fredag 16 juli 2010

Ditt och datt

Tänk vad det är bra med en blogg! Tack för alla era fina kommentarer på gårdagens inlägg - ja för alla er fina kommentarer under alla år, faktiskt! Trots att det så klart är trist att höra att andra har samma problem som man själv, är det ändå skönt. Det ger en sorts trygghetskänsla, det där att veta att man inte är ensam.

Men nu lämnar vi det där tråkiga ämnet!

En vacker gul hibiskus.

Ett annat ämne, som kanske inte är så himla kul det heller, fast man får se det från den komiska sidan, är följetången om AC:n. Jodå, de kom i går som de skulle, ett helt litet gäng gubbar som satte igång och jobbade så svetten bokstavligen lackade eftersom de jobbade med öppet fönster som vette åt solhållet, allra mest utanför fönstret som de stod och balanserade i så att jag inte kunde titta. Till slut gav de upp och frågade om de kunde ta kompressorn från den AC som sitter i bottenvåningen, eftersom vi inte använder den. Visst, det gick väl bra, eftersom vi inte använder den. Så de där stora boxarna som sitter på utsidan monterades ner på båda ställena och byttes. Och sedan gick propparna. Och sedan gick propparna. Och sedan gick propparna. Och så höll det på tills de gav upp helt och ringde hyresvärden som lovade att vi skulle få en helt ny AC så fort som möjligt.

Vi får se när det blir, för jag misstänker att vår vanliga AC-man inte får montera den, utan att Firman måste göra det för att garantin ska gälla. Jag menar, vi fick ju inte montera tvättmaskinen själva ens. Nu kan vi bara hålla tummarna att det inte dröjer alltför länge, och tills dess får jag väl fortsätta med mina frysta vattenflaskor. De hjälper ju faktiskt rätt bra och är lite miljövänligare.

Se så vacker stam den här palmen har!

Nu önskar jag alla en trevlig helg och avslutar med katterna:

Hm, undrar om den där lådan är skönare att ligga i eftersom Stina ligger där ...

15 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken underbar bild på katterna. Den var ju riktigt skoj :-)
Synd att det var ett sådant strul med AC:n. Hoppas att ni inte behöver vänta allt för länge för att få en ny. Håller även tummarna för att det går bra med magnetröntgen undersökningen. Du får ha en skön helg med mycket iskallt vatten för att svalka dig om nu AC:n inte funkar.
Kram!

Saltistjejen sa...

Hahahaha! Lipton ska också ALLTID ALLTDI hoppa ner i våra byrålådor när vi öppnar dem!!!! Och böka runt bland kläderna där! Hm, han gillar nog att ligga där och se ut.
Kram och hoppas att AC-strulet ger sig snart!

Freedomtravel sa...

Underbar blid på katterna!
Vissa dagar saknar vi AC i vår husbil, men det är så VANSINNIGT dyrt, så vi har inte kommit till skott med att köpa ännu... Kanske till nästa sommar ;)
Vi har ju trots allt inte så många såna där riktigt varma dagar, och när de kommer är man ganska glad för dem även om man pustar lite... det är ju annorlunda om det är varmt ofta!

Anne sa...

Väldigt charmig bild på katterna, det måste jag säga. Men du, vilken följetong med AC-historien alltså. Det är som rena följetongen det här, med nya avsnitt varje dag.
Du har så rätt, det är otroligt vilka dörrar bloggandet öppnar upp, allt från stöd, råd, gemenskap och roliga stunder vid datorn. Det är skönt när man kan få känna gemenskap, naturligtvis önskar man ju inte att andra ska ha samma krämpor, problem eller funderingar som en själv. Men att höra om andras erfarenhet över nåt man själv tyngs av (som det du skrivit om t.ex.) och känna man inte är ensam, det betyder rätt mycket. Väldigt mycket till och med.
Hoppas att du får en riktigt fin helg, KRAMAR!

Musikanta sa...

Jag har läst båda dina inlägg nu och förstår av de 29 (!) kommentarerna tidigare att du är trött på att höra att det finns andra som ser dubbelt då och då.

Jag ser ofta dubbla bilar när jag har åkt långt och koncentrerat mig på vägen framför. Sällan när jag kör själv, men ofta när jag bara åker med.

Jag tror att det är sånt som händer när man blir äldre och när man i hela sitt liv har ansträngt sina ögon som vi, som läser mycket har gjort. Jag har t.ex. svårt att läsa böcker och på datorn sent på kvällen, men har inget som helst besvär med detta när jag stigit upp på morgonen.

Läs inte om sjukdomar på nätet! Jag var helt övertygad om att jag hade en mycket ovanlig angina pectoris när jag gick till doktorn efter att ha läst om denna på nätet då jag hade lite ilningar i hjärttrakten.

Han skrattade rått åt mig och sa att det inte var något som helst fel på mig och att jag skulle låta bli att ställa diagnoser på mig själv i fortsättningen...

Det var nog snarare något som förorsakades av matstrupen, trodde han. Inget farligt i varje fall. Han gjorde en massa prov också, förstås.

Jag tror snarare - eftersom du har huvudvärk också ibland - att det är något litet synfel som kan korrigeras med passande glasögon. Kan du inte åka hem till Sverige och gå till en riktig optiker? De är jätteduktiga!
Många kramar
Ingrid

Marianne sa...

Desirée: Jag har fyra isflaskor som jag alternerar mellan, och de hinner alltid frysa igen över natten. De räcker hela dagen. Men det ska bli skönt att få en ny, helt klart.

Ha en skön helg du också!!!
KRAM!


