söndag 22 november 2009

Experten

Min lilla Tjorva, eller Tjorven som hon egentligen heter, är expert på att gömma sig i just det ögonblick hon INTE ska vara försvunnen. Eftersom gästrummet på andra våningen blev färdigt i går tänkte jag att det var smart att låsa in katterna där i dag. Men just som det är klart för inlåsning, dvs mat och vatten och toa och gosiga filtar är på plats, DÅ är Tjorvan försvunnen. Så klart. Finns inte att hitta någonstans. Absolut borta. Försvunnen från jordens yta. Osynlig som miljonvinsten på Lotto. Svarar inte när man ropar.

Stina lät sig snällt låsas in, men tyckte det var förfärligt tråkigt att vara där inne alldeles ensam.

Efter två timmars letande hittade jag henne äntligen. Hon hade krupit in i en mjuk förvarings"låda" med Makens ylletröjor, den var inte helt stängd. Men det var ju praktiskt, för jag behövde bara dra igen blixtlåset och bära in hela lådan i gästrummet där jag sedan släppte ut henne och låste dörren om dem båda. Så nu är de i tryggt förvar, båda två.

Tjorvan, min egen lilla expert på att leka kurragömma.

Och nu har jag varit och tittat på nya stället. Det blir jättebra där. Men vi kan inte börja flytta grejor förrän på onsdag, för de håller på att slipa golvet i entrén och blir inte klara förrän på tisdag. Det är ett måste, för annars går det inte att öppna dörren till poolsidan. Väggarna är målade i alla fall, så det är klart. Köket blir det inte mycket bevänt med, får helt enkelt leva med det som är. Vi ska få nya vitvaror i alla fall, så det är bra.

Jag får nycklar på tisdag kväll. Flytt onsdag.

20 kommentarer:

Otta sa...

Vad söt Tjorvan är!

Härligt att flytten är på gång! :-)

Nour har varit på ambassaden idag och fått information om en del papper som han behöver, men som inte det finns upplyst om någonstans...ja, ja, bara det blir bra så!

Ha en bra start på veckan!
Kram

Marianne sa...

Otta: Hon är supermysig, min Tjorva! Men det blir ännu härligare när flytten är avslutad, kan jag tala om. Just nu är det inte så kul, allt är kalt och avskalat och alla grejor nedstuvade. Jag hoppas de blir klara med packningen i dag så att jag åtminstone får vara i fred tills på onsdag.

Bra att Nour var på ambassaden så att alla papper blir klara i tid! Det är ju såna där procedurer som ambassaden själva inte kan påverka, det tar helt enkelt en viss tid innan man kan ge visumet, och krävs så klart alla formalia. Hoppas nu att det går bra!

Kram!

olgakatt sa...

Slår vad om att Tjorvan låg i sin låda och fnissade medan du letade och ropade! Mina två är likadana och gömmer sig på de mest otänkbara ställen. Dock är den ena väldigt förtjust i kattgodispiller och kommer för det mesta fram om man skramlar med asken. Den andra är dock absolut omutlig.
Hoppas det blir bra med flytten och att katterna anpassar sig. Släpper du ut dom eller är dom innekatter?

Lena i Bangalore sa...

Gullig kisse!
Vi har en Astrid hemma i Sverige som är 15½ år och som vi saknar mycket. Nu bor hon hos våra hyresgäster och de tar väldigt väl hand om henne. Vi skrev i uthyrningsannonsen för huset "15 år gammal katt ingår, vägrar flytta" och det visade sig inte vara något hinder.
Våra barn är lite rädda att något skall hända henne nu när vi är borta så att de aldrig skall få gosa med henne igen. Hoppas hon hänger med ett tag till.

Kram.

Otta sa...

Tyvärr tar det betydligt längre tid för ambassaden i Kairo än ambassaden i Ankara, för samma process...12 dagar mot 2-3 dagar i Ankara. Jag hoppas att vi hinner, de närmaste dagarna är avgörande.
Kram

KARLAVAGNEN sa...

Gulligt! Nisse gömde sig i somras. Vi letade och letade. Visade sig att han låg nerkrupen under täcke och överkast i min mosters dubbelsäng. Han tyckte nog det var hemskt kallt.

Marianne sa...

Hi,hi, vilken myskisse. Jag tror nog att de fattar att nåt är på gång. Hoppas, ja det är klart att de får det bra i nya lyan med en sån go matte. Hoppas nu att själva flyttlasset kommer fram helt och snyggt. Är lite orolig med tanke på dina bilder från diverse lastbilar och deras last. Och jag är så nyfiken på hur det blir i nya lyan. Men stressa inte för allt i världen :O. Jag kan vänta - men bara en liten stund :o))
Kram och lycka till

Bloggblad sa...

Så spännande! Roligt att få det lite uppfräschat också.

Saltistjejen sa...

Vad fin hon är Lilla Tjorvan!!! Jättefina färger tycler jag!!!
Haha och visst är katter specialister på att hålla sig undan om de vill. även i vår pyttelilla lägenhet kan särksilt Tazo ibland vara som bortblåst!
Å vad spännande med er flytt! Tänk att det är så snart ändå. Jättebra att de slipar golven och att ni får nya vitvaror också. Då kommer det kännas superfräscht!
Kram!!

Suzesan sa...

Hahah så smart katt. Tänk att hålla sig tyst så länge.

Åhhh snart onsdag.TISDAG nycklar guu' det blir bara mer och mer spännandee*fniss*


Hemskt jobbigt när man bor med lådor och flytt runt sig.
Kram
/Susanne

Desiree sa...

Skönt att du hittade Tjorvan till slut. Ja katter kan då verkligen hitta på ställen att krypa in på och gömma sig. Kul att allt såg bra ut i nya lägenheten och att det snart är dax. Det blir nog superbra när du väl får över allt och börjar komma iordning. Ha det bra.

Anonym sa...

Vad skönt att äntligen få komma iväg! Det innebär naturligtvis massor av jobb, men det är roligare att packa upp än att packa ner!

Visst är det underligt hur mycket saker man samlar på sig trots att man liksom börjat om?

Annika sa...

SÖÖT katt!!
Urgullig...
Återigen, vad jag önskar att vi kunde ha katter!

OCH flytt så snart!! Härligt!
Mindre härligt att flyttpacka dock!

Kram!!

Marianne sa...

Olgakatt: Så praktiskt att en av dina går att locka fram med godis, de här gillar inte kattgodis! Knasbollarna : ) De var utekatter från början, i Bulgarien, men i Turkiet bodde vi på femte våningen och här är det så många vildkatter som bevakar sitt revir, så jag har inte vågat släppa ut dem.

Lena: Jag förstår att ni saknar Astrid! Det är bara att hoppas att hon blir 20 år gammal, så att ni får ha henne i famnen igen. Kan ni hälsa på henne när ni är i Sverige?

Kram!

Otta: Skillnaden i tidsåtgång beror på Schengen. När det var aktuellt för dig var Sverige kanske inte med i Schengen? Jag har hört att alla visumansökningar måste ta ett varv till alla Schengenambassader för godkännande, nu för tiden.

Jag håller tummarna hela dagen i morgon!

Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja, jag tror jag minns att du skrev om det. Jag visste ju åtminstone att hon fanns i huset, för hon hade sovit på mina fötter hela natten (och hon är rätt stor), sedan hade inga dörrar eller fönster öppnats som inte har myggnät för. Annars hade jag väl fått ett nervöst sammanbrott ...

Marianne: Jag ska erkänna att jag är lite nervös själv för hur det ska gå med flyttlasset. Hoppas att det är en bil med tak och väggar : )

Jag tror att katterna kommer att gilla nya stället. Det är ljusare och gladare där på något sätt.

Kram!

Bloggblad: Det ingår när man hyr här att de målar och slipar golv och fixar som man vill ha det. Sedan blir så klart hyran beroende på vilka krav man har, men just grundfräsch ... hur stavar man ... heten - grundfräscheten? grundfräschheten? - ingår.

Marianne sa...

Saltis: Katter kan verkligen gömma sig på de märkligaste ställen! Och inte hittar man dem heller. Som jag har letat ibland!

Jag fick se vitvarorna i dag, och de är jättefina. Jag får en bautastor ugn! Både lammstek och gratäng får plats på en gång, helt underbart. Sen ska jag lära mig gasugn också, det blir en annan historia.

Kram!

Suzesan: Ja nu är det snart dags, ÄNTLIGEN! Det går rätt bra med alla lådor ändå, jag kanske har vant mig vid att leva i kappsäck. Det är lättare också när inte alla möbler är helt paketerade som de var i Istanbul inför flytten, då var det bara paket som stod överallt. Nu kan man i alla fall se möblerna någorlunda.

Kram!

Desirée: Jag längtar till det nya så jag blir tokig. Där är så ljust och fint, mot här. Massor av fönster och massor av ljus. Upptäckte förresten ett apelsinträd utanför ena fönstret - tyvärr inte vårt, men man kan ju titta på det i alla fall!

Lycka till med din flytt också!!!
Kram!

Marianne sa...

Carina: Ja jag begriper inte att vi har så mycket prylar! Tycker faktiskt att vi kunde göra oss av med mycket mer än jag har fått "tillstånd" att göra. Gav bort två fula barstolar i dag i alla fall, i smyg : ) Och en gammal vattenkokare, vi behöver inte tre stycken!

Annika: Ja det är verkligen trist med allergier. Men du får komma hit och gulla med mina!

Nu är det bara en dag kvar här i gamla, ska bli sååå skönt när vi äntligen är på plats, även om jag drunknar i kartonger!

Kramar!

Melting Pot sa...

Ja, Astrid bor med oss på sommaren när vi är hemma. Vi hyr inte ut på långtid, utan september till 15 juni. Måste ha någonstans att landa i 7 veckor hemma med (då)tre barn, så vi har valt att göra så och det känns jättebra. Hoppas bara att Astrid känner igen oss och inte har surnat till för att vi "övergett" henne.

Anna, Fair and True sa...

Jag gillar Tjorvan för hon är så lik min gamla katt som inte finns med oss längre. Jag tror katter verkligen känner på sig när det är något på gång. Såklart hon gömde sig!

Marianne sa...

Lena: Ja men vad bra! Då får ni goa med henne igen om ett halvår. Men räkna med att hon är lite sur i början, de har ju en förmåga att bli det de små liven. Skrållan brukade bli sur på mig när jag var bortrest. Det tog alltid en halv till en dag, men sen var hon som ett plåster i en vecka. Så sureriet brukar ju släppa!

Anna: Å, ja då förstår jag att du gillar Tjorvan! Hon är så gosig, men lite försiktig av sig. De vet absolut att någonting är på gång, men de verkar ta det rätt lugnt. Jag är ju hos dem hela tiden, så det verkar som om de vet att de inte behöver vara oroliga.