onsdag 11 november 2009

Nu är det bestämt!

Snart, mina vänner, snart är det här en av mina balkonger.
Har funderingar på att försöka odla frukt på den här balkongen.

Nu är flyttdatumet äntligen spikat! Det blir flytt den 25 november - om bara 14 dagar! Inte för att lägenheten kommer att vara klar då enligt hyresvärden, men det ska i alla fall gå att slå läger och förvara alla pryttlar. Jag förstår inte riktigt varför egentligen, för den 26 november börjar Offerhelgen så det är ändå ingen som jobbar sista veckan i november, och vi skulle enligt planerna ha flyttat in 1 december. Ja, ja, inshallah ska det här gå vägen nu.

Endera dagen kommer flyttfirman och lämnar tio flyttkartonger så att vi kan packa sådana saker som vi inte vill att de ska pilla på. Det är ju praktiskt. Jag ska få en märkpenna också för att kunna skriva ordentligt på kartongerna.

Jaha, så nu blir det stökigt till max här ett tag framöver. Bäst att titta på filmerna vi har fått låna (Män som hatar kvinnor och Efter bröllopet) så att de inte kommer bort. Böckerna jag har lånat kommer jag inte hinna läsa, så jag får låna om dem senare i stället när vi har ordning på torpet igen. Hög tid att planera, med andra ord!

----

Ska göra reklam för en ny blogg: Lena i Bangalore, Indien, har en mycket trevlig blogg som ni kommer att gilla. Kolla in Melting pot!

----

Har inte delat med mig av något onsdagsrecept på evigheter, nu igen. Nu ska jag i alla fall ner i köket och göra en Het thaicurrybiff och om det blir gott ska ni få receptet. Pråmmis!

28 kommentarer:

Lena sa...

Härligt att ni äntligen har fått ett datum! Det är bara att börja packa då! :)

Marianne sa...

Lena: Ja, det är jätteskönt. Som tur är så är flyttfirmor lite billigare här, så de packar och sköter allt utom några småsaker som jag vill ta hand om själv. Annars vet jag inte hur det hade gått!

Lisa sa...

Marianne, kul att ditt bloggande har blivit analyserat. Det jag inte alls haller med om, ar att dina bilder som du lagger upp for att "latta" upp, inte har dar att gora. Fel, fel. Fortsatt som forut, ar helt saker pa att vi alla trivs hos dig, helst da med "ovidkommande" bilder. Kram till dig.

ab sa...

Vilken underbar balkong och vilket vackert flätat tak! Där kan du sitta och glassa och se ut över palmerna.

Anne sa...

Vad skönt att ni fått ett datum och du det är ju verkligen SNART ni flyttar nu. Det kommer nog bli en förändring som du kommer att må riktigt bra av och njuta gott av. Låter bra med flyttfirma som drar det tyngsta lasset, du skrev att en del tar du hand om själv. Är det saker som du känner är extra värdefulla för dig och som du inte vill ska gå sönder/försvinna som du packar och tar hand om själv kanske?
Packar de upp i nya huset också?
Bloggen du länkade till lät spännande. Jag menar Indien!!!
Het thaicurrybiff låter på pappret väldigt gott, hoppas det blev mumsigt. Kram!

Ebba sa...

Skönt för er att ni får flytta när ni vill.
Vad är det för frukt du ska odla. Själv älskar jag att odla i kruka. Det blir mycket mindre ogräs...må så gott...

Saltistjejen sa...

Grattis till flyttdatumet!!!!

KARLAVAGNEN sa...

ÅH SÅ ROLIGT! GRATTIS TILL BALKONGEN! Ska du näta in den?

Marianne sa...

Lisa: TACK! Jo, det är ju medvetet jag lägger ut bilder även om de inte hör till ämnet, just för att det ska bli roligare att läsa. Jag håller just på att läsa en bok om Jerusalem, och gissa vad glad jag blir varje gång det kommer en bild eller karta på ett uppslag, det blir genast mycket roligare - även om jag är intresserad av texten och läser för att jag vill, jag måste ju inte på något sätt.

Kram!

ab: Jag kommer nog mest att sitta på balkongen i vardagsrummet för den ligger i skugga om dagarna. Den här ligger ut från badrummet. En liten fruktodling har jag tänkt mig som sagt. Vi får se!

Funkar det fortfarande bättre att gå in här nu?

Anne: Ja, det är så skönt! En förändring som jag knappt kan vänta på! Tänk att kunna gå ut och promenera hur mycket jag vill, UTAN att boka en chaufför! Himmel vad skönt det ska bli!

Det var flyttfirman som sa att jag skulle packa sånt som jag inte vill att de ska röra. Haha, jag får väl packa mina underkläder då : D Nä men allvarligt, det kan vara bra att ta en del saker som jag är extra rädd om, eller som inte får försvinna i någon allmän röra och så. Sen tar man ju alltid värdesaker som smycken och sånt i lilla rullväskan i alla fall.

De ska inte packa upp i nya lägenheten. Det gör de om man vill, men jag förstår inte hur de skulle kunna göra det, för de vet ju inte hur jag vill ha det. Du vet hur det är, man ska springa runt arton varv med den lilla katten i trä och se var den ska stå ...

Jag tror du kommer att gilla Melting pot!

Maten blev okej. Man ska inte använda kokosmjölk light, det ska vara lite fylligare smak. Så jag ska modifiera receptet innan ni får det!

Kramar!

Marianne sa...

Ebba: Det ska bli jätteskönt att flytta, och toppen att det blir nu och inte förskjutet en gång till. Jag vet inte riktigt exakt vad jag vill odla, men papaya, banan, apelsin, lime, citron, mango, aprikos ... Ska gå (jippi, jag kommer att kunna GÅ dit) bort till en handelsträdgård och se vad de säger. Krukor i mängd kommer det i alla fall att bli!

Saltis: TACK! Det är så SKÖÖÖNT! Jag kommer att kunna gå ut och PROMENERA! WOW!

KRAM!

Karlavagnen: TACK! Jag vet inte hur vi ska göra, jag får se lite hur katterna agerar. De är ju gamla och inte särskilt pigga på äventyr längre. Just den här balkongen behöver ju inte stå öppen heller eftersom den går från badrummet. Det blir värre med den i vardagsrummet, där får det gärna stå öppet hela tiden. Men vi får se hur de gör som sagt.

Suzesan sa...

Åhh vad spännande. Det är ju nästan som vi i cybern flyttar vi med. Vi får en ny miljö att se och Nya Äventyr.

Ja men asså det är väl det bloggen går ut på Marianne på Nya Äventyr eller hur.

Tänk så skönt det blir med nytt och att allt äntligen är bestämt. Grattis!

Jag är glad för din skull.

Kram
/Susanne

ab sa...

Ja tack, det fungerar hur bra som helst nu.

Taina sa...

VAD BRA!!! Ett datum att gå på gör livet lite enklare. Att inget veta gör en bara stressad. I alla fall mig. När vi flyttade hit packade de allt åt oss och vet du vad? När jag öppnade en av kartongerna med underkläder, hade flyttgrabbarna lagt ett par av mina "snyggare" trosor på toppen, ovanpå all utfyllnadspapper. Tur att det var jag som packade upp den lådan och inte Maken...

Kramen

Desiree sa...

Skönt att det är spikat datum för flytten nu och att du har fått lite kartonger så att du kan börja packa det du är rädd om. Hur man än gör så är det alltid ett fasligt massa jobb med att flytta även om man inte flyttar så långt. SKönt att ni får hjälp att packa en hel del. Kommer du få packa upp allt själv eller får du hjälp med detta också? Fast jag antar att det nog kanske är enklast att packa upp själv så att man får sakerna på plats där man vill ha dem.

Lena i Indien sa...

Vilken fin reklam du gör för Meltingpot. Tack!

Marianne sa...

Suzesan: Ja visst hänger ni med i flytten! Det är som när Saltis fick Ella, då var man ju med hela vägen. Det ska bli så skönt. Tänk att kunna bara bestämma sig alldeles plötsligt att NU vill jag gå ut på en promenad, och så kunna göra det utan att ringa och fråga om det finns en chaufför ledig som kan köra mig någonstans där jag kan promenera. Helt underbart ska det bli!

Och visst ska vi ut på Nya Äventyr nu!

Kramar!

ab: Toppen! Skönt när det hjälper med någonting så enkelt. Nu kanske problemet för Petra är löst också, vem vet. Jag får höra med henne.

Taina: Hahahahaha! Jag tror helt klart att de där privata kartongerna betyder mina underkläder i första hand! Fast jag vet inte varför han tyckte jag behövde TIO lådor till det?

Visst är det skönt när flyttfirman packar! Alla flyttar ända sedan Sverige har varit så. Annars tror jag att jag hade kroknat vid det här laget. Vid utlandsflyttar måste man ju låta dem göra det också, annars gäller inte försäkringen.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: I första offerten ingick uppackning och hopskruvning av möbler, men vi tog bort det. Hur ska flyttgubbarna veta i vilket skåp jag vill ha glasen och var jag vill att den lilla katten i trä ska stå? Jag vet det ju inte själv än! Och det blir mycket lättare att hitta grejorna om man packar upp dem en och en och placerar dem, jisses vilket letande det blir i evigheter annars.

Kram!

Lena: Så lite så, din blogg är ju fin! Kul också med Indien som är så annorlunda mot allt man är van vid.

Otta sa...

Vad härligt! Grattis! Nour har också fått datum för dagen då han skall upp i militärdomstolen, den 24:e november!!! Hurra! Bara orolig att det kommer att ta många dagar innan han ändå har papper i handen som gör att han kan skaffa pass. Jag ringde ändå ambassaden och där var en trevlig person som sa att han kunde komma in med papper och sedan med passet, så kanske de kunde speeda upp det för det tar 12 dagar för dem att skaffa fram ett visa.

Och vilken härlig balkong du får! :-)
Kram

Marianne sa...

Otta: Vad bra att det börjar ljusna för Nour! (Pun intended.) De verkar vara bra på ambassaden här, hjälpsamma när man behöver det. Men de har samtidigt reglerna de måste följa, och jag antar att allt ska via Sverige för att bli klart. Jättebussigt att de vill göra vad de kan.

LYCKA TILL NOUR!

Kram!

Annika sa...

Finally!!!
Skönt med datum!!
Ser fram emot att höra vad du tycker om filmerna!!
Kram!!

Marianne sa...

Annika: Hoppas att det blir i kväll vi ser dem, vi var för trötta i går.

Hu vad många allvarliga inlägg det blev den här veckan! Nä, nästa vecka ska det bara bli lättsamheter!

Kram!

Kersti sa...

Skönt när ett datum är spikat och man vet vad man har att förhålla sig till. kan tänka att det blir bråda dagar nu med packning och så.

Anonym sa...

Men, men, men... det heter väl "stark" curry och starka kryddor, inte "heta"?

Marianne sa...

Kersti: Ja det är så skönt! Men flyttfirman tar hand om det mesta, så det är inte så farligt ändå. Det värsta för mig kommer sedan när vi har flyttat.

Matilda: Jo, i princip har du rätt. Maten är kryddSTARK. Men jag tror att man i namn använder just "het". Fenomenet är ju relativt nytt i Sverige, jag minns att man tyckte att maten var stark om man hade i en halv vitlöksklyfta i en gryta ... Så det är säkert en anglicism, men den kanske passar bättre ändå i ett namn än "stark"?

Nå, hur som helst, det var så biffen hette. Den var god också : )

Matildas fikarum sa...

Jag tycker stark passar bättre och tycker het låter jättekonstigt. Ack, mina stackars dinosaurieöron! Men jag klagar inte, bara påpekar, för jag MÅSTE vänja mig!

Marianne sa...

Matilda: Ja vissa anglicismer måste vi nog lära oss, andra inte. De onödiga måste rensas bort, andra, tja, lära oss leva med.

Antingen har jag vant mig vid "het" i samband med namnet på en maträtt, eller är det nog ändå en bra kombination.

Anna, Fair and True sa...

Nu ska jag läsa ikapp här! Hoppas det går bra med flytten!

Var Efter bröllopet bra?

Marianne sa...

Anna: Tack, det ska nog gå bra, det är ju inte så långt och vi har nästan en vecka på oss innan vi måste lämna nycklarna. Så frysvaror etc får vara kvar så att jag vet att nya frysen verkligen är igång och om flyttfirman glömmer något kan vi bara ta det själva sedan. Samma med städningen, det hinner vi under helgen.

Vi hann inte se Efter bröllopet, så vi får låna den igen sen i stället. Män som hatar kvinnor var i alla fall väldigt bra, jag blev överraskad så bra den var!

Kram!