tisdag 24 november 2009

Sista dagen

Arkeologisk utgrävning i Saqqara.
Obs, Taina, även de i klänning är gubbar!
Klicka på bilden för att se den lite större.

Sista dagen i gamla huset. Nu är köket städat och badrummen är snart klara. Det betyder att jag efter flytten bara behöver torka av golven innan vi kan låsa huset för sista gången. Allt är nu förberett också med matkorg och resväskor och liknande, så det är verkligen bara det allra, allra sista kvar att kasta ner i någon väska eller låda i morgon bitti.

Äntligen fick jag också vårt nya telefonnummer i dag, så jag har kunnat flytta över Internet. Här fungerar det så att husägaren äger telefonlinjen och telefonnumret, fast vi självklart betalar för det vi använder. Vi är väldigt glada för att det alls FINNS en telefonlinje till vår nya lägenhet, det är nämligen väldigt ont om telefonlinjer i just det här området. Ja be mig inte förklara den saken, för det kan jag inte. Hur som helst var det väldigt enkelt att flytta Internet-abonnemanget. Det var bara att klicka in sig på sitt konto och flytta över sig till det nya numret. Att det sedan tar 7-15 dagar - plus fem dagar som går bort nu när det är Offerhelg - är en annan femma. Så jag vet inte hur mycket jag kommer att kunna vara på nätet under den tiden. Maken lånar med sig "dingelmojen" (3G-Internet eller vad det heter) från jobbet, men den kan jag inte surfa hur mycket som helst med. Man kan alltid hoppas att det finns någon granne med öppet trådlöst nät, och så kommer jag att kunna gå ner på klubben och fika och surfa. Så helt borta blir jag inte även om det blir lite begränsat.

Nu är det bäst att jag gör någonting igen.

11 kommentarer:

Annika sa...

Den stora flytten äger rum NU!
Vilken känsla va?
Och sen är det nytt som gäller.

Åh, hoppas att du snart får internet igen! MÅ det gå snabbare med uppkopplingen än du tror idag!
Man känner ju sig så handikappad utan nätet. I know, all too well!

Nu önskar jag lycka till! OCH sen hoppas jag att ni ska trivas toppen på det nya stället.

Bamsekram!

Marianne sa...

Annika: Ja nu äntligen är det dags. Nu sitter jag mest och väntar på att det ska bli dags att kasta ner det där allra, allra sista och att det ska bli morgon.

Men ja visst ja, måste tömma kassaskåpet! Ska göra det nu. Haha, det låter som om vi har värsta juvelerna och diamanterna, men riktigt så bra är det inte. : )

Fördelen med att det dröjer med Internet är att jag måste gå ner på klubben och fika : D Men jag hoppas som du att det ska gå reafort. Tyvärr är det så att Offerhelgen börjar på torsdag, så det är bara i morgon de har på sig att jobba. Antar att de ska kolla upp så det är okej att vi lägger beslag på den linan eller nåt. Hoppas nu att förra hyresgästen betalade sin räkning så att det inte blir som här. Då fick vi besked om att det inte fanns någon ledig lina, så hette det i ett halvår tills någon ringde och påpekade att vi inte hade betalat vårt Internet. ???? Vi hade ju inget! Men så fort vi hade betalat de förras räkning fick vi Internet ... Jo, vi fick tillbaks pengarna från deras ambassad, för det var ambassadfolk som hade bott här.

Tack! Jag tror att allt kommer gå bra och jag är övertygad om att vi kommer att trivas!

KRAMAR!

Otta sa...

Lycka till!!!! Det kommer att bli härligt imorgon! Jag ser framemot att se det nästa gång i Kairo! :-)

Jag har ännu inte hört något från Nour och jag börjat bli lite nervös. Betalar man inte direkt åker man i fängelse! Det är jobbigt att vänta.

Lika inför lagen...inte i Egypten...han kommer säkert att betala maxsumman om de får veta att han har en svensk fru. Jag hoppas bara att allt detta skall gå bra så att han kommer till jul, även om den svenska ambassaden skrämde upp honom och sa att det var ju inte alls säkert att han skulle få besöka mig - men då kan jag börja agera och jag kommer inte att ge mig den kommer den svenska konsuln snart bli varse!

Jag håller tummarna för dig imorgon. Hoppas kissarna tar flytten bra. "Pussa" alla vildisarna från mig, det har varit kul att följa dem.
Kram

Otta sa...

Nu vet jag!!! :-) Nour blev tilldömd att betala 4000 EGP, sedan skall allat vara klart med hans militärtjänst. Tidsmässigt gör det att han inte hinner komma till jul, så vi får satsa på nyår istället.

:-)

Desiree sa...

Vad skönt att det snart är över och att du har flyttat. Grattis. Jag antar att det bara känns positvt att lämna denna lägenhet. Du kommer nog att få det så mycket bättre på nya stället. Hoppas att det ordnar sig med internet för vi kommer att sakna dig annars. Men jag förstår också om du kommer att ha fullt upp några dagar nu med att komma iordning och packa upp kartonger och sådant. Ha det bra och sköt om dig.

ab sa...

Spännande! Kan man se fram emot ett litet heminredningsreportage?

Saltistjejen sa...

Oj så det kan vara ont om telefonlinjer!!! Hups!
Detta är alltså ngt man bör ha koll på när man ska flytta runt i Kairo? För telefon kan man ju knappast vara utan?
Eller fungerar mobilnätet bra så man slipper landina om det inte finns? Fast internet via telefonlinjen gör såklart att en fast linje är ett måste.
Här har vi bara mobiler och sedan har vi internet via kabel-TV.
Härligt att ni alldeles snart får vara i ert nya hem!!!
kram!!

Suzesan sa...

Ojdå ojdå det med telefonlinjerna. Då gäller det att hålla sig framme dårå.

Nu så är det dags för dig att ge dig av till ditt nya liv i ditt nya palats. Go Marianne Go!

Lycka till!

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Jaaa hoppas du hittar internet ganska direkt. Hoppas hoppas så du inte känner dig helt utan. Det är tråkigt utan internet. För oss här också:) ehhhh ja iallafall för Mig iallafall som vill se BILDER!!!

kram
/Susanne

Marianne sa...

Otta: Tack! Ja det är sån skillnad på det området, bara en sån sak som att det lyser i grannarnas fönster!

Så skönt att han är av med militärtjänsten nu! Ett ok är lyft från era axlar! Nu får vi hoppas att det går bra med alla papper så att han kan komma till nyår i alla fall. Det är ju rätt mycket julstämning kvar då, och det kommer fler jular, får ni trösta er med.

Kram!

Desirée: Tack! Ja jag hoppas det går fort med Internet eller att en granne är vänlig och har öppet nät. Vi har öppet eftersom vi tjuvade på någon när vi flyttade hit, så nu kan någon behövande tjuva på vårt. Å vad det ska bli skönt när det här är över och allt är rent och i ordning!

Det samma gäller ju dig i högsta grad! Men jag tror det blir lite mer organiserat i er flytt än i vår, jag tycker det är lite stökigt just nu. Ska göra ett sista inlägg innan jag lägger mig.

LYCKA TILL DU OCKSÅ!
KRAM!

ab: Absolut! Det kommer bilder! Även om det kommer att dröja några dagar så kommer det!

Marianne sa...

Saltis: Ja och vårt område är känt för att ha för lite landlinor. Våra turkiska grannar har någon underlig trådlös telefonkoppling, alltså inte bara i huset utan till huset! Jag vet inte riktigt hur det där funkar. Vi har tur i alla fall. Men just nu har vi egentligen bara mobiler för landlinan funkar bara till Internet. Fråga mig inte ...

Kram!

Suzesan: Ja det värsta är att man kan inte bara hyra en lägenhet hur som helst, först måste man kolla så att det finns telefon. Men vi har tur som sagt, nu ska vi bara hoppas att de skyndar sig att flytta vårt abonnemang. Men i "värsta fall" får jag gå ner till klubben och fika länge och mycket så att jag kan surfa!

Bilder kommer! Garanterat!

Kram!