fredag 11 juli 2008

Duvslag


Fotot visar ett av väldigt många liknande hus som man åker förbi när man kör ringvägen här i Kairo. Jag hoppas att det ser värre ut än det är, och jag tror det stämmer i de flesta fall. Jag tror att folk i princip bara bor där det finns fönster och jag tror avsaknaden av riktiga tak och snygga fasader beror på en lag som säger att man betalar fastighetsskatt först när huset är färdigbyggt.

På taket står en grönmålad bur. Det är ett duvslag av den sort som finns på ganska många tak här i staden. I solnedgången kan man se folk som står och viftar hem duvorna, som först cirklar några varv innan de väl flyger hem till husse. Duvorna har man här som vi har höns, de ska bli middagsmat.

Fotot är taget i farten genom bilfönstret, och målet var att få en bild av duvslaget. Senare i höst ska jag försöka företa en speciell duvslagsexpedition, för att få lite bättre bilder.

7 kommentarer:

Kersti sa...

Spännande med duvslag. ser fram emot den rapporten. Jag har hört att det är så i fler länder att man inte bygger färdigt för då måste man betala.

Marianne sa...

Kersti: Jag har för mig att det är/var likadant i Grekland. Och säkerligen fler länder. Väldigt dum lag det där för det blir en mycket skräpigare miljö.

DILA sa...

Menar du att det bor folk i det ofärdiga huset? Ser inte vidare bekvämt ut. Men vad gör man inte för att komma undan att betala skatt!?! Spännande att höra om duvslag.

Kram Dila

sus sa...

Jorå, tror de har något liknande i Grkland. Massor av halvfärdiga hus brukar man se...

Ska bli intressant att få reportage om duvslag.

Marianne sa...

Dila: Jag tror att folk bor där det finns fönster, alltså karmar och glas, så på hörnet. Man ser många sådana här hus, men de flesta har fler fönster monterade. Det är i alla fall inte så kallt här, så det gör inget om det drar lite : )

Kram

Sus: Jag har också för mig att jag har sett massor av halvfärdiga hus i norra Grekland. Men jag har hört att de flesta är fixade nu.

Har du jobbat sista dagen innan semestern nu?

Kram

Lullun sa...

Många ofärdiga men väl bebodda hus har man ju sett runtom i världen, men inte har jag tänkt så långt att det är skatten som är anledningen. Alltid lär man sig något nytt. Ser fram emot att läsa mer om duvorna också. och ja, är ute på första bloggrundan på en månad. Kul att vara tillbaka! :-)

Marianne sa...

Lullun: Det är kul att du är tillbaka! Jag ser faktiskt fram emot september när alla är tillbaka och fredagstemat börjar igen.