lördag 7 november 2009

Lite av varje

Näckros.

Dagens stora händelse måste jag tillskriva någonting jag hittade på nätet - nämligen en analys och recension av min alldeles egna blogg! Här kan ni läsa den. Så nu går jag runt och känner mig alldeles förfärligt nöjd med mig själv. Och får samtidigt lätt panik, för nu gäller det att inte vila på rosenbladen utan se till att hålla stilen.

Så nu vill jag passa på att fråga vad ni tycker om en sak: I högerspalten har jag länklistor, bloggarkiv, etiketter, väder osv. Tycker ni att det är bra att länkar ligger först, eller skulle det vara lättare för er om högerspalten var organiserad på annat sätt? Vad skulle ni i så fall vilja kom överst och underst, helt enkelt, i vilken ordning skulle ni vilja att min högerspalt var organiserad? Vad är lättast för er?

----

Äntligen börjar jag bli lite bättre i luftrören. Fortfarande inte bra, men märkbart bättre. Utförligare beskrivning än så vill ni inte ha, jag lovar. Men jag är så pass att jag i alla fall kan gå på ärtsoppskalas i kväll hos våra Trevliga Grannar. DET ska bli roligt! Jaha, och då återkommer den gamla vanliga frågan - vad ska jag ha på mig? Hjälp! Jag har inga kläder!

----

Flytten, den flytten. Nu var det bestämt att flyttlasset skulle gå den 30 november. Men så kom flyttchefen, mr Samir, som tur var, på att det går ju inte, för den 26 november börjar Offerhelgen som varar i dagarna 3-4. Attans. Nu hoppas jag att lägenheten är färdig till den 25 november så vi kan flytta in då i stället, annars blir det uppskjutet en vecka in i december. Saken får undersökas i morgon.

27 kommentarer:

Tina sa...

Jag tycker att din högerspalt är toppen som den är. Hela bloggen är ju toppen! Och visst får du se till att hålla stilen nu! Fast det är väl inte så svårt för dig?

olgakatt sa...

Vem är det som recenserar? Recensenten är väldigt anonym.
Analysen låter väldigt proffsig och jag håller med om det mesta.
Visst har du har anledning att sträcka på dig!
Jag tycker inte du ska flytta nåt i högerspalten.

Anonym sa...

Jag tycker din blogg ser bra ut som den är. För oss som följer dig dagligen är både arkiv och etiketter inte så nödvändiga, så det är trevligare som det är, med de uppdaterade bloggarnas lista istället.
Sen det där med att hålla stilen. Jag vet inte jag, måste personliga bloggar bli så seriöst behandlade? Det känns lite bajsnödigt, för att använda ett modernt uttryck.

Marianne sa...

Tina: Tack! Jo, men ibland är det ju rätt tomt i huvudet när det inte händer så mycket och det känns som om det bara blir tjat om tvätt och städning och jobb ...

Olgakatt: Tack! Nej då, hon är inte anonym, hennes namn står längst ner i inlägget, i ceriserosa dessutom! Lena heter hon. Visst är det proffsigt gjort! Hon får nog VG på kursen!

Matilda: Ja det var lite så jag tänkte när jag la länkarna överst, att det skulle vara lätt att hitta till andra. Alla röster hittills är för att behålla det så.

Sen vet jag inte, men jag menar nog mest att fortsätta ha en varierad blogg som är rolig att läsa, när jag skriver hålla stilen. Inte hemfalla till någon slags slö stroppkänsla bara för att jag fick (i mitt tycke) fin kritik. Det är lätt att bli högmodig när man får beröm. Bra om man kan undvika det.

Nåväl, nu vill jag få tid att LÄSA bloggar också! Har inte läst på flera veckor nu! Knappt en enda.

Suzesan sa...

Vilken fin recension. Fint skrivet.

Jag tycker din blogg är bra som den är. Allt i högerspalten med. Men det völjer du själv om du vill ändra. ÅNej så dumt att det blev förflyttat lite. Jobbigt när man går och väntar på nåt. Jag skrattade åt din förklaring om hur de tänker i offerten. Förhandla väl så allt är klart. Näee jag tror inte de klarar av att skruva ihop Ikea möbler. Hahaha nu skojar jag och så säger jag "GÖR NI"???? Hahaha

Ärtsoppa är sååå gott och BRA ATT du är bättre. Längesen jag kokade en egen måste göra det nån dag.

Kram
/Susanne

Taina sa...

Vad roligt Marianne! Att få bli "analyserad" och få ett bra betyg dessutom. Klart du ska sträcka på dig och få en lång, lång hals.

Det där med layout är inte riktigt min grej. Jag läser inlägg och spanar på länklistan. Om den finns uppe eller nere eller någon annanstans spelar mindre roll. Inlägget är det viktigaste för mig...och det lyckas du alltid med!
Kramar på dig

Anonym sa...

Oj, nu blev det fel, tror jag. Jag menade förstås att analysen var b-nödig. Det är en märkligt blogg, först ett meddelande om flytt utomlands och sedan en extremt djupgående analys av din blogg. Lite surrealistiskt, helt enkelt. Men det var ju en fin analys samtidigt!

