måndag 5 juli 2010

Jag blir tokig!

Vårt Internet har blivit sjukt och behöver en doktor. En doktor ska komma "inom 24 timmar" och fixa sa Internet-mannen jag pratade med. Men just nu känner jag mig inte ett dugg positiv och tror inte för ett ögonblick att han kommer senast i morgon förmiddag. Och om han kommer behöver han säkert reservdelar så att han inte kan fixa. Jag menar, AC-mannen skulle ha kommit i söndags. Det var visst inte DEN söndagen som avsågs ...

Just nu är jag inne på grannens Internet och tjuvar. Vi får se hur länge det håller, för jag har inte lyckats komma in på det heller förrän nu. Jag har inte jättedåligt samvete för att jag är och tjuvar, vårt nät är också öppet, med flit så att andra ska kunna tjuva om de behöver lite hjälp ibland.

Hur som helst, det är inte säkert jag lyckas läsa så många bloggar, men jag ska försöka. Bjussar på lite gryning och skymning så länge.

Gryningen sedd från vår balkong. Solen går upp bakom ryggen på mig.

De första solstrålarna lyser upp vårt område.

Skymning. Grannarna har laddat för femtioårskalas.

16 kommentarer:

Otta sa...

Oj, då, det var inte bra! Mycket krångel med internet på sistone eller hur?

Just nu sitter Nour och rablar svenska med "privatläraren" Chafic! Det låter mycket sött när han tar en del svenska ord i munnen! :-)

Hoppas att det löser sig snart - vi kan ju inte vara utan din blogg!!! :-)

Kramar

Karin på FOX sa...

Otur med internetet nu när du skulle få mer tid. Vi har just kommit hem efter en vecka på landet med låååångsamt internet, så jag sitter och tittar på allt jag missat. Sköna bilder! Jag gillar dina bilder på "vanligt" folk, som dadelmannen. Imponerande klättring... och vilken koncentration. Det gäller att sikta rätt, så han inte hugger av repet.

Suzesan sa...

Åhh nej sån förbaskade skit när internet krånglar.... hoppas du får ordning på det nu när du är ensam så länge. Hoppas.Marianne så vackra bilder och speciellt den på gryningen. Så fint. Svårt att fånga den på bild så där med solen som du fått med.

Kram
/Susanne

Trillingnöten sa...

Jag hatar internetkrångel! Jag blir tokig...fast jag kanske inte behöver använda det just då. Men man vet ju aldrig när man behöver det som mest! jag håller tummarna att det ordnar sig snart! Jag lider med dig :P

Elisabeth sa...

Det borde vara förbjudet i lag med krånglande internet! ;)

Marianne sa...

Otta: Ja det har varit förfärligt mycket krångel på sista tiden. Dels med att komma in på vissa internetsidor, dels att det lägger av. Men som sagt, om det är totaltstopp på onsdag går jag ner på klubben och skickar och tar emot mejl, så det ska ordna sig på något sätt.

Toppen med Shafik! Du ska se att Nour snart pratar svenska. Där har han ju en kompis också som kan presentera honom för andra egyptier.

KRAM!


Karin: Ja det är så himla typiskt! Man blir alldeles rastlös också för man tycker att man SKA och så går det inte ...

Tack, kul att du gillar bilderna! Skulle vilja ta hundra miljoner fler bilder på vanliga människor, men man kan ju inte komma med kameran som om de vore apor i bur. Svårt det där.

Härligt med en vecka på landet! Jag skulle också vilja, men jag får satsa på nästa år : )


Suzesan: Ja det är så irriterande att jag nästan smäller av. Har det inte ordnat sig den här veckan ska jag be en person om hjälp att ringa och prata med någon, se om jag kan gå ut i telefonskåpet och trixa själv : )

Tack, ja det är inte ofta man vaknar så tidigt OCH kommer på att man ska ta tillfället i akt : )

Kram!


Trillingnöten: Just när Internet inte funkar måste man självklart leta upp någonting, kolla vad något betyder ... förutom att läsa bloggar och nyheter. Tack, jag behöver alla tummar som finns!

Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: BRA lagförslag! : ) Hörde på nyheterna att Finland har antagit en lag om att alla har rätt till bredband till hyfsade priser, jag funderar på att flytta till Finland : D

Saltistjejen sa...

Hoppas det ordnar sig snart. att vara utan internet är INTE kul.
Kram!!

Laura sa...

Jobbigt då inte internet funkar som det ska! Tänk så beroende man är av internet nuförtiden ändå! Då jag gick i lågstadiet så gjorde vi den mesta researchen till olika projektarbeten med hjälp av uppslagsböcker och bibban! :) Och det är inte alls länge sedan, utan bara 15 år sedan! :) Men jag hoppas att ni internetdoktorn kommer snart och får ert internet fixat!!

