fredag 13 november 2009

Slö fredag

Två katter och en Folka.

Inte roligt att vakna med en sån där huvudvärk som känns som om man hade varit ute och haft roligt hela natten - utan att ha varit ute och haft roligt hela natten. Orättvist tycker jag. Så jag har i princip sovit bort hela dagen och nu känner jag mig bättre. Det tänkte vi fira genom att åka och äta sushi.

Ha en skön fredag!

19 kommentarer:

Otta sa...

Vad härligt! Trevlig helg!
Kram
PS. Vad bra du svarade idioterna igår...

Saltistjejen sa...

Oj huvudvärk är inte kul. Själv hade jag lite ont i huvudet i morse, men jag HADE ju haft roligt. Om inte hela natten så iallafall ett par timmar igårkväll.
Hoppas du snart mår bättre!
kram!

Grekland nu sa...

Trevlig helg önskar jag dej, utan huvudvärk men med mycket sushi!

Taina sa...

Det gör du rätt i!

Ha en fin och huvudvärklös helg!

Kramar!!

Millan sa...

Ja det ar verkligen orattvist!! Men skont att du mar battre nu och sushi later valdigt gott. Sjalv ska jag pa cricket dinner vilket i normala fall bjuder pa valdigt oexalterande mat! kram

Marianne sa...

Jaa, efter ett sånt debattinlägg du haft om flyktingbarnern förstår jag att du har huvudvärk. Jösses vilken respons du fick.
Och visst håller jag med dig. Du är ju för go och vill alla väl. Och visst tänker jag på alla barnen. Det är ju dom som i första hand råkar illa ut.
Men vi kan ju inte hjälpa ALLA. Även om vi vill. I min lilla kommun finns massor med `flyktningar`, jag vet inte deras bakrund. Och jag hoppas att de pengar vi lägger på skatten går till de mest behövande. Men ibland undrar man när man läser dagens tidning. Varför är det alltid ett utländskt namn som är efterlyst p.g.av nåt brott.
Jag skyller inte på nån. Naturligtvis ska vi ta emot människor som behöver hjälp. Gammal som ung. Har ingen betydelse.

pappabloggen2 sa...

Intressant blogg, kommer tillbaka!

Desiree sa...

Skönt att du mår bättre nu. Sushi låter gott. Det här helt rätt att vila då man inte känner sig riktigt bra. Hoppas att resten av helgen blir dessto bättre.

KARLAVAGNEN sa...

Vilken otroligt bra bild! Vad vackra de är! Street wise!

Hoppas att du mår bra igen och att sushin smakade bra. Trevlig helg!

Suzesan sa...

Säger ockås bra svar i inlägget nedan och så hade jag nästan samma en gång till. Inte undra på att du fått huvudvärk;)Hoppas du är bra nu och att sushin smakade tipptoppGOTT. Mums.

Tack för en härlig bloggläsarevecka. Trevlig helg Marianne.

Kram
/Susanne

Lena i Bangalore sa...

Hoppas sushin smakade bra och att du får en bättre start på lördagsmorgonen. Har inte testat sushi här i Indien ännu, men det lär finnas några riktigt bra ställen i Bangalore. Ser fram emot det.
/Trevlig helg! Lena

Marianne sa...

Otta: Tack! Läs vad Jemayá skrev i inlägget nedan! DET var riktigt bra!

Trevlig helg till dig också!

Kram!

Saltis: BRA att du har haft roligt! Mer sånt! Fast mindre huvudvärk, då!

Kram!

Ingabritt: Tack! Jag fick så mycket sushi jag ville i går, och en extra med lobster tail! I dag ska jag försöka utverka en libanesisk eller italiensk middag tror jag : )

Marianne sa...

Taina: Tack! Hoppas det blir en kul helg totalt utan huvudvärk för dig också! Men med löpning : )

Kram!

Millan: Visst är det fusk! Eller så är det som betalning för de gånger man vaknade och var förundrad över att man inte hade huvudvärk?

Cricket dinner låter intressant. Det får du berätta om!