Anonym sa...

Ahh, nu fattar jag. URL:en pekar på en kurs. Det förklarar ju allt!
*sudd sudd*

Marianne sa...

Aja baja inte röra bloggen. Och visst får du gå runt och vara nöjd med dig själv. För din blogg är ju BRA !
Hoppas du får en bra ärtsoppekväll. Kanske det vankas en punch till. Det är ju i alla fall gott. När du nu inte gillar varm öl vill säga :o))
Kram

Lena sa...

Din blogg är perfekt som den är! Du kan med all rätt sträcka på dig! Idag! på nyheterna pratade de om böcker på läsplatta, som du berätta om i somras! Vi ligger lite efter här. Men de sa också att läsplattorna är dyra och livslängden är bara tre år! Stämmer det verkligen? Ha en bra helg.

Otta sa...

Vad kul att du fått din blogg recenserad! Den är ju så bra!

Jag tycker definitivt om din högermarginal, den är lätt att använda och söka i.

Jag håller tummar för flytten!

Det verkar som Nour har fått sin identitet tillbaka! Ivarje fall på ett håll...
Kram

Saltistjejen sa...

Vad roligt med analysen!!!! Kul!
Hoppas du mår bättre nu också och att det går bra md flytten trots ändrat flyttdatum!
kramar!!

Desiree sa...

Grattis och jättekul med analysen. Jag måste nog också säga att jag tycker att din blogg är bra som den är med länkarna först i högerspalten. Kul med ärtsoppe kalas. Hur många blir ni? Bra att du börjar må lite bättre också.

Marianne sa...

Suzesan: Ja visst var det en fin recension! Jag blev jätteglad!

Jag ska försöka ta reda på om vi kan flytta in tidigare, hoppas det. Det är dagens uppgift.

Hehe, ett problem med Ikea-möblerna är instruktionerna. Här läser man ju från höger till vänster i stället för tvärtom, så även om det bara är bilder blir det liksom rena soppan. Vi får se vad Klas tycker. Det vore ju samtidigt rätt skönt om de gör det så att det blir klart lite snabbare. Klas har blivit rätt bra på att sätta ihop de där möblerna efter ett antal flyttar : D

Det var SÅ trevligt i går! Och gott med gubbröra-ärtsoppa-pannkakor. Och varm punch.

Kram!

Taina: Tack sötnos! Du lyckas alltid väldigt bra du också! Jag går fortfarande på små moln : ) Det verkar på alla kommentarer som om högerspalten är bra som den är. Alla teoretiska "regler" måste man så klart alltid anpassa till vad som passar bäst i praktiken för dem som faktiskt använder grejorna. Så spalten får vara kvar som den är.

Kramar!

Matilda: Haha, ja det är en kurs har jag fått veta, Bloggens teori och praktik på Borås högskola. Jag har kommunicerat med analysanden (heter det så?) och just den bloggen är bara för studiesyfte, den ingår i kursen. Hon har sedan en egen riktig blogg, jag har bara hunnit bokmärka den än, men den verkar fin så jag kommer att länka till den sen.

Marianne sa...

Marianne: Tack! Nu har jag fått så mycket smicker att det är risk för att jag blir högfärdig! : )

Det blev varm punch till! Men i år skärpte jag mig och höll mig till den som serverades till soppan, utökade inte med ytterligare till pannkakan, till kaffet, till efter kaffet, till efter-efter kaffet ... för jag äter ju antibiotika : ( Punch är annars min akilleshäl : D

Jag förbereder mig fortfarande för den varma ölen, i kväll kanske?

Kram!

Lena: Tack! Det stämmer att läsplattorna är dyra än så länge. Jag betalade cirka 3000 har jag för mig. Livslängden vet jag ingenting om än, men det låter väl bra om den inte räcker för länge eftersom jag vill ha en som är kompatibel med Mac nästa gång : ) Men jag tror att utvecklingen går rätt fort nu, och det kommer att bli med den som med alla andra elektroniska prylar, de blir billigare varefter.

Otta: Tack! Vad skönt att det börjar reda upp sig för Nour nu! Det är på tiden! Hoppas nu allt blir klart så han hinner få visum till jul!

Ska undersöka flytten i dag.

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Visst är det kul! Jag vet att jag skämtade hos någon (minns inte vem) om att någon kanske skulle få i läxa att läsa och analysera bloggar - och fick någon det!

Nu mår jag bättre. Ska alldeles snart sätta igång och bli allvarlig här!

Kram!

Desirée: Det var världens upplevelse i går att hitta analysen! Superkul!

Vi var 13 på kalaset, och bara för det fick Mr Bear vara med vid bordet också : ) De är så himla bra festfixare, våra Trevliga Grannar! Önskar att jag hade samma förmåga.

Kram!

Suzesan sa...

Haha så roligt. Tänk att skruva/sätta ihop IKEAMöbler och läsa från höger till vänster. Ja även om det bra är bilder hahaha så roligt.

