måndag 14 juli 2008

Fastnade i nostalgi

Det började med att jag fick en gammal refräng i huvudet: "Vart tog den stygga lilla loppan vägen, ingen som vet, ingen som vet ..." Fråga mig inte varför, det har jag ingen aning om. Inga loppor så långt ögat kan se, vad jag vet. Nå, mer än den refrängen kunde jag inte, och jag kunde för mitt liv inte komma ihåg vem det var som sjöng eller när i världshistorien det var. Så jag fick googla. Det var inte alls någon ljus kvinnoröst som jag ville ha det till, det var Owe Thörnqvist. 1959.

Hittade texten. Men jag kunde inte komma ihåg hur resten av melodin var, så jag letade vidare. You Tube nästa. Men ingen loppa där inte. Däremot har jag nu vandrat genom Monica Zetterlund, via Joe Cocker och Woodstock till gamla Saturday Night Live med John Beluchi och Gilda Radner. Vet inte om det finns en enda människa mer än jag själv som kommer ihåg avsnitten med John Beluchi som imiterar Joe Cocker, Gilda Radners Nevermind och allt vad det var, men kul var det.

Och så hittade jag några japaner som gör en riktigt gungig blues:

5 kommentarer:

Marianne sa...

Jo, lilla loppan kommer jag ihåg. Men bara refrengen så nu fick jag den i huvudet också, hi, hi.
Joe Cocker var en av våra favoriter på den tiden han var stor. Vi var också och tittade på honom för bara några år sen här i stan. Han är still going strong även om han är lite luggsliten nu.
Jag kanske ska titta lite bland våra gamla ep och lp-skivor som ligger nerpackade i en kartong nånstans. Det kanske finns en Ove Törnqvist dä.
Men först ska jag ladda in en massa kort vi tagit på Öland. Jo, det är där vi varit några dagar nu. Mer kommer på bloggen så småningom.
Hej på en stund.
ps/ Japanen var ju bara för skön /ds

Anonym sa...

Oh, yeah, japanskt tunggung!

:)

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Men det var ju skönt, då är jag inte ensam om att gå och tralla på den : )

Joe Cocker var bra, men jag måste säga att han var lite sliten redan på den tid det begav sig. Det var det John Beluchi gjorde så himla bra, en imitation av Joe Cocker. Och det roligaste var när JC kom in på scenen utan att JB visste det i förväg!

Låter härligt med Öland!

Matilda: Tänkte faktiskt på dig när jag hittade den här japanen! De får till ett riktigt bra källarsound tycker jag, massor med gung. Synd att videon och ljudet inte är synkat bara.

Anonym sa...

Tack för det... kommer nu att nynna på stygga lilla loppan ett bra tag framöver. Sitter redan som berget inne i skallen och loopar hela tiden *trallar*

Ha det nu så jättebäst så hörs vi igen om ett par veckor!
kramen!

Marianne sa...

Sus: Sorry ... Men nu är vi fler som har den i loop, vi kanske kan starta en loppan-fluga : D

Hoppas ni får det paradisiskt på semestern!!!

Kram!