Kram!

Marianne: Jo, alla vi i den rika världen kan hjälpa alla de i den fattiga världen bara vi vill. Men vi måste hjälpas åt. Och de flesta vill inte alls komma till Sverige, de vill vara hemma hos sig, precis som vi vill. Med några få undantag, precis som hos oss. För att hjälpa dem betalar vi in till olika hjälporganisationer, som Röda korset, Rädda barnen, UNICEF m.fl. För att hjälpa dem som flyr betalar vi skatt, varav en liten bråkdel går till dem. De flesta av dem som behöver hjälp i början blir sedan självförsörjande och bidrar inte sällan till samhället. Senaste stjärnskottet i affärsvärlden är t.ex. en kille med turkiskt ursprung som växte upp i Rosengård. Nu är han vid bara 30 års ålder chef för alla Ikea-varuhus i Sverige!

Och det är inte alltid bara utländska namn som är efterlysta för olika brott. Tidningarna har bara en tendens att betona när det är något annorlunda. Om det är en muslim så skriver man muslim, men är det en kristen så skriver man inte det, man utelämnar det bara. Och då märks det inte. Jag har inga siffror, men jag har läst åtskilliga gånger att majoriteten av de intagna i fängelserna är etniska svenskar.

STOR KRAM!

Marianne sa...

Pappabloggen2: Hej och välkommen hit! Och tack för fina ord. Du är alltid välkommen åter! Jag ska kika in till dig också.

Desirée: Sushi är så himla gott på den restaurangen. Är inte så förtjust i det annars, men där är det himmelskt. I dag ska vi in till stan och handla present till en tjej som slutar på kontoret. Jag vet precis vad hon vill ha (tror jag).

Kram!

Karlavagnen: Tack, jo nu mår jag bättre. Det var kanske wasabin som gjorde susen?

Jag inbillar mig att särskilt katten till höger har Egyptisk Mau i sig, för den har ett typiskt M i pannan. Men jag vet inte. Fin är den i alla fall. Såg förresten en katt härom dagen med superlång svans! Du vet svansen brukar vara proportionerlig och liksom ta slut, men den kattens svans bara fortsatte, kändes det som!

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Jag har inte sett din länkning, kommer och kikar. Varför ska man alls behöva argumentera för medmänsklighet, tro?

Nu mår jag bättre och jag vet att du hade världens bästa dag i går! DET är jag så glad för!

Och tack själv!
Kramar!

Lena: Vi har världens bästa sushi-kedja här, Mori Sushi som bara finns i Kairo och Sao Paolo, av alla ställen. Men de är verkligen superbra. Jag gillar inte sushi på andra ställen. Hoppas att ni har ett riktigt bra ställe i Bangalore!

Ha en skön helg!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Finns det bra sushi i Egypten? Finns det någon utländsk mat som inte finns där?

Marianne sa...

Sushin är superbra här! Jag äter sushi så fort jag får chansen och har aldrig blivit sjuk. Då håller jag mig visserligen till bättre ställen, skulle inte våga äta det på ett lite enklare ställe. Bästa är en kedja som heter Mori sushi, den finns här och i Sao Paolo. Märkligt nog.

Grönländsk mat har jag inte sett : ) Nä, men allvarligt talat, det är de stora internationella köken som finns, men inte så många små. Så det vanligaste är libanesiskt, italienskt, amerikanskt, japanskt, thai osv. Det finns en svensk restaurang i Hurghada, men ingen här i Kairo vad jag vet. Det finns faktiskt en dansk kedja också, Trianon. Men deras mat är nog inte särskilt dansk mer än Dronning Margrethes jordgubbstårta.

Anna, Fair and True sa...

Finns det en sådan tårta eller hittade du bara på?! :)

Marianne sa...

Anna: Jo, det finns en sån tårta, här i alla fall. Vet inte om den finns i Danmark ... Nu kommer jag inte ihåg om den hette exakt så, men ungefär så i alla fall. Den är god, jag har självklart smakat : )