Dagens skratt.
Gulle dig så rolig du är:)

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Haha, ja det kan bli lite förvirrat av det där. Jag försökte ju själv läsa på en mjölpåse, instruktioner om brödbak (det stod på engelska) och tyckte det hela var mycket underligt. Man skulle knåda degen innan man rörde ihop det och liknande. Tills jag kom på att rutorna var arrangerade på arabiskt vis ...

Kramar!

Grekland nu sa...

Grattis till en fin analys av din blogg! Måste kännas kul! Säkert kommer det både avhandlingar och fler analyser av bloggar framöver, för det är nog ett fenomen som kommit för att stanna ett bra tag. Hoppas du piggnar till innan flytten!

Petra H sa...

Vad kul med en akademisk analys av din blogg - grattis!! Analytikern har rätt, du har en väldigt intressant och välbalanserad blogg!! Och "utfyllnadsbilderna" gillar jag. Trevligt med bilder, oavsett om de har med texten att göra...
Jag ska nog gå mot strömmen och tycker faktiskt att bloggarkivet skulle kunna komma först. Det tillhör ju din blogg, och jag tycker att det som tillhör bloggen borde komma först, och länkarna sist - men det är bara min lilla personliga uppfattning ;-)
kram och håller tummarna att flytten kan ske tidigare.

Marianne sa...

Ingabritt: Ja det är verkligen jätteroligt. Och det är så sant som du säger, det kommer att bli mer av den varan. Allt recenseras ju, musik, filmer, böcker, så varför inte bloggar. Och då är det roligt när det sker seriöst med riktiga analyser.

Petra: Tack! Jag gillar också utfyllnadsbilder för att lätta upp hela intrycket. Undantag är till inlägg som den nedanför som är allvarliga, de ska ha en bild som illustrerar ämnet eller ingen bild. Roligast är så klart om det finns en koppling, men ibland har man en bild som är fin utan att egentligen ha någonting att skriva om själva ämnet. Som blommor.

Hehe, du är den enda som vill ha arkivet först, så om det inte kommer en "flod" av liknande åsikter så får det nog vara kvar som det är.

Tack, jag behöver många tummar nu!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att bli analyserad! Eller få sin blogg analyserad är väl mer rätt uttryckt! Blev du tillfrågad eller hur gick det till? Du kanske har svarat på det i kommentarerna men jag har inte hunnit läsa dem.

Jag tycker du ska flytta upp vädret längre upp samt flytta bloggarkivlistan längre upp över Clustrmap och Bloglovin'.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Ja det var en upplevelse, jätteroligt! Nej, jag blev inte tillfrågad, jag satt och slötittade i min statistik och upptäckte en "konstig" adress på "came from", och så hittade jag det. Det var hon som hade valt en blogg att analysera och valde min. Helt rätt, sånt behöver man inte fråga, det ligger ju på nätet till allas beskådan.

Ska titta på dina förslag!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag vill också bli analyserad! *hint, hint* till tjejen om hon råkar läsa :)

Marianne sa...

Anna: Jag håller tummarna! Hon har ju kursare också!

Musikanta sa...

Det var en väldigt fin recension du har fått. Men jag skulle nog gärna velat veta VEM det är som tycker...

Det kan ju vara lite skillnad på folk och folk om du förstår vad jag menar. Om det det en "vanlig" medföljande expat som skriver eller någon stor tidnings utrikeskorrespondent månne?

Jag tycker att din blogg är väldigt trevlig att läsa och att du delar med dig av din vardag och ger oss många nya intryck och även lärdomar. Innan jag började läsa din blogg visste jag inte särskilt mycket om Egypten.

Skulle jag vilja ändra på något i högermarginalen vore det att du la till lite mer färg i dina länkar. Ibland är de svårt att läsa (säger gammal pancho).
Många varma kramar/M

Marianne sa...

Musikanta: Visst var det en fin recension! Det är en tjej som heter Lena och som pluggar "Bloggens teori och praktik" på Borås högskola. Så det är akademiskt och fint : ) Jag vet inte vad hon har för bakgrund, men hon är bra på att skriva, så vem vet, hon kanske är journalist eller har ett annat skrivande yrke. Du kan läsa hennes riktiga blogg på Melting pot, ligger i min länklista. Det är en jättefin blogg.

Tack för dina fina ord om min blogg! Jag ska erkänna att jag inte heller visste särskilt mycket om Egypten innan jag flyttade hit. Inte om Turkiet eller Bulgarien heller innan jag bodde där. Det är ju så det blir, man behöver nästan en anknytning eller specialintresse för att veta mer om länder som inte ingår i den närmaste kultursfären.

Så dumt att det är svårt att läsa länkarna! Jag ska samla mod en dag och se om jag kan ändra färgen. Jag vet att jag hade ett himla sjå när jag höll på med det där och sedan har jag inte vågat pilla i det. Lite brunare kanske man kan göra det. Just den färgskalan passar så bra med färgskalan här i Egypten, som du kanske ser på de flesta bilder. Men jag ska samla mot och titta på det en dag när jag har lite mer tid. Lovar!

Kramar!