tisdag 6 januari 2009

Barnen i Gaza

Jag vet inte vad jag ska skriva om i dag. Jag kan inte sluta tänka på barnen i Gaza. Jag kan inte sluta gråta.


15 kommentarer:

Kerstin sa...

Det är som du säger, man finner inga ord, det finns inget vettigt att säga om det fruktansvärda som pågår. Så många barn som drabbas...det är för hemskt att ta in.
Hoppas att vansinnet tar slut.

Tintin sa...

Jag har som journalist inte gjort annat än läst, sett och hört om Gaza idag, och jag är så trött, så trött...

Jag vill värja mig och blunda, vända mig bort, samtidigt som det värker i mig att jag vill hjälpa till, göra något!

Vanmakt!

Vi är många som känner så idag, tror jag.

Suzesan sa...

Nu skakar jag ...så upprörd är jag... om jag då inte varit det innan.
Jag önskar det var nåt jag kunde göra för dem. Jag hoppas deras mammor och pappor finns hos dem hela hela tiden.
Jag såg en kvinna på en bild som låg under ett skrangligt bord och skyddade sin dotter med sin kropp.
Vidrigt.
Tack Marianne för länken.
Det enda vi kan göra är att skänka goda tankar om att det ska sluta....!!!!
Jag visste att de gjorde så här. Kvinnorna är de som föder barnen och barnen är nästa generation. Vi får inte glömma alla dessa skräckslagna män....den norske läkaren hade skickat sms som första rop på hjälp. Det var en läkare som ringde idag till radion. Han sa att de opererar två i samma rum och har ingen elektricitet och de får inte in nån hjälp och de opererar överallt där de kan vara! Till och med i källaren/bottenvåningen.
Vanmakt var ett bra ord. Mycket bra ord.

Kram
Susanne

KARLAVAGNEN sa...

Saknar ord. Inte första gången i världshistorien som detta händer heller.

Laura sa...

Jag blir så ledsen varje gång jag läser eller ser något på TV om detta. :( Jag vill blunda eller stänga av TV:n, men så kan man ju inte leva heller. Man får och ska inte blunda. Jag hoppas att detta helvete kommer att ta slut SNART!!! :(

kaptenkrok sa...

Sitter och tittar med ett "halvt öga" på en ovanligt löjlig fars med Eva Rydberg (borde inte människan gå i pension snart?)
Med det andra "ögat" bloggar jag och kollar nyhetsajter.
Vilken paradox; vansinnet i Gaza och farsen...
Finner inga ord...
kramen!

Emmama sa...

Barnen i Gaza (och självklart på andra ställen, barn är barn var de än är) får mina tankar idag! Det är vidrigt vad som sker!

Kram till dig och ditt engagemang!

Lena sa...

Det är så sjukt, vad håller de på med?

Marianne sa...

Kerstin: Hoppas att dagens förhandlingar leder till mer än de tre timmarnas bombstopp. Det här kan inte fortsätta!

Tintin: Välkommen hit! Ni journalister gör i alla fall ett bra jobb som förmedlar det som händer - bäst ni kan med tanke på att Israel försöker dölja sina handlingar för världen. Tack och lov lyckas de inte så som nazisterna lyckades, och det tack vare envetna journalister. Jag har också gjort vad jag har kunnat och erbjudit mig att ta emot svenskar som blir släppta från Gaza, men det verkar bli den norra gränsövergången om det alls sker, så det verkar inte som om jag får möjlighet att verkligen göra något, tyvärr.

Suzesan: Jag gråter fortfarande, vet inte vad jag ska göra. Jag läste om en kvinna som eldade papper för att försöka koka vatten åt sin baby, hon hade ingen mjölk och hoppades kunna lura barnets hunger med varmt vatten ... Över 200 barn dödade ...

Karlavagnen: Det finns ingenting som ursäktar mord på barn. Det finns ingenting som ursäktar våld mot barn. Det vet vi ju redan, varför fortsätter de?

Laura: Ja, ett helvete är vad det är. Hur kan någon medvetet göra så mot barnen?

Kroken: Nej, det är ofattbart. Det blir ju bara värre av det här, inte bättre för någon enda människa.

Emma: Barn borde vara fredade från våld och elände. Inga barn har varit delaktiga i orsakerna till olika konflikter. Barn ska fredas oavsett vad vuxna i deras omgivning gör. Barnen kan inte rå för det.

Lena: Jag vet inte. Jag förstår inte heller. Visar hur starka de är? Visar vilken makt de har? Jag vet inte.

Anonym sa...

Jag klarar inte att följa din länk, jag blir så upprörd, men tack Marianne för att du skriver om detta på din blogg. Det är fruktansvärt.

Marianne sa...

Matilda: Det är så hemskt att det inte finns ord.

Truddelutt sa...

Hemskt! Finner inga ord...
När jag jobbade inom barnomsorgen försökte man lära barnen att lösa sina oenigheter genom att prata om det isället för att slåss. Vad hjälper det när världen gör precis tvärtom.
Ska dessa krig någonsin ta slut?

(sen en parentes. Jag ska till Makadi Bay i mars. Vet inte om det blir någon Kairoresa (om det nu går att åