måndag 2 november 2009

Ensam hemma

Tjejerna och deras pappa åker hästdroska från pyramiderna till Sfinxen.

I natt åkte våra gäster hem till Sverige och snön igen, så huset är tyst och tomt. De enda som tycker det är roligt är våra katter Stina och Tjorvan eftersom de är lite rädda för barn, även om just de här barnen verkligen inte var något att vara rädd för.

Vi har haft en helt fantastiskt trevlig vecka med utflykter, badande i poolen, bad i havet, lite shopping och mycket att prata om. Nu hoppas vi intensivt att de kommer tillbaka snart igen!

Själv har jag satt igång tvättmaskinen och ska snart ställa mig och slava vid strykbrädan. Men så snart jag har fått i ordning på allt sånt där tråk kommer många bilder här på bloggen, svar på era kommentarer och nya kommentarer från mig på era bloggar.

Ha en skön måndag!PS. Nu är "hösten" här med svala vindar och bara 22°C! Helt fantastiskt, snart kan jag använda min nya kofta.

12 kommentarer:

Mia sa...

Jag har en typisk måndag hemma med tvätt och städning jag med. Kul att få besök hemifrån men så klart tomt när de åker hem. Ha en underbar måndag! Kram!

Millan sa...

Det kanns alltid sa tomt nar gasterna akt igen. Mina akte forra tisdagen och jag gick runt hela dagen o forsokte klura ut vad det var som inte kandes ratt...
Men valdigt skoj att ha fatt besok hemifran saklart!
Harliga fina foton fran era utflykter dessutom. Lekheterna med Bristol ar inte slaende om man sager sa... ;-)
Kram!

Otta sa...

...om det ändå vore 22 grader! tack sänd gärna lite via mail eller post!
Kram

Desiree sa...

Ni verkar ha haft det jättebra och mycket trevligt och jag förstår så väl att det känns tomt nu när de farit. Det känns alltid både sorgligt och tomt när man har haft det riktigt kul och nice ihop. Ser fram emot att få se lite mer bilder på alla roliga utflyktsmål ni varit på. Inte kul att stryka men skönt att få ordning.
Ha en bra måndag.

Saltistjejen sa...

Å jag vet hur känslan är när besök har åkt och det känns tomt och ensamt igen. man vänjer sig snabbt vid att ha mysiga och sociala dagar/kvällar tillsammans med sina besökare. Och det som förtärker känslan av tomhet är nog att man ofta inte vet när man ska få träffas igen och vet man det så är det ofta långt dit i vilket fall.
Hoppas du snart kommer över din post.besök-blues. För mig frukar det ofta ta en dag. Å andra sidan brukar jag SAMTIDIGT tycka det är skönt att hemmet återgår till att vara ett hem och itne ett sälle med bäddar och väskor överallt (om det är fler än en person som besökt oss). Men detta är ju främst för att vi bor så trångt. Här får besökare sova i vardagsrummet (vilket är det enda rummet där vi egentligen är utom då vi sover).
Varm Kram!!!
Ps jag fick ditt mail och har vidarebefordrat det till M. Han ska höra med sin chef i veckan gissar jag. Tack!!

Annika sa...

Japp det brukar ju bli lite vaccummkänsla när ett kärt besök åkt hem igen.
i know, all too well!
Hoppas att det blir en bra vecka iallafall, det blir det säkert!
kram!

Marianne sa...

Kan tänka mig att det är tyst omkring dig nu efter en sån intensiv vecka. Men vad kul att höra att ni haft det bra och det verkar ju på ett tidigare inlägg från en av dina små gäster som att de snart vill tillbaka. Men först har du väl flytten att tänka på. Det är jag inte avis på, dvs flyttjobbet. När allt är på plats därimot blir jag nog lite avis i alla fall. Ha de bra.
/Kram

Petra H sa...

Det känns alltid lite tomt och övergivet när besöken har åkt... Och all den där tvätten - tur att man har tvättmaskin ;-)
Vad härligt det låter med svalare väder - vad är det kallaste du har upplevt i Egypten? Vi kom faktiskt också tillbaka till LITE svalare väder i fredags, fortfarande 30+ men inte så fuktigt och tryckande. Man får vara glad för det lilla :D
KRAM!
PS Nu undrar jag - är det någon annan läsare av din blogg som har problem: allt som oftast när jag går in på din blogg så slutar Internet Explorer att fungera!!?? Jag har bara det här problemet på din blogg och det har varit så i ganska många månader nu...

marsipanen sa...

Ja det blir alltid så tyst när gästerna gått (nynnar lite på en gammal gyllene tider-låt "när alla vännerna gått hem"..)

Ser fram emot bilder!
Kramis!

Marianne sa...

Mia: Då städade och tvättade vi ihop, nästan. Trist göra men skönt när det är klart. Jag brukar tvätta på söndagar annars (eftersom det är min måndag) men det är bättre på tv på måndagar så jag ska försöka övergå till det.

Kramar!

Millan: Visst blir det tyst och tomt när de har åkt! Vi har ju inte ens barn som livar upp huset utan får tjoa själva.

Hehe, det är lite grönare i Bristol va? Själv har jag nästan glömt hur en skog ser ut. Men att åka flera timmar genom öknen är ungefär lika roligt som att åka genom en norrländsk granskog. Det händer inte så mycket ...

Kramar!

Otta: Här är riktigt svalt nu, jag har långärmat på mig för första gången på tre evigheter. Så jag vet inte jag, det där med att skicka bort en massa grader. Okej då, skickar några stycken : )

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Ja, vi har haft det så himla trevligt! Hoppas verkligen att de kommer tillbaka nästa år. Och nu ser jag fram emot när en av mina bästa kompisar kommer, inte bestämt när, men det blir nog i december-januari. Hoppas jag.

Visst ÄR det skönt när man har strukit klart! Känner mig helnöjd i dag dessutom att jag lyckades få klart och inte sparade någonting, så jag sitter här och njuter av att INTE behöva stryka i dag.

Kramar!

Saltis: Jag tror jag har ungefär samma post-besök-blues-tid som du, efter någon dag känns det som vanligt igen. Här slipper vi ju ha sängar överallt eftersom vi har gästrum med eget badrum, och det är himla skönt. Och samtidigt som man saknar vännerna är det så klart alltid skönt att återgå till sina rutiner. Bloggen blir helt klart lidande när man har besök.

Bra att du fick mejlet!

Stora kramar!

Annika: Vakuum är rätta ordet! Det är precis så det känns när huset plötsligt blir alldeles tyst och tomt. Tur att det går över i alla fall. Och på lördag ska vi på ärtsoppskalas hos våra Trevliga Grannar, så vi har något att se fram emot.

KRAMAR!

Marianne sa...

Marianne: Ja, vi har haft det jättebra den här veckan. Och jag hoppas verkligen att de vill komma tillbaka nästa år. Men nu är det tyst här i huset, bara tvättmaskinen som låter eftersom katterna är rätt tystlåtna av sig.

Just det, måste ringa flyttfirman i dag! Jag är inte heller avis på mig med flytten, det är en sak som är säker. Måste sätta igång på allvar med den nu.

Kramar!

Petra: Ja tack och lov för tvättmaskinen! Vad hade man annars gjort? Inte hade man haft mjuka händer i alla fall, det är en sak som är säker.

Hmm, kallaste här i Egypten tror jag har varit ner mot en 5 grader. Men det är på nätterna på vintern, det kan bli riktigt kyligt. På dagarna skiner dock solen och det blir uppåt en 15-20-25. Men det är bara någon månad det är så kallt. Nu hoppas jag att det nuvarande håller sig länge, för 22-23 grader är nästan helt perfekt.

MYCKET mystiskt problem med min blogg! Jag har inte hört talas om att någon annan har det problemet, men jag ska göra en efterlysning. Kan det bero på att jag har Mac? Men då borde du väl få samma problem hos Saltis som också har Mac och Blogger? Är det för mycket bilder på min blogg? Men Annika t.ex. har ju också mycket bilder. Mycket skumt som sagt. Och TRIST! Jag ska göra en efterlysning, som sagt!

KRAMAR!

Marsipanen: Den kommer jag inte ihåg. Måste leta reda på den och höra. Hade passat bra att spela så här när besöken har åkt!

Nu finns lite fler bilder.

Kramar!