tisdag 1 juli 2008

Myrornas krig

Jag har nyss utkämpat ett större slag mot en armé minimyror. Det var mitt eget fel, jag hade låtit ett nougatomslag ligga kvar på skrivbordet. Plötsligt upptäckte jag en hel vandringsled tvärs över skrivbordet, fram till nougatpapperet.

Fram med dammsugare, hårspej och papper.

Jaha. Jag utgick med segern. Alla myror förolyckades i strid. Men jag har lidit vissa förluster själv också. Jag hade nämligen ett helt glas latte stående på skrivbordet. Det spillde jag så klart ut över datorn.

Datorn lever, men har förlorat ett vitalt organ. Bokstaven ä. Nu får jag skriva ¨+ a = ä.

Jag hoppas att det här blir den enda krigsskadan för mina styrkor, och att datorn verkligen överlever i långa loppet. Boken jag håller på att jobba med har jag skickat som säkerhetskopia till en kompis och dessutom lagt på en minnespinne. Så den klarar sig tack och lov så jag slipper göra om allt. Och jag har en helförsäkring på datorn, problemet med den är bara att det är i Sverige ...

Inga fler drycker på skrivbordet i framtiden. Den enda dryck som hädanefter är tillåten är vatten i flaska med skruvkork. Alla andra drycker måste stå på ett bord vid sidan av.

Hoppas ni har en bättre tisdag än jag.
Uppdatering: Snyft. Min kära MacBook är allvarligt sjuk. Den blöder kaffesump emellanåt och nu är det fler tangenter som inte fungerar. Så den får vila och jag försöker begripa mig på min gamla laptop som visserligen fungerar, men det är en pc och seg och ... Jag hoppas MacBook överlever.

21 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Prova med dropp. Det enda säkra och inga kattungar i närheten. Du ska se att den klarar sig!


Förklara kombinationen med hårsprej, papper och dammsugare?! Inte lättare med Raid spray eller Baygon spray och hus?

Marianne sa...

Karlavagnen: Hårspej är inte lika giftigt som Raid,för varken katter eller folk. Hårsprejet klistrar fast de djeflarna på plats så att de inte hinner smita :)

FY vad det är konstigt att jobba på pc! Allt sitter på fel plats och beter sig annorlunda och SER annorlunda ut till och med här i kommentarerna och på bloggen. Och så har jag inte Word på svenska i den här, ett jätteproblem eftersom jag behöver synonymordboken. STÖÖÖN jag har inte Wordfinder heller! Det innebär alltså att jag måste in och göra långa sökningar på nätet så fort jag måste slå upp någonting. Hoppas verkligen Macen är frisk till i morgon.

Desiree sa...

Åh nej, hoppas din dator klarar sig och mår bättre snart. Det är lätt hänt att man spiller något. Hi hi jag sitter här med kaffekoppen framför mig jag hoppas att jag inte spiller ;-)
Bra att du lyckades i kriget mot myrorna dock.

Marianne sa...

Desirée: Det här är rena katastrofen. Vet inte hur jag ska kunna jobba. Ingenting fungerar som det ska just nu.

Skaffa ett litet sidobord att ställa kaffet på!

Kersti sa...

den kanske klarar sig om den får vila/ torka ett slag. Jag önskar mig en Mac men så provade jag en nu när jag var i Skottland. det tar nog tid att lära sig, att vänja sig vid just det du kämpar med att allt inte fungerar på samma sätt. Lycka till får jag säga.
Du vann i alla fall över myrorna och det är inte illa.

KARLAVAGNEN sa...

Ahaaa, ja ibland blir jag lite gift galen. Utom när det gäller att stadga sig. Då blir jag förgiftad. Dubbelhäftande tejp, ättika etc.
Förresten köpte du Vademecum mot myggbetten sist du var i Sverige?

Marianne sa...

