lördag 12 juli 2008

Katterna

Stina är storasyster

Tjorvan är mellansyster

Skrållan är lillasyster

Tur att man har lite sällskap här när man är gräsänka i tre veckor. Stina väcker mig på morgnarna, direkt när det börjar bli ljust. Lite väl tidigt enligt min åsikt. Tjorvan talar om när det är middagsdags. Och Skrållan kommer och hämtar mig med jämna mellanrum för att jag ska hålla henne sällskap när hon äter torrfoder som alltid finns framme.

Varje morgon när jag har duschat vill Tjorvan och Skrållan ner i källaren och leka. Då får jag öppna på deras dagis. Stina håller mig sällskap i arbetsrummet och ser till så att jag jobbar ordentligt.


23 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Underbart! Vill de inte ha en liten foster bror att uppfostra?

Anonym sa...

Du har ingen chans att känna dig ensam förstår jag.
Här har vi en hamster som inte bryr sig och sedan en hund som tittar till oss då och då för att se till att alla är där de ska, sedan går han lugnt och lägger sig på stenen i köket (där det varit en kakelugn) för där är det kallt och skönt för en lapphund i sommarvärmen.

Suzesan sa...

Åh så söta katter du har. Väldigt fina ögon. Hoppas det går bra på jobbet.
Ganska smart att inte bygga färdigt husen för att slippa fastighetsskatt. Fast å andra sidan om folk sätter det i system så är det kanske en dum regel:)Om de betalade in några kronor så de slapp vara utan tak att utifall det regnar.
Jag har precis sprungit och jagat min kanin genom lägenheten. Jag är helt genomsvettig.Hon tyckte det var roligt. Det tyckte Inte jag.. för det är helt hopplöst att få tag i en kanin när de inte vill in i buren. Vet du vad hon springer snabbt och smidigt:)Hon visste att det var jag som städade och inte min son. Så hon passade på.
Sov gott
Kramar
Susanne

Anonym sa...

Fina bilder Marianne! Snart kommer det bild på Alice & Nemesis till dig!
Kram
C

Saltistjejen sa...

Å vilka finingar!!!! :-)
Är systrarna från samma kull?? Eller är de från flera olika kullar?
Den äldsta och den yngsta verkar ha ungefär liknande färger, men Tjorvan har ju en alldeles egen färg. Den var jättefin tycker jag och den känns lite ovanlig??
Mysigt att de har sällskap av varandra också. Ibland känner jag att Lipton borde haft en lekkompis, men lägenhten vi har är alldeles för liten för två katter tyvärr.
Kram!!!

Anonym sa...

Vilken tur att du har dem som håller ordning på dig!;)
Så att du kommer upp på morgonen, och att du jobbar som du ska*fniss*
kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hehe, vi har redan en som i så fall väldigt gärna skulle ta den platsen, Hasse ute i trädgården. Han kan inte begripa att han inte får följa med in! Väldig skillnad på honom och de andra vildkatterna, de andra vill ha mat men ingen kontakt. Han vill ha mat och massor med kontakt. Hanna har vi inte sett till på länge, så hon finns nog inte mer.

Kersti: Har ett par kompisar här med ett marsvin som skriker när man prasslar med papper! Så man vet aldrig vad de små liven märker : ) Katterna kan också göra så ibland, komma och kolla så att jag är här och sedan gå och lägga sig igen.

Suzesan: Så du har en liten kanin! Klart den måste passa på att hoppa runt lite, det blir ju bara roligare om du hoppar efter : D

Dum regel tycker jag med ofärdiga hus och fastighetsskatt. Miljön blir väldigt trist av det. Fast regn är nog inte det man behöver bekymra sig om här, det har bara regnat totalt 7 gånger på det knappa år vi har varit här. Några av de regnen har varit mer som några stänk.

Kram!

C: Heter hon Nemesis nu? Hette hon inte Isis? Ja hur går det med den sprallhoppan och Alice? Ta en fin bild av dem så kan jag lägga ut den här, om jag får!

Kramar!