Väldigt vackra bilder som vanligt. Det är något magiskt kring gryningar tycker jag, stunden precis innan det börjar ljusna då det är helt tyst och bara några enstaka fåglar som öppnar sina stämmor inför deras morgonkonsert hörs! :) Själv är jag ju en nattuggla så nu på sommaren så har jag faktiskt chansen att uppleva gryningar! :)

Kram!

Katarina på Filippinerna sa...

Tänk vad internet beroende man blivit! Hoppas ditt internet får bli kry igen snart..

Fina gryningsbilder!

Hur har du det med armen/axeln förresten?

Bloggblad sa...

Så fantastiska bilder! Vilken himmel - och vilka hus! Njut, för tusan!

Häromkvällen såg jag ett program om sopfolket i Kairo - faktiskt hade jag nog inte tittat om det inte varit för dig! Alltså: jag associerade verkligen inte till dig... utan för dina fina bilder och dina berättelser om Kairo.

Det var superintressant! Inte en smula plast eller metall gick till spillo... fattigt och eländigt, men välordnat och med arbetsdisciplin så jag häpnade. Du känner säkert till mer än det jag såg, om att utländska bolag skulle ta hand om sophanteringen med följd att den här gruppen skulle bli utan jobb.

F.ö. är det rätt vilsamt med bloggledigt, jag hinner en massa annat. Lite grand är jag på Facebook, klarar mig inte helt utan mina sociala kontakter.

Desiree sa...

Hoppas att det ordnar sig med internet. Det är sååå himla frusternaden då det inte funkar. Men wow jag gillar verkligen dina bilder från gryning och skymning. Det är något magiskt och väldigt speciellt med det där allra första och det där allra sista ljusstrålarna. Jag älskar båda dessa stunder på dygnet. Det finns en ro just vid dessa tidpunkter också förutom att det bara är sååå vackert.
Kram!

Marianne sa...

Saltis: Ja, det hoppas jag också! Kommer ingen i morgon får jag väl ringa igen ...

Kram!


Laura: Visst har det gått fort! Jag är ju till och med så gammal att det inte ens fanns kopieringsmaskiner när jag gick i lågstadiet, då kopierade man med någon maskin som luktade starkt och gav lila text på kopiorna!

Haha, ja du är ju nattuggla och får se ett och annat. Själv är jag vansinnigt kvällstrött nu för tiden, och sover gärna en stund på morgnarna också. Så jag missar ofta de här fina ljusstunderna.

Kram!


Katarina: Tack, det är bättre, det är diskbråck, så det är i nacken. Men helt bra blir det väl inte förrän jag har ordentlig sjukgymnastik, kan förhoppningsvis börja med det nästa veka.

Kram!

Marianne sa...

Bloggblad: Tack! Jo, jag njuter bäst jag kan. Klas sa härom veckan att vi måste hitta en lägenhet med likadan balkong och samma väder när vi flyttar hem till Sverige : )

KUL att du har sett filmen om sopfolket i Moqattam! Här kan du läsa vad jag har skrivit om dem: http://nyaaventyr.blogspot.com/2008/04/sopbyn-moqattam.html

och här: http://nyaaventyr.blogspot.com/2010/01/monsterstaden-kairo.html

Jag sorterar soporna enligt principen att människor ska ta hand om det, så att äckel har jag i en binge, och rent i en annan. Det finns också initiativ här i stan för att förbättra situationen för dem genom att stan ska anställa dem och hålla med arbetskläder, på så sätt får de sjukvård och pension (även om det är snålt om saligheten) tills de kan slussas ut i bättre förhållanden och sopfirmor kan ta hand om soporna.
Samma initiativ försöker sprida metoden med två sophinkar i hemmen, och sortera efter den principen.


Desirée: Kul att du gillar bilderna!!! Jag önskar ofta att jag var pigg nog att ge mig ut på gryningspromenader, men jag lyckas visst aldrig. Är jag vaken glömmer jag bort det och är bara inriktad på en sak - kaffe : )

Kram!

Bloggblad sa...

Intressant, nu har jag läst din ena länk. Håller på att somna på stolen, så jag får ta nästa en annan gång.
Jag skulle nog behöva gå kurs hos sopfolket - jag står ofta och tittar på nån pryl jag ska kasta och funderar över på om jag ska gå efter plasten i prylen, efter metallen eller träet... Blir helt villrådig.

Marianne sa...

Bloggblad: Ja det var en uppskakande upplevelse att besöka Moqattam, det kan jag lova. Man ser så mycket på tv att man trubbas av, men när man sedan befinner sig mitt i det, även som besökare, då blir det så mycket mer verkligt.

Haha, det där med sopsorteringen oroar mig lite, hur ska jag klara det i Sverige? Jag får konsultera någon som är duktig på det, för jag flyttade innan man började sortera mer än papper och flaskor. Bregottpaket är ju både papper och plast, till exempel. Här diskar jag bara ur paketen och lägger dem i "rent".