onsdag 23 juli 2008

Det bästa med Khan el Khalili ...


... var kattungarna som låg och diade i dörren till en affär.

Men ärligt talat tycker jag inte att det finns mycket att köpa där. Det är mest souvenirer, och när man kommer bortom turiststråken är det mest kläder och annat i färger, former och material som inte känns så intressanta. Jag vet att det finns hantverksdelar längre bak, men eftersom det inte direkt är raka gator längs fyrkantiga kvarter har jag inte lyckats hitta dit.

Mathilda köpte i alla fall två fina vita alabasterägg. Daniel ville inte ha någonting och jag köpte ett par påsar Egyptisk dukkah, en kryddblandning. Sedan åkte vi hem och BADADE.

9 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Tror jag håller med barnen! Bada är roligast:-) Här i Sverige kommer äntligen värmen tillbaks, som vi frusit och längtat.

Suzesan sa...

Bada är ju roligast och kattungar så jag håller med barnbarnen. Kan ju vara hur tråkigt som helst med vuxengrejor. De kommer berätta om det ändå när de kommer hem. Barn minns ändå.
Hoppas din dag är bra
Kram
Susanne

Marianne sa...

Simone: Det var på tiden att ni fick lite värme där hemma! Dina leder mår säkert bättre av värmde, dessutom!

Suzesan: I dag har till och med farmor badat. Premiär. Men det sved i såret på benet så det blev inte så länge. Halkade ner i en kant vid poolen i lördags, ett stort fult skrubbsår över halva smalbenet. Det måste nog läka lite till innan jag ligger i och plaskar någon längre stund.

Kram!

Desiree sa...

Verkligen söta små kissemissar. Ha det bra och fortsätt njuta av sällskap och bad.

trollpackan sa...

Svarta katter gillar jag! de var väldigt söta!
Förstår att de helst vill BADA, skulle nog jag också vilja i den värmen...
kram!

Marianne sa...

Desirée: Till och med farmor har badat! I morgon ska vi försöka hitta stallet vi var vid för en tid sedan så att barnen får rida åsna.

Trollpackan: Vi har en kolsvart katt som kommer och får mat ibland. Den är riktigt vacker. Nästan för varmt i vattnet i poolen, men när man kommer upp fryser man faktiskt i två sekunder. Riktigt skönt!

Saltistjejen sa...

Å vilka underbart söta kattungar!!! Vår egen håller ju på att bli stor nu. Han har "tonårstrots" och "tonårssvårmod" ibland tror jag...
Men däremellan är han lekfull och gosig. Som han var när han var liten. Han fyller snart 1 faktiskt! :-)
Hoppas du har det ritkgit skönt och får BADA mycket! Jag äslkar som sagt attt bada så det låter som en härlig lyx!!!
Kram!!

nina sa...

Men vilka söta kattungar! De skulle jag gärna klappa lite på. :-D

Jag är inte heller så förtjust i turiststråk och souvenirer. Har inte köpt en enda riktig souvenir här för jag förstår inte riktigt tjusningen med snapsglas som det står Costa Rica på eller eller T-shirtar med grodor och sånt...

Marianne sa...

Saltis: Kattungar är så söta att man skulle kunna samla på sig hur många som helst, men det går ju inte. Våra blir nio om ett par veckor, de är gosiga fortfarande, men inte särskilt lekfulla längre. Äta, sova, gosa (i den ordningen) är deras måtto. I dag vill Mathilda ha vilodag och bara bada, men det blir nog en sväng till trappstegspyramiden i alla fall.

Kram!

Nina: Haha, eller vad sägs om en pyramid av plast med hieroglyfer på? Kanske en kamel av alabaster? Och en magdansdräkt måste ju alla ha, jag skickar en till dig : D