Saltis: Haha, ja vad är det som är så kul med lådor? Stina ska alltid ligga i Klas strumplåda, ingen annan duger : D Och så ska den vara till hälften inskjuten så att det blir som en liten koja. Tjorvans specialplats är på ett bord en trappa ner, där ser hon ut genom fönstret på fåglarna och har koll om man går i trappan.

KRAM!


Freedomtravel: Nej jag kan förstå att ni inte har AC i husbilen, för det är verkligen inte ofta man behöver det i Sverige. Snarare att man behöver ett värmeaggregat. Fast om ni ska åka neröver och bort mot Mellanöstern med bilen ska ni nog satsa på en AC, annars kan det bli olidligt.

Marianne sa...

Anne: Ja inte anade man det när man började blogga, att det skulle ge så mycket! Och allt är lika värdefullt, fast på olika sätt. Det fantastiska är att bloggandet genererar så många känslor. Ibland gråter man, som när Vic mår dåligt, ibland skrattar man av glädje som när lilla E säger någonting roligt. Och allt däremellan, oftast just den där mysiga "ta-en-fika-känslan" när man läser om resor och bär och böcker och mat och allt möjligt. Fantastiskt är det!

Gubbarna gör i alla fall vad de kan med AC:n, så då står man ut ändå.

Ha en jätteskön helg du också!
KRAM!


Musikanta: Ja när man sitter så där och åker med och man nästan sjunker ner som i en trans medan bilarna susar omkring en, då är det lätt att se lite dubbelt. Men det brukar gå över när man "vaknar till" och börjar titta mer aktivt.

Fast jag tror att mitt nuvarande dubbelseende också är någonting just som antingen du eller Fransyskan beskriver, att det kan bero på diskbråcket. Bäst att lyda doktorerna nu i alla fall och göra de där testerna, om inte annat så för att vara säker och kunna glömma det där.

Haha, vilken rolig doktor du har! Fast jag brukar alltid kunna diagnosticera mig : D EN enda gång har jag haft fel, och det var när jag trodde att jag hade en inflammerad visdomstand fast jag hade 40° feber och halsfluss. Då hade jag gått igenom hela avdelningen med helgjouren och talat om för honom vad han skulle ordinera till alla patienter, och sedan när jag bad honom skriva ut någon antibiotika för tanden, då skrattade han också rått och sa att ÄNTLIGEN fick han ställa rätt diagnos och ordination : D

KRAMAR!

Elisabeth sa...

Vilken underbar bild på katterna! :D Ibland väljer de verkligen de mest knepiga sovställen.

Eva Henriksson sa...

Palmen ja. Den får som en torr nedhängande kjol om ingen trimmar den och det kostade 300 E om palmen är hög och står i Provence.

Suzesan sa...

Sköna bilder på dina katter. Haha. Hoppas du får ordning på AC:n och gör magnetröntgen så VET du att inget är fel. Jag tror inte det är nåt större fel säkert är det så men doktor är jag INTE!Krya på dig Marianne.

Kram
/Susanne

smulan sa...

Hej Marianne!

Tittar in till dig ibland och läser dina alltid så intressanta och personliga inlägg.

Förstår att du blir orolig av ditt dubbelseende, men jag tror precis som övriga kommentatorer att det inte är allvarligt. Krya på dig!

Bilden av katterna i lådorna är oslagbart bra! Underbar timing.

Tycker också mycket om palmträdens stammar. Såå vackra!

Jag har aldrig varit till Kairo eller Egypten. Dina bilder och berättelser gör mig intresserad!

Sommarhälsningar, Smulan

Marianne sa...

Elisabeth: Haha, ja, byrålådor, badkar, ovanpå köksskåpen ... Tur att man har några goa galenpannor i huset!


Eva: Wow! Ja det blir dyrt sånt där. Här kostar det nog näst intill ingenting. Tänk om palmtrimmarna hade sökt jobb som experter i EU, synd att ingen tänker på att ta tillvara på folks riktiga kunskaper, utan ska sätta alla vid löpande band eller bakom en skurhink. Å andra sidan ska man väl ha hortonomutbildning för att trimma palmer i Europa : )


Suzesan: Tack, ja nu är det gjort! Så skönt, nu kan jag slappna av. Även om jag visste att det inte var någonting sånt så snurrar ju tankarna när någon väl sår fröet till dem. AC:n vet jag inte när den blir fixad, men den hade behövts nu, det har varit hemskt varmt de senaste dagarna.

Kramar!

Marianne sa...

Smulan: Hej och välkommen hit! Kul att du tittar in ibland! Jag ska kika in till dig också.

Tack, ja nu vet jag att det inte var någonting med hjärnan, så nu kan jag koppla av från det.

Katterna är svåra att tajma, så fort man tar fram kameran ser de helt vanliga och ointresserade ut, så det här var verkligen en gång på tusen. Sekunden efter det här fotot hoppade Tjorvan så klart därifrån.

Kul att jag kan göra dig intresserad av Kairo! Det är verkligen annorlunda här!

Anna, Fair and True sa...

Gulligt med katterna! Min katt (om ser ut som den i under lådan) brukade ligga under överkastet dvs mellan påslakanet och överkastet. Så man så en kula där. Helst i min brors säng. Hon lyckades ta sig in utan att göra resten tillknycklat.

Marianne sa...

Anna: Ja det är där de gömmer sig när det är någonting läskigt som hantverkare eller liknande. Då får sängen två bulor : ) Ett tag kröp Tjorvan in under Klas bäddmadrass till och med. Snacka om att där behövde dammsugas!