torsdag 10 juli 2008

Dadelpalm

Jag fick en fråga om hur dadelpalmens blad ser ut. Så jag passade på att ta ett par foton i kvällssolen. I bakgrunden syns vår lilla moské, och i hjärtat av kronan ser man dadelklasarna. Bladen ser lite grådammiga ut, jag vet inte om det är just damm eller om det är värmen som gör att de är lite torra. Snittet ligger på cirka 36-38°C varje dag nu, så det är väl mest troligt att det är värmen som torkar ut dem.


6 kommentarer:

trollpackan sa...

Jösses vad varmt ni har det! Gäller att dricka mycket vatten och hålla sig i skuggan antar jag..
kram!

Desiree sa...

Fina bilder i kvällssolen. Det är tur att ni har torr värme då ni har det riktigt varmt och inte fuktig värme. Här är det bara 30-35 men med 93% luftfuktighet så det känns ju betydligt varmare än vad det är. Ha en toppenfredag.

sus sa...

Ahhh... känner nästan doften av "utomlands". Björkar i all ära; men det är något visst med palmer. (som för mig förknippas med semester!)
Kramen!

Marianne sa...

Trollpackan: Skuggan räcker inte, det är inomhus som gäller. Och mängder med vatten. Jag har ett system med tre flaskor som jag dricker ur och sedan fyller på och kyler. På så sätt har jag hela tiden kallt vatten och dessutom koll så att jag får i mig tillräckligt. Ibland lurar man sig med kaffe och godis och tror att man inte är törstig, så det är bra att ha koll.

Kram!

Desirée: 93%! Fy, svetten måste rinna av er! Ja det är verkligen tur att det är torr värme här, det hade nog varit outhärdligt annars. Och inomhus går AC:n för fullt nu i de rum man vistas. Jag är till och med tvungen att ha den på om nätterna, vaknar ändå och är varm ... Bara en liten stund om morgnarna kan jag stänga av och ha det ljuvligt tyst. Lite avis på regnet i Sverige måste jag säga!

Sus: Och här sitter jag och längtar efter björkar! Man får verkligen annorlunda associationer när man sitter så här. Men inga palmer på Kreta va? Det var väl dit du skulle?

Kram!

Suzesan sa...

Hahah jag såg att det "växte" såna palmer i Båstad. Lite konstigt faktiskt. Det passar inte in även om de vill göra det lite glammigt:)
Palmer skall vara i Egypten och vid medelhavet och andra exotiska länder. Fina palmer jag kan tänka mig så fina de är när de är gröna:)
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Har för mig att de har palmer i Trelleborg också längs strandpromenaden, det har de haft i rätt många år nu. I krukor som de tar in någonstans på vintern. Och I Helsingborg på stranden Tropical har jag för mig att de har palmer också.

Men visst är alla växter finast där de hör hemma. Utom i botaniska trädgårdar, men det är ju mer som museer.

Hoppas du får en skön söndag!
Kram!