tisdag 13 juli 2010

Blandad kompott

Först vill jag bara säga att om någon får ett mejl från mig, från min yahoo-adress, som gör reklam för ett visst potensmedel vars namn börjar på V - så är det INTE JAG som har skickat det. Suck! Jag fick ett mejl från mig själv med dylik reklam. Det vore bra om ni vill låta mig veta om ni har fått något sådant mejl, för om min mejladress är kapad får jag ju avsluta det kontot. Det vill jag helst inte göra eftersom "alla" har den adressen, jag har haft den i många år nu.

I går var jag nästan med i Ring P1. Haha, programmet som alla stollar ringer in till. Men jag ringde inte, det var inte så jag nästan var med. Det handlade om Fader Vår och nya bibelöversättningen. Det diskuterades fram och tillbaka vilken version av Fader Vår som var rätt och fel, och ingen visste när nya bibelöversättningen kom ut. Så jag ryckte till undsättning och mejlade in att den kom 1999. Det var allt jag skrev. Men hon läste upp mejlet! Så nu är jag nästan kändis! Hahahaha!

Måste bara visa en bild på vårt brunnslock på baksidan, där katterna bor. Hur många fel hittar du?

Purfect Engrish.

Jag har jobbat precis hela dagen och är helt slut i huvudet nu. Men det är jätteroligt att jobba lite "på riktigt" även om det bara är övningsuppgifter inför att jag kommer hem till Sverige. Sverige som tydligen också övar inför att jag ska komma hem, så att jag inte ska frysa sen! För jag förstår att ni har det varmt där hemma just nu. Skönt va?

Mat är himla gott, man har inte tid att vara gullig när man äter.
(De får en blandning av burkmat och torrfoder.)

34 kommentarer:

Elisabeth sa...

Här i Blöteborg, förlåt Göteborg pågår tyvärr inget övande. Vi har haft några (ganska) varma grader med temperaturer som nog var runt 30 grader, men idag är det normalt svenskt sommarväder igen, d.v.s. 20 grader och mulet med regn till och från.

Haha, brunnslocket var roligt! Tre fel ser jag, men det kan nog finnas fler.

Suzesan sa...

Haha entarnational.

Men ibland kan mailadresser skicka sig själva så att säga. Man ska helst inte öppna såna mail. Helst. Men det kan vara lite olika..!

JASÅ du är kändis nu;)Grattis till upplästa mail i radio. Det var väl ändå kul. In Egypt. Gulliga katterna är tur de kom tillbaka.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Elisabeth: Hahaha, vad roligt, Blöteborg! Men vi får väl hoppas att det torkar upp och blir lite så där lagom varmt och skönt med sol snart igen!

Jag ser också tre fel. Om man inte räknar att det borde stå Made IN A.R.E (var nu det är).

Marianne sa...

Suzesan: Men är du säker på det, att mejl kan skicka mejl till sig själv med skum reklam? Det har jag aldrig varit med om? Hoppas att det stannade vid det i alla fall.

Vill du ha autograf : D

KRAM!

olgakatt sa...

I alla fall en purrfect kattbild!
Uppenbarligen inte bara vi svenskar som är klena i engelska.

Desiree sa...

Kul att du fick vara med på ett hörn i programmet och kunde redan ut begreppen för dem :-)
Ha ha ja engelskan var helt bedrövlig på det där brunnslocket. Jag tycker att de där hemma i sverige är sååå värda denna sommarhetta efter den långa kalla vinter de haft. Enda nackdlen är ju att husen inte är byggda direkt för sådan värme och att inte många har AC att svalka sig i. Ja du Marianne, vi får hoppas på att det blir en fin och mild höst och inte alls en lika jobbig och hård vinter. Kommer du att fortsätta jobba med översättningar då du är i Sverige?
Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Haha, nej det finns fler än vi svenskar som är lite taffliga : )


Desirée: Nej det är väl det som är problemet när det blir så där varmt i Sverige, det finns inte samma möjligheter att svalka sig och folk har inte hittat på knep som frusna vattenflaskor : )

Kommer vi att överleva en äkta vinter tror du? Fast jag var ju faktiskt hemma en vecka under värsta permafrosten i år, i januari. Och jag överlevde!

Jag kommer att jobba frilans med lite blandat (hoppas jag). Bland annat översättningar. Jag kan inte berätta om det här jobbet jag gör nu för jag vet inte om jag får det, så det är bättre att inte göra det. Men det är riktigt skoj!

KRAM!

Desiree sa...

Jag är inte så rädd för kylan utan mer långvarigheten och mörkret. Det är det som tär på psyket mer än vad kölden tär på en. Jag håller tummarna för att du får jobbet och att du får möjligheten att fortsätta jobba som frilans.
Kramis!

Suzesan sa...

Du kan ha öppnat nåt och så har den tillfälligt tagit din adress. Eller nåt!!

Öppna bara sånt du är säker på. jag får ofta en massa skumma mail. Öppnar dem aldrig och ändå har jag sånt som städar skräppost. Logiskt är att du skickar ju inte mail till dig själv haha eller om en påminnelse om viagra haha. Typ "Marianne kom ihåg..."

Jag kan få mail nån gång då och då från vänner som är såna massproducerade skitmail. De är ofta slumpmässiga. Slumpgenerator på adressen.
Jag har lärt mig när de kommer. En gång på msn började min väninna "skicka meddelande till mig" Jag fattade inget och öppnade inte länkarna men ringde henne. Hon fick panik. Då hade något kopierat hennes adressbok. Nåt litet virus av nåt slag. Så hon fick ringa runt till ALLA och säga att de inte skulle ta emot det som skickades. Det var ju inte hon. För länge sen fick jag ett mail från en vän i Spanien. TRODDE JAG!Vi hade inte pratat på länge jag och Nico så jag öppnade det och följde länken till facebook eller var det nu var PANG så satt där ett virus. Även om man har virusskydd så kan man inte skydda sig mot allt.
Ja får väl ta autografen när vi träffas sen nån gång i framtiden är det okey;)

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Hahhaha ditt brunnslock tar priset!!!!!! :-)
Kul att du gillar jobbet. Och vad de är fina katterna! otroligt! Och jag tycker VISST de är gulliga ÄVEN när de äter! ;-)
Kramar!!

Katarina på Filippinerna sa...

Tack för bilden på ditt brunsslock, den var riktigt skoj!

Kul att du va med på ett hörn i programmet, jag lyssnade på delar av programmet i bilen,, men kommer inte ihåg ditt inslag, eller kalla det inlägg!

Dina kattbilder är så fina,, du får göra en katt fotobok, för fina är dom!

Anne sa...

Men vad sött med ditt brunnslock och den klantiga engelskan. Gulligt på nåt sätt, man har velat så mycket men sen har det bara blivit fel...
Jag har inte fått sådana mail från dig, däremot kommer det från en annan kompis precis sådana där mail. Hennes konto är dock inte en yahoo-mail utan nån annan, men det här är rätt nytt. Det är kanske den senaste månaden som jag fått sådana mail. Förargligt. Som du säger, man vill ju ogärna avsluta ett mailkonto.
Kram!

Pettas sa...

Det är charmerande med felskrivningar på järnlock; de sitter där tills de rostar och påminner oss om hur lätt det kan bli fel, fastän man tror att det rätt.

Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Här i Blekinge har vi fortfarande tropisk värme och inget regn på flera veckor. Gräsmattorna är brunbrända och björkarna börjar gulna. Är glad att jag inte längre bor i Göteborg, för de verkar ha fått regn för hela Sverige, som vanligt. Brunnslocket var häftigt! Att översätta är inte det lättaste, speciellt inte om man inte är så duktig på det. kram Kim

Otta sa...

Vad söta de är! Delar fint ser jag, inget knuffande! Bor de på trappan permanent nu?

Kram

Eva Henriksson sa...

Mina vänner ar fått rek. om en kinesisk bank på en mycket dålig engelska och med upplysning om att jag rekommenderar.?????
Adresslistan har blivit stulen och detta har hänt ett par ggr med ett års mellanrum. Inget annat hände utom att jag skrev till vännerna att kasta mailet. Jag har inte bytt adress och inget annat trist hände. Så ta det lugnt.

ExPIAtriate wife sa...

Hahahaha, roligt brunnslock! Minns när jag var i Uzbekistan och pluggade och gick förbi alla dessa nya och fina myndigheter med dels en helt ny uzbekisk titel, för att ta avstånd från det ryska naturligtvis, och med latinska bokstäver vilket blev lite lustigt ibland.. sedan en lika fin engelsk och där fick ofta kunskap ge efter för god vilja, men roligt var det att läsa!
När bär det hem till sverige, blir det för gott, har säkert frågat det innan men med 48 grader ute har min hjärna fått en mindre härdsmälta.
Kul att du blivit kändis!!!
Kram!
Pia

Bert sa...

Tre, eller fyra fel, om man räknar med att det saknas ett litet ord.

Bert sa...

Tre, eller fyra fel, om man räknar med att det saknas ett litet ord.

Anna, Fair and True sa...

Usch, jag gillar verkligen inte den nya versionen av Fader vår. Eller Vår fader som den heter. Why change a winning concept liksom!

Anonym sa...

Då måste jag få din autograf! ♥

Bloggblad sa...

Jag vet bara att den nya översättningen heter "Bibel 2000" så jag hade nog gissat på 2000... men ibland kommer saker ut senare än de görs.

Apropå radio så var min och Lindas vinnarlåt med på Andliga sånger i söndags... det var jättekul. Riksradio är lite annorlunda än lokalt som jag bara fått låtar spelade i förut. Men jag har bara hört en enda som lyssnade... är det P4 brukar jag få många mail om folk som hört.

Petra H sa...

Ha ha, man kan undra varför man inte ber någon engelsktalande att dubbelkolla innan man masstillverkar något som är felstavat? Vi har en kinesisk billighetsaffär i närheten (där jag för övrigt ÄNTLIGEN igår hittade en sprayflaska, stört omöjligt i andra affärer!? Vårt lilla resestrykjärn har inte mycket till ångfunktion) där det står på skylten "bla-bla ect"! Jag har faktiskt insett att det iaf utomlands är ganska vanligt att man tror att det heter "ectetera" ;-)
Jag håller med Anna, "Vår fader" är verkligen ingen fin version, allt behöver inte moderniseras och "talspråkifieras" :-(
Funderar så att det knakar på vilket land ARE kan vara? Googlade och det var som jag misstänkte, United Arab Emirates (iaf enligt IMFs hemsida).. Men på vilket språk är frågan? Det verkar förkortas EAU på franska!?

Petra H sa...

Glömde förresten att säga att jag inte har fått något mystiskt email från din emailadress.
Hoppas att huvudvärken är borta!

Marianne sa...

ALLA: Söta ni (jo, du är också rätt söt Bert), klockan är mycket på kvällen och jag orkar inte svara på alla era fina kommentarer just nu. Lovar att göra det i morgon!

Sov gott så länge!

Marianne sa...

Desirée: Ja mörkret hade jag nästan glömt bort! Men för mig är nog kylan värst (även om jag just nu sitter och lider av värmen ... aldrig blir man nöjd) för jag kan bli så där att jag aldrig blir varm om jag väl har börjat frysa. När det går in i märg och ben och vinden viner om öronen. Vi får skaffa många värmeljus och varma filtar!

Kramar!


Suzesan: Nej, nej, jag öppnar aldrig någonting som är skumt! Inte sånt som ser skumt ut från vänner heller, som om du hade skickat mejl till mig om Viagra, det hade jag inte öppnat : )

Okej, du får autografen sen : D

Kram!


Saltis: Ja, de är gulliga när de äter också! Nu får jag sitta och klappa dem när de äter, fast när de upptäcker att jag klappar dem blir de lite förvånade : )

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Visst är det kul att lyssna på, men jag fattar inte hur programledaren klarar av det när folk hetsar upp sig och vecklar in sig i totalt obegripliga haranger! I dag var det någon som blev jättesur för att hon inte ville fortsätta en "diskussion" om någon konspirationsteori : )

Kram!