Kersti: Hoppas innerligt att den blir frisk igen. Mac är jättebra, men visst tar det ett tag att lära om. Ibland satt jag och slet och undrade och fick inte ihop det - tills jag kom på att det bara var att "dra" eller liknande enkelt. Satsa på Mac, inte lika mycket virus heller.

Karlavagnen: Testa hårsprej på karlarna : D

Nej, glömde Vademecum. Men det kan jag ju be Klas köpa, han är ju där nu. Vademecum munvatten då? Inte tandkräm?

Marianne sa...

Oj,oj - stackare. Men bra att du vann myrornas krig i alla fall, he,he :o) Synd på datorn, om det varit lite mer ädla drycker som tog kål på den och inte en simpel latte kanske man hade förlåtit, men nog ska man palla för lite latte eller hur:o(
Hoppas nu verkligen att det ordnar sig för dig.

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Ja, jag hoppas verkligen också att den blir frisk. Det är jättekrångligt att jobba på en pc, jämförelsevis, för att inte tala om alla uppdateringar och pratbubblor som hela tiden kommer och stör.

Hehe, man tycker ju att en kopp kaffe skulle vara stärkande i stället för tvärt om.

Suzesan sa...

Åååånej sån djäfvla skit. Synd du inte lyckades utrota myrorna utan skador på slagfältet. Hoppas din Mr/Mrs Mac överlever. Hårspray brukar jag ah till de strandflugorna som kommer in ibland som tror min lampa är en karusell. De flyger varv efter varv efter varv efter varv runt runt runt. De är konstiga och de tar alltid sikte på en lampa. De brukar få hårspray för det är enda sättet att få tag i dem. Inte snällt alls för det klistrar vingarna på dem. Men flugorna tar ingen hänsyn till mig.
Hoppas hoppas låt den torka...
Kram
Susanne

sus sa...

Apråpå myrorornas krig...
Ett annat krig återstår *blinkar*
NY tävlig!

Marianne sa...

Suzesan: Hårsprej är bra, just för att det är klistrigt : ) Det var ett elakt leende. I Istanbul använde jag diskmedel, för där höll sig myrorna på golvet. Då kunde jag ringa in dem och sedan torka upp dem med hushållspapper. Funkar inte lika bra på flygande demoner och myror bland en massa papper och andra pryttlar.

Sus: Å vad roligt. Men jag blir sen den här omgången, får ta det i morgon. Nu är jag helt slut i själen : ( Ska faktiskt ta mig en liten w-pinne i min ensamhet tror jag.

Anne sa...

Jag får tacka för myrtips, vi har haft problem med myror och jag har hittills inte velat använda mig av gift för att bli av med dem. I alla fall inget sånt där dundergift som man ju kan köpa och som nog inte är direkt det hälsosammaste för vare sig människor eller djur (som du ju också säger). Ska testa hårspray, papper och dammsugare. Det där med diskmedel låt också rätt bra, lägger det på minnet.
Men, men mycket tråkigt med din dator. Hoppas den återhämtar sig på nåt sätt. Annika i Virginia skrev i våras om en incident där det kom in dryck under tangenterna. Jag har också fått spill under, men inte i så stora mängder så det gick rätt bra. Jag har också alltid glad vid datorn, det är nog bara en tidsfråga innan det riktigt stjälper i ett riktigt stort glas över datorn.
Vad jag förstått så har många nya laptops numera tangentbort som kan hantera att man spiller saker över/under dem.
Var i affär för några veckor sen och kollade på datorer, där pratade säljarna om flera som just har säkert tangentbord. Jag antar att det inte är bara en och två om vi säger så, som varit med om datorer som pajat pga dryck spillts över datorn.
Men vad bra allt material du jobbat med kunnat räddas!
Och så hoppas jag Macen reser sig från det halvdöda och blir bra igen.

Matildas fikarum sa...

Men stackars! Myror OCH sjuka datorer. Jag förstår om du känner dig helt slut av frustration.

aussiekicki sa...

