fredag 25 juli 2008

Faraos dotter


Bilden är lite suddig eftersom det var mörkt inne i museet och jag hade inget stativ, men jag tycker den är rätt häftig ändå när Mathilda står vid de två gamla statyerna från Trappstegspyramiden i Saqqara. Statyerna är cirka 4600 år gamla. Mathilda är 8 år. Hon gick själv och ställde sig där, det tog en stund innan vi upptäckte henne.

13 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahaha ja hon smälte verkligen in. Det var nästan så jag gick på det. Att hon skulle vara där i bilden:)
Hon påminner om min dotter när hon var liten...och stor. Påhittig.Finurlig,
(Min dotter blir arg om hon inte får mat eller är hungrig. Hon behöver mat då hon är så "tänka-aktiv" Jag vet direkt när hon inte har ätit. Då ska man undvika henne:)
Hahahaha så fin bild. Nu kommer jag skratta åt den resten av kvällen.
Kramar
Susanne

Kersti sa...

Det var ett jätte häftigt kort. Man får titta noga för att se att hon inte riktigt hör ihop med de andra.

Desiree sa...

Det var en riktigt läcker bild. Hon passar ju perfekt in där hon står med armarna i kors mitt emellan de båda statyerna. Det gamla i kontrast mot det unga. Du får nästan gå tillbaka och ta med dig stativet för det här motivet är ju helt klart läcker och värt att få till skarpt. Ha en toppen helg.

Saltistjejen sa...

Klurig tjej!!! :-)
Så skoj att hon ställde sig där på eget bevåg!
Roligt.
Jag håller med om att bilden är cool trots att den är lite suddig.
Och du, viklen åldersskillnad!!!! 4600 år jämfört med 8...! Plötsligt inser man sin egen litenhet och hur oändlig tiden är.
KRAM!

Grekland nu sa...

Måste vara spännande för dina barnbarn med pyramider och allt annat som finns att se i Egypten. Det roliga med barn är ju också att de ofta upplever saker på ett annat sätt än vi, de ser detaljer som vi missar osv. Jätterolig bild...

Bert sa...

ojojoj... Bara ni nu inte nedkallat några faraoniska påhitt genom att fotografera dem.

Jag skulle säga att det var tur att du inte använde blixt. Det hade kunnat sluta illa. En bländad faraon är inte att leka med.

Har jag hört!

Marianne sa...

Suzesan: Ja hon smälte så bra in att vi inte såg henne först! En finurlig tjej som vet vad hon vill. Men det går inte att undvika henne när hon är hungrig, man måste stoppa något i munnen på henne! Hon äter som en hel karl, nästan : )

Kram!

Kersti: Det kanske är skådis hon ska bli?

Desirée: Hon är inte så road av pyramider, så det är inte busenkelt att försöka övertala henne att åka till pyramiderna IGEN! Men jag skulle verkligen vilja ha ett nytt kort med det här motivet! Vi får se, kanske om man lovar en åsneritt?

Saltis: Jo, hon kan allt hitta på grejor, det kan jag lova! Visst känner man historiens vingslag i åldersskillnaden! Ofattbart att något kan vara så gammalt och ändå så fint.

Kram!

Ingabritt: Ja, barnen ser helt andra saker än vi vuxna. Som tur är delar de gärna med sig så att vi också får se. Men de tycker väl inte att det är så jättekul med pyramider, vi skämtar till och med om att vi ska åka till pyramiderna varje dag för att de tycker det är lite tråkigt. Annat är roligare, som en grävskopa som åker snabbt fram-och-tillbaka, åsnorna, en liten pojke som rullar ett däck ...

Bert: Alla friska än så länge! Och man fick inte använda blixt där inne, bra både för de bilder som verkligen blir lyckade och för att bevara föremålen. Farao var rätt klok han : )

Marina sa...

åh, egyptiska museumet är helt underbart!

Musikanta sa...

Visst är det roligt med barnbarn!

BiRDiE sa...

Hihi!

Marianne sa...

Marina: Det här är från det lilla museet i Saqqara, faktiskt nästan bättre än stora Egyptiska museet. Ganska litet, men väldigt fint och överskådligt och med bra och informativa texter. Man hinner verkligen se allt och läsa allt (om man inte har barn med sig). Stora museet ska flytta om några år, de håller på att bygga ett nytt ute vid pyramiderna i Giza, sponsrat av Japan. Bygget har satt igång, jag hoppas jag hinner få se det.

Musikanta: Ja, de hittar på rätt mycket och man orkar njuta eftersom man inte har huvudansvaret. Visst är det toppen!

Birdie: : )

Anna, Fair and True sa...

Coolt! Kreativ tjej! Hon visste att det kunde bli en bra bild också!

Marianne sa...

Anna: Världens bästa Mathilda : )