söndag 20 juli 2008

Baaaaada


Barnen ville bara en enda sak i dag: BADA! Så vi har tillbringat största delen av dagen vid poolen. Här på bilden gör Daniel en badbomb.

Jo, några fler saker ville de: De ville ha bananpannkakor till frukost. Tack Petchie för det receptet! Det gick hem kan jag säga! Och så ville de ha lunch. Hade alldeles glömt bort att barn vill ha mat hela dagen, så strax efter att vi hade ätit frukost fick jag frågan av Mathilda: "Vad blir det till lunch?" Farmor blev rätt ställd kan jag tala om, men trollade strax fram korv och potatissallad. Mellis gick bra med frukt och yoghurt och macka. Nu är jag förberedd!

I morgon blir det pyramiderna. Barnen har gått med på det mot löfte om att det blir BADA efteråt.

14 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahaha Marianne men där var du ju igen ju så kul. Åhh vilken kul bild! Ett plums och man ser inte nån nästan. Ha det så bra vid pyramiderna. Vilka lyckliga som får se det!!!
Hahaha jag nu får du laga mat mer än tre gånger om dan dårå:)
Kram
Susanne

trollpackan sa...

HAHA! de äter som en trollpacka;)
det är bra, de rör sig ju hela tiden så energin går åt.
Bada måste man väl därnere så varmt som ni har?
kram!

KARLAVAGNEN sa...

Haha! Måste kolla in receptet på bananpannkakorna! Jo barn är så där! Hungriga jämt och bada ska de! Trodde först det var en pingvin i bassängen!

Marianne sa...

Hi,hi jag kan tänka mig att det blir kapplöpning till poolen efter pyramiderna. Var nu rädd om ditt sargade ben så det inte blir infektion i såret. Här har ju rötmånaden börjat så vi får tänka oss för med sår och även att kyla maten noga. Det trots att vi inte har nån vidare värme, det är bara fuktigt av allt regn och kvavt av åskmoln. Ha de nu fortsatt bra med de dina.
Kram från Marianne i blöta Sverige.

Saltistjejen sa...

Underbart!!!!! Måste kännas sååå kul att ha dem hos er nu!
Och BAD... jag förstår dina barnbarn PRECIS! JAg ÄLSKAR att bada! Skulle gärna göra det här om jag hade tllgång till vatten. Det finns visserligen en pool en bt högre upp här, men den sa enligt folk som vari där, vara knökfull med just barn på dagarna. Och ja vet inte ifall jag känner för att bada just den då...?
Dssto kan jag inte ta med Ella dit. Så vi får se.

Men du, ta nu vara på dagarna och rå om familjen riktigt mycket!!!!
KRAAAM!

nina sa...

Åh vad kul med besök! Hoppas ni får två riktigt fina veckor. Det verkar ju börja bra i alla fall med bananpannkakor, pool och pyramider. :-)

Och jag förstår verkligen ungarna, klart de vill bada! Tänk om min farmor hade haft en sån fin pool där hon bodde istället för en liten balja på gräsmattan. ;-)

Marianne sa...

Suzesan: Det är ju lite svårt att hålla sig helt borta när det finns lite tid över : ) I går tog vi lunchen på köpcentret, lilla Mathilda var den som åt mest. Men hon är också den som rör sig mest, hjular hela tiden om hon inte simmar eller hoppar ...

Kram!

Trollpackan: Tror de äter mer än en Trollpacka, särskilt lilla Mathilda som blir jättesur om hon hinner bli det minsta hungrig. Men så gör hon av med en del energi också när hon hoppar, dyker, simmar, är haj eller leker kull i poolen och hjular, står på händer, gör kullerbyttor och går ner i spagat på torra land.

Kram!

Karlavagnen: Daniel gjorde pingvin också, och badbomb, gubbe som ramlar i vattnet, stå på luftmadrassen ...

Marianne i Sverige: De hann ju bara bada tre gånger i går eftersom vi var iväg så lääänge : ) Och maken får motion vill jag lova, för han vet hur man gör när man leker, så de håller igång honom ordentligt i vattnet. Jag har köpt långa, breda "plåster", så såret är rätt bra skyddat och jag väntar med badet tills det har läkt lite mer.

Kram!

Saltis: Här är det nästan bara vi som badar i poolen, ungarna tycker det är toppen för de slipper ta hänsyn till andra och inte stänka på de vuxna som ligger för nära och allt vad man måste tänka på annars. Här kan de vara sjövilda. Finns det ingen Country Club ni kan åka till lite utanför stan? Eller ut till Long Island, där kan ni ju bada i havet. Fast det är ju en bit med all trafik förstås.

Kram och pussa lilla Ella!

Nina: Jag funderar på att köpa en sån där liten plastpool så att Mathilda kan plaska i den när ingen orkar följa med till poolen. I går fick hon i alla fall en luftmadrass, hon BEHÖVDE verkligen en, sa hon : D

Desiree sa...

Den poolen såg helt klart inbjudande ut. Jag förstår att barnen ville baaada. Ha det bra.

Marianne sa...

Desirée: Ungarna skulle kunna bosätta sig i poolen om de bara fick. Så fort sista tuggan av maten är svald sticker framför allt Mathilda och bara sätter på sig badkläderna och kräver att vi andra ska följa med! Och det spelar ingen roll om det har hunnit bli mörkt eller inte. Men i dag ska vi till museet.

Kersti sa...

Värmebölja i sverige. Vi vill också bada hela tiden. Underbart med värme äntligen.

Marianne sa...

Kersti: Det är så skönt att ni äntligen slipper frysa, sommaren har ju varit rätt trist för er del! Hoppas nu det håller och blir en riktig indiansommar!

Musikanta sa...

Så bra att du hade potatissalladen klar! Bananpannkakor verkar väldigt gott - jag försöker hålla mig till 17 points per dag så allting i matväg är oändligt lockande.

Jag har kikat in hos Petchie men hittar inte receptet på dessa smarriga pannkakor. Kan jag få lite hjälp kanske - om du har tid vill säga mellan alla evenemang med barnbarnen.

Lullun sa...

Härligt härligt med barnbarnsbesök!! Och Petras pannkakor; visst var de verkligen en hit. Har fixat till dem flera gånger vid det här laget, även under semestern då jag t.o.m fick en vanligtvis matvägrande systerdotter att proppa i sig och stråla som en sol när jag gav hennes mamma receptet! :-)

Marianne sa...

Musikanta: Här kommer länken direkt till receptet: http://petchie.wordpress.com/2008/06/11/football-and-a-wednesday-recipe-for-banana-pancakes/

Det är lite längre ner, det börjar med fotboll. Lillmirren blir bergis glad för sådana pannkakor!

Lullun: Man kan variera med andra frukter också, jag fyllde på med äpplen i går för vi hade bara två bananer och det gick åt dubbel sats till hela klanen. Skönt för flickans mamma att få något som hon verkligen äter. Här var det inga sådana problem, nästan tvärtom: Mathilda blir jättearg när blodsockret sjunker så hon måste verkligen ha regelbundna måltider. Äter som en hel karl gör hon också, åtta år som hon är. Det är bara så tomt här nu när de har åkt!