lördag 5 juli 2008

Utmanad x 2

Jag har blivit utmanad på två olika saker, och nu är det verkligen dags att ta itu med det. Jag tar en i taget i den ordning jag har fått dem.

Utmaning nummer ett kommer från Marianne (i Sverige):

Vad skulle du vilja ge för order till omgivningen. Du får välja fem stycken.

Först hade jag tänkt ge en massa seriösa order, sådant som skulle göra världen bättre. Men det är så mycket och jag vet inte hur jag ska prioritera, så jag gör helt om och säger så här i stället:

1. Ta tillbaks de gamla tax-free reglerna, så att man kan handla tax-free när man flyger till London, Amsterdam eller vart som helst!
2. Vuxna är också duktiga hos tandläkaren och är förtjänta av en godisklubba! Ge mig godis när jag har varit hos tandläkaren!
3. Skaffa en sportkanal på SVT så att vi andra slipper se eländet!
4. Öppna ett Ikea-varuhus i Kairo NU! Med fullspäckad svenskshop!
5. Ge mig en kock som är tankeläsare och som vet precis vad jag är sugen på hela tiden och som kan laga mat bättre än någon annan!

Utmaning nummer två kommer från Desirée (i Alabama):

Vet inte vad det är för rubrik på den här, men vi kan väl kalla den Lite av varje.

Regler
- Skriv reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka utmaningen vidare till sex andra bloggare.
- När du har gjort ett inlägg med ditt svar, tala då om det för den som utmanade dig.

Fem saker som fanns på din att-göra-lista i dag
- Jobba.
- Vattna blommor.
- Mata katterna.
- Mata Hasse-katten i trädgården.
- Laga mat.

Vad gjorde du för tio år sedan?
Hm, låt mig tänka efter. Det måste ha varit 1998, med andra ord. Det året åkte jag som en skottspole fram och tillbaks mellan Stockholm och Sofia eftersom Maken hade flyttat och jag bodde kvar.

Ställen du bott på
Vi kan väl ta det i stora drag och säga Stockholm, Helsingborg, Malmö, Sofia, Istanbul och Kairo.

Fem saker du skulle vilja göra om du var miljardär (observera att det är ganska futtigt att vara miljonär i dagens läge)
- Köpa en maffig lägenhet i Stockholms innerstad.
- Köpa en fin sommarstuga i skärgården, på en egen ö så att katterna kan skutta runt utan att jag behöver oroa mig och där det finns plats för fem hallonhäckar, med stooora goda hallon.
- Köpa en maffig lägenhet i Istanbul.
- Bara flyga bissnissklass : D
- Och så skulle jag bygga några barnhem och några skolor och se till så fler flickor runt om i världen fick en utbildning.

Personer du vill veta mer om
Då säger jag exakt så som Desirée sa: Alla som läser min blogg men aldrig kommenterar : ) Vem är du? Varför läser du? Vad är det som gör att du kommer tillbaka för att läsa om mig och mitt liv? Det skulle jag vilja veta! För ni är hjärtans välkomna allihop!

Jag skickar denna utmaning vidare till: Alla som vill och ingen som inte vill. Orsakerna till att jag inte nämner någon vid namn är tre:
1. Det finns många som inte gillar att bli utmanade, och de kan ju få slippa.
2. Båda de här utmaningarna har gått rätt många varv redan, så risken är att jag ger det till någon som redan har svarat på båda.
3. Majoriteten av bloggarna är på semester och kommer ändå inte att svara eftersom de bara har sporadisk tillgång till dator och Internet.

6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

5 ordrar:

Att IKEA i Spanien skulle ha 2 meters madrasser och sängar så jag slapp höra mina långa icke spanska kollegors klagande. Jag är för 17 gubbar inte Miss IKEA heller bara för att jag är svensk.

Att det skulle finnas direktflyg Madrid Gbg med flera st flygbolag och till vettigt pris.

Guldstjärnor till alla som varit duktiga hos tandläkaren.

Att Spanien skulle ha strängare djurskyddslagar och att tjurfäktning t ex skulle avskaffas.

Att .... jag kommer inte på fler...

Läser för du skriver så bra och intressant och så har du humor!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hihi, är du SÄKER på att du inte är Miss Ikea? Kan inte du fixa det? För du känner väl Ingvar? Ni är ju från samma land!

Tack, vad du är gullig!

Desiree sa...

Kul att du antog utmaningen. Visst hade det varit toppen om man hade haft råd med boende lite här och var.Jag gillade även det du tagit upp på din lista som order för omgivningen. Riktigt bra saker du kommit på där.

Marianne sa...

Desirée: Lite roligt med utmaningar. Och listor. Men det var svårt att hitta på någon att utmana vidare, som jag skrev. Hehe, en kock skulle jag verkligen behöva just nu, har ingen lust att laga mat när jag är ensam hemma!

Bi sa...

Men då ska jag väl kommentera hos dig för första gången...
Jag hittade din blogg via Sus blogg. Läste din kommentar där på hennes sida (för länge sedan) och något gjorde att jag blev intresserad av det du skrivit så jag kollad din sida oxå. Sedan dess är jag fast :-).
Tycker det är kul och intressant att läsa om ditt liv i Egypten.
Fina bilder tar du oxå. Gillar trollsländan!!!

Har som sagt aldrig lämnat någon kommentar men kanske börjar nu.

Marianne sa...

Bi: Hej! Välkommen! Vad roligt att du är fast : ) Tack för alla fina ord. Jag har sett dig hos Sus, självklart har jag det. Jätteroligt om du börjar kommentera.

Just nu jobbar jag så intensivt att jag knappt hinner läsa några bloggar, så jag lovar inte att gå in och kika hos dig just nu, men jag ska göra det så fort den här arbetsperioden är över.