Saltis: Det är samma kull, men om jag har förstått saken rätt kan katter ha flera pappor till samma kull. Så det är mycket möjligt att Tjorvan har en annan pappa. De är i alla fall äkta bulgariska gatukorsningar. Visst är det bra att de har sällskap av varandra, men ibland slåss de ganska ordentligt också. Jag tror inte att Lipton känner sig ensam, han har ju er och Ella, och nu är ni ju hemma mycket mer också.

Kram!

Trollpackan: Ja det måste ju finnas någon i familjen som bestämmer hur det ska vara. De här tre har delat upp det så de har varsin avdelning att chefa över. Jag lyder och gör som jag blir tillsagd : D

Kram!

Anonym sa...

Fin familj du har!

Marianne sa...

Nettan: Ja ibland kan man ju tro att de är bebisar : )

lilla jag sa...

Vilka fina katter! :) Själv har jag bara dammråttor. ;)
Kramar,
Lilla jag

Anonym sa...

Har "bara" lilla Ludde, det bästa med honom är att han har precis samma åsikt om tidiga mor´nar som mej...
Ha nu en fortsatt trevlig söndag!
kramen!

Marianne sa...

Lilla jag: Tack, jag tycker också att de är fina. Finast i världen ... Det bästa med dammråttor är att de är ganska tystlåtna av sig : )

Kram!

Sus: Tur att han förstår vad som gäller om morgnarna! Han är fin lille Ludde!

Kram!

Desiree sa...

Vad trevligt att få träffa de fyrfota familjemedlemmarna och få en liten presentation på dem. Vilka sötnosar och de verkar vara väldigt tillgivna och ha sina egna specifika personligheter vilket är skoj.

Marianne sa...

Desirée: De har verkligen egna personligheter alla tre. Lite märkligt egentligen eftersom de är födda samtidigt och har inte bott med några andra människor än oss.

Anonym sa...

Hej vännen,

Ooooo vad jag saknar dig och katterna! Det var alltid lika mysigt att komma hem till dig och gulla med katterna, även om de inte syntes till varje gång...Defne har blivit en kattfanatiker och springer efter alla katter hon ser.

Marianne sa...

Yasemin: Hej sötnos! Jag saknar er jättemycket också! Det var evigheter sedan nu. Vi måste mejla! Kan Defne säga katt på svenska? Du pratar väl svenska med henne??? Men hjälp, hon blir snart två år!

Puss och kram!

KARLAVAGNEN sa...

Adoptera Hasse då!!!!!

Marianne sa...

Karlavagnen: Men han väntar ju på att du ska komma och hämta honom! Han frågar efter Nisse varje dag!

nina sa...

Vilka jättefina katter du har! Skrållan har väldigt vackra ögon, det ser ut som hon sminkat sig med kajal. :-)

Tur att de är tre så de kan dela på alla arbetssysslor och hålla igång dig. :-D Min kisse sköter allt från väckning till övervakning själv. När han inte ligger någonstans på mig och sovkurrar förstås. :-)

Marianne sa...

Nina: Tack, de är mina bebisar : ) Problemet när de är tre är att jag bara har två händer. Och det duger inte det heller för de vill vara ENSAMMA om mig. Så om Stina ligger och gosar hos mig och Skrållan kommer så sätter hon sig och tittar som en hök med sur min och undrar "Vad gör HON där?" Och Tjorvan går där ifrån med näsan i vädret och säger "Bry dig inte om mig, du". Annars är de rätt överens om arbetsfördelningen för att hålla mig sysselsatt : D

Dollan sa...

Hej, jag har tittat in hos dig, och fastna för de fina bilderna på katterna, visst är det mysigt med dom . Vi har oxå en kissse som heter Zigge.

Tack för titten

Dollann

Marianne sa...

Marie: Hej och välkommen! Katterna är helt underbara, men de är inte så förtjusta i att ha besök av två barn, de ligger mest och trycker i vårt sovrum. Vildkatterna i trädgården tycker det är desto bättre, de får mat hela tiden ... Vi matar dem bara en gång om dagen i normala fall eftersom de inte får tappa kunskapen om hur man skaffar mat själv.

Jag ska titta in hos dig också, men nu när jag har besök av barn och barnbarn hinner jag inte riktigt. Det får bli när de har åkt.

Anonym sa...

Vilka små sötnosar!!