Anne: Kanske är det bara vanliga spam som ser ut att komma från mig till mig, ett nytt sätt att lura folk att öppna? Fast varför skriver de ut ämnet för brevet i så fall? Skumt, men skönt att veta att det inte verkar som om det sänds till min adressbok i alla fall. Vill inte gärna ändra adress förrän jag är i Sverige igen, annars blir det bara en massa byten och då tappar man hälften av alla kontakter!

KRAM!


Karin: Haha, ja de där felskrivningarna går inte direkt att radera ut. Som hugget i sten fast gjutet i järn.

Kram!

Marianne sa...

Kim: Att översätta är inte så lätt även om man är duktig, för det gäller att inte falla i slentrian. Men kul är det, kanske just därför. Hoppas att ni har fått lite svalka nu!

Kram!


Otta: Nej de knuffar inte undan varandra, däremot klättrar de över varandra och ålar under varandra ibland. Tror det blir så när de växer upp med en matskål, mina delar fortfarande. Rättare sagt, de kan inte äta ur var sin skål, för då virrar de bara fram och tillbaka och ska se vad den andra har : ) Jo, de verkar vara permanenta hyresgäster nu. Och snart blir det tillökning ...

KRAM!


Eva: Skönt att inget mer hände och att dina vänner inte gick på det! Haha, det kanske ska mycket till för att plötsligt öppna konto i en kinesisk bank : )

Marianne sa...

Pia: Det ÄR roligt när viljan är större än kunskapen, i alla fall i sådana här sammanhang. Så du har pluggat i Uzbekistan! Vilka äventyr!!!

Vet ännu inte när vi flyttar, men innan nyår i alla fall. Förmodligen tidigare. Och det blir "för gott", dvs man vet ju aldrig vart livets stigar bär, men det finns i alla fall inga planer på att flytta igen sedan.

När jag hör om temperaturerna i Dubai känner jag hur svalt och skönt det är här ...

Kram!


Bert: Jag tycker det ordet ska räknas, för det blir egentligen rätt obegripligt utan : )


Anna: Jag gillar den inte heller, du ser, jag visste inte ens att den heter Vår fader. Skulle man modernisera skulle det väl egentligen bli Vår pappa, då? Vem säger Far till sin pappa i dag? Ännu mindre Fader om sin pappa?

Kram!

Marianne sa...

Carina: Haha, den kommer per post : D


Bloggblad: Så kan det vara, att den trycktes 1999 och att den kom ut 2000. Det står 1999 i försättsbladet, och det är ju det man brukar utgå ifrån när man pratar om utgivningsår, så det var det jag skickade.

Vad roligt att du har varit med i riksradion! Tyvärr hörde jag inte det programmet, jag har ju avstängt när jag jobbar. P4 hör jag i princip aldrig, däremot, alltid bara P1, det är den kanalen jag gillar mest eftersom man faktiskt lär sig någonting där.


Petra: Bra att du inte har fått mystiska mejl från mig. Tyvärr har du inte fått något o-mystiskt heller : (

Det förundrar mig ofta när det är skyltar och annat, även i Sverige ibland. Okej om det är texter som bara ska användas internt, men när man ska trycka upp skyltar och manualer och annat? Som såna där manualer för olika tekniska grejor, inte konstigt att man inte läser igenom dem, de kan ju knappt svenska i Sverige ibland : D

Vår pappa bode bönen heta om den ska vara modern, inte en kotte säger väl Fader i dag? Hur ska de stackars barnen förstå det? : )

Har också undrat vilket språk ARE är, men kanske det är arabiska? UAE på engelska. Haha, fransmännen ska alltid göra det på sitt sätt, de har vänt det bak och fram! : D

KRAMAR!

Otta sa...

Tillökning????

Nu tar jag semester....:-)

Kramar!

Marianne sa...

Otta: Eller är det för mycket mat i den runda magen?

HA EN SKÖN SEMESTER!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Håller med om att den borde heta Vår pappa med den logiken!

Marianne sa...

Anna: Vi får skriva om Bibeln : )