nu du flyttar - jösses vad tiden går!

Stor kram och ser fram emot rapporter om hur ni trivs och om katterna diggar balkongerna. Tänk på dem också i flytten! Ferromoner hade varit bra (jag vet att jag tjatar - men det funkar).

Bloggblad sa...

Haha... det tipset kunde du ha försökt med min mor... Hon hann flytta mer än 40 ggr under sin livstid, och VARJE fat och kopp slogs in och packades i kartonger - inte en enda lös pryl... Hon blev helvild när hon såg hur maken och jag packade och flyttade ... :)

Otta sa...

Bra tips! När jag flyttar använder jag papperskassar till mina böcker, det är inte så tungt att bära, i förhållande till en låda. IKEA-påsar, de blå och gula, är exemplariska till kläder eller svarta soppsäckar.

Har du hört vad som hände efter matchen i Sudan? I praktiken fick några tusen Egyptiska fans fly från Sudan då man hade sänt en hel del huliganer och kriminella från Algeriet som både hotade och använde knivar. Nu är det uppe på högsta nivå när det gäller de dimplomatiska kontaktern. Utanför den algeriska ambassaden i Zamalek har det varit mycket protester. Vad fotboll kan ställa till det!

Ha en fortsatt bra flytt!
Kram

Suzesan sa...

Bra tips. Guuu' så sjukt roligt att det är nu ni flyttar. Nu känns det som om jag gör det med:)SPÄNNANDE. Go for it Marianne. Tänks ås könt snart kan du gå på klubb och gå ut och gå när du vill. Roligt

Ha en bra kväll-

Kram
/Susanne

Sofi sa...

Hej! Jag har följt din blogg ett ganska bra tag nu men aldrig lämnat någon kommentar. Tänkte att det var dags nu :) Ville bara säga att den är jättemysig och en av de jag klickar först på när jag loggar in. Fortsätt skriva och berätta om ditt härliga liv! och lycka till med flytten :) Mvh Sofi

Grekland nu sa...

Bra tips! Ska bli spännande att höra sen hur ni kommer att trivas i det nya huset. Jobbar flyttgubbarna bra eller måste du "kolla" dom? Här skulle man behöva vara närvarande i varje stund, och helst hänga dem över axeln hela tiden.

olgakatt sa...

Jag trivs bra där jag är och vill inte flytta - hoppas jag slipper. Det är 30 år sen sist och jag fasar för att behöva uppleva det en gång till med alla prylar man samlat på sig (mest gubben, faktiskt). Hoppas du får det MYCKET trevligare på det nya stället så att allt jobb lönar sig tusenfalt!

Jemayá sa...

Lycka till med flytten!!!! Och tack för alla roliga foton, speciellt skyltarna :). Blir skojigt att läsa om inflyttningen - hoppas att ni kommer att trivas! Spännande tider för dig! stor kram!

Tina sa...

HAHAHAHA...!!! Packa en skål med chips i när man flyttar... Det var det roligaste jag hört på länge... *fniss*

Melting Pot sa...

Våra flyttgubbar i Sverige packade in en öppen plastskål full med indianpärlor i ett litet papperspaket. Endast 1 pärla hade hittat ur skålen då vi packade upp i Indien. Det var jag imponerad över. De kan visst sin sak./Lena

Marianne sa...

Karlavagnen: Jo då, katterna är det första jag tänker på i den här röran. Men de har ju varit med ett par gånger redan, så de verkar inte alltför nervösa nu, de vet att vi inte överger dem. Och flyttgubbarna är inte så högljudda heller. Det värsta är den dag (onsdag) när flytten sker, när de måste sitta inlåsta i ett rum som de inte känner till. Men jag lägger med mitt täcke hos dem så att de känner att det luktar av mig och förstår att jag kommer.

Kram!

Bloggblad: Hjälp! Fyrtio gånger! Det blir i snitt var annat år. Och hon ORKADE packa allt så noga! Det orkar inte jag när jag måste göra det själv. Och det måste man ju i Sverige.

Otta: Ja, svenska pappkassar är perfekta till böcker när man flyttar, för dem orkar man bära. Nu kommer det ju att vara flyttgubbar som kånkar och bär, och de har speciella lådor till just böckerna. Eftersom det är de själva som har proppat dem fulla kan de i alla fall inte skylla på mig sen : )

Ja det är för larvigt med den där fotbollen! Jag tycker man ska lägga ner sporten, för den har helt förfelat sitt syfte. Och tänk på att det är en egyptier du pratar med när du pratar fotboll med Nour, jag har en känsla av att algerier säger exakt samma sak om egyptier ...

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Ja äntligen är vi där. Det har varit segt. Men själva flytten blir inte förrän på onsdag, var och undersökte om vi kunde komma in tidigare men det går inte. Ska bli så himla skönt när vi väl är på plats!

Kram!

Sofi: Hej och välkommen hit! Vad roligt att du kommenterar nu! Och tack för dina fina ord, jag blir verkligen jätteglad! Jag ska kika in till dig också.

Tack, flytten är äntligen på gång, men fy så jobbigt det är att vara mitt i den!

Ingabritt: Jag låter dem sköta sig själva, det brukar bli bäst så. Och de är rätt duktiga verkar det som, utom vissa detaljer. Men det här ska nog gå bra, det tror jag.

Längtar ner till det nya stället, det är en helt annan atmosfär där. Jag är övertygad om att jag kommer att trivas!

Marianne sa...

Olgakatt: Vad skönt det låter att ha hittat sin plats på jorden! För samtidigt som det så klart är spännande att bo i alla dessa länder, vore det allt bra skönt att slå sig till ro i sitt EGET, kunna göra alla de där små förbättringarna som inte är någon idé när man vet att man ska flytta igen om max fem år. En vacker dag så!

Och TACK, jag är säker på att det kommer att löna sig att ta det här besväret med flytten. Bara det att kunna gå ut och promenera ...

Kram!

Jemayá: Tack! Jag måste komma ihåg att ta fram kameran sedan när flyttgubbarna har gått för dagen, nu ligger den i rummet med katterna och jag vill inte gå in där och störa dem.

Kram!

Tina: Haha, fast jag tyckte det var mindre kul när jag packade upp dem efter två veckor i container där det var uppåt en 70° ...

Lena: Visst är de duktiga de där internationella flyttgubbarna! Riktigt så sofistikerade är inte de här, vi betalar ju flytten själva, så då har man inte råd med stjärnskotten i branschen : )

Otta sa...

Jag har gjort en hel del research om fotbollen, från femtielva källor! Inte Nour...:-) även om vi diskuterat det. Fakta är tydligen att de fick fly till flygplatsen från fotbollsarenan, ingen incehckning, boardingkort osv, utan att de samlade de tusentals Egyptier som fanns och körde hem dem 150-175 st åt gången. Det visste inte ens Nour...Nours upplevelse är att nu har Egypten fått nog! Som sagt, lägg ner hela sporten, den skadar så mycket.

Marianne sa...

Otta: Ja folk blir bara skadade och upprörda, och så blommar det en massa hat i onödan. För att inte tala om skattepengar ...

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Nästa gång vi flyttar ska vi också använda flyttgubbar! Inget mer snåla och vara tvungen att be familj och vänner. De har hjälpt tillräckligt många gånger!

Haha, packa chipsen! =D

Marianne sa...

Anna: Det gör ni rätt i! Fast det är ju så in i bombens dyrt där hemma i Sverige. Här är det rätt billigt, eller i alla fall mycket billigare.

Anna, Fair and True sa...

Kostar väl 1 500 kr per timme. Och man behöver väl dem några timmar, mer om det inte är i samma stad. Jag skulle packa allt själv alltså men använda en firma för själva flyttandet.

Om man t ex har köpt en lägenhet eller hus för flera miljoner så tycker jag inte att 10 000 kr är så mycket. Isolerat ja, men inte i det sammanhanget.

Marianne sa...

Anna: Helt klart värt de pengarna! Jag är ju så bortskämd med de internationella flyttarna som företaget betalar och då ingår alltid packning och "uppackning" och ska man ha all den servicen blir det dyrt! Hörde någon som betalade närmare 50.000 för en flytt inom samma stad. Men jag vet inga detaljer om det var speciellt med antikviteter och sånt, vet inte vem det var ens.