Men neeej, inte datorn!!! Tur du har en back/up om än lite långsam. Vad gjorde man utan sin dator och internet??
Hoppas datorn överlever och att myrorna anser sig besegrade!

nina sa...

Vad jag lider med dig! Det måste vara helt fruktansvärt när något sånt händer. Vad otroligt frustrerande. Tur att du har backup på grejerna, annars hade det ju varit verklig katastrof.

Hoppas att den kanske går att fixa ändå. Den kanske bara är sur över all kaffesump och repar sig om nån dag eller så...

Här på bloggen finns det mycket nytt att läsa ser jag... men nu är det sovdags, så jag dyker upp igen! :-)

Marianne sa...

Anne: Jag har ju hela tiden katterna att tänka på, så jag vill inte använda något som kan vara farligt för dem. I Turkiet fanns också en sorts små plastkonstruktioner, som ett hus fast det mer ser ut som en bakelse, med öppningar där myrorna kan gå in. Inuti finns ett gift som de tar med sig hem till stacken. Det var också bra, kolla om ni har något liknande i uS (stora u vill inte, bara lilla).

Jag ska ringa Apple Center när de öppnar. Så får vi se om de kan hjälpa mig. Nu verkar det mesta i alla fall funka, ja utom ä och stora u då. En liten service vore nog inte helt fel i alla fall.

Smart med spillsäkra tangentbord, det borde ju inte vara så svårt att ordna, tycker man. Konstingt att inte Mac har det, de har ju en massa andra bra säkerhetsanordningar.

Matilda: Det blev lite mycket i går, kan man lugnt påstå. Nu verkar det mesta funka i alla fall och myrorna har tagit slut : ) Som jag skrev till Anne, jag ska ringa Apple Center när de öppnar och se om jag kan få en service. Pc:n är mer än kass måste jg säga, vill inte fastna med den i flera månader tills jag kommer till Sverige.

Kicki: Det är vissa saker som bara INTE får kollapsa, datorn och telefonen. Det är ju där man har hela sitt minne nu för tiden. Alla telefonnummer, alla mejladresser, alla bokmärken, alla foton ...

Ska ringa service, som jag skrev till Anne och Matilda. ä och stora u funkar inte. Det är väl det jag har upptäckt hittills, plus att tangenterna är lite segare än vanligt.

Marianne sa...

Nina: Jag hade inte back-up, det var det som var det värsta från allra första början, men jag var supersnabb och svabbade bara upp det värsta, sedan skickade jag och la på minnespinne. Och jag hann. Ska nog ta och bränna fotona till CD nu medan allt funkar - om just det funkar har jag inte testat. Som tur är ligger i alla fall de bästa på Picasa, så de finns kvar vad som än händer.

Sov gott nu, så får du läsa när du är pigg och vaken!

KARLAVAGNEN sa...

Munvatten!
Nä fick nog av karlar som använder frisyrgele i NL. :-)

Annika sa...

OOO, neej...Minns du när Karolina spillde gatorade över min laptop i våras. Jag trodde det var kört...DET var det inte, jag bytte tangentbord och sen var Vaion som ny igen...Men jag vet hur vidrigt det är när det händer...man blir liksom alldeles KALL. Lycka till med din laptop, jag tror nog det går fint...
Antar att du uppdaterar idag..jag ska återkomma och se...
Kram fr Sthlm

Marianne sa...

Karlavagnen: Haha, du ska bara spreja så att de klistras fast länge nog för att fånga dem : D

Annika: Minns att du har haft problem, men inte Gatorade. Jag hoppas att det löser sig på samma sätt för mig. Var hos doktorn i dag med den och de skulle byta tangentbord. Får tillbaks den i morgon. Så nu sitter jag här med den gamla pc:n och slinter på tangenterna.

Skulle inte du till Finland i dag?
Kram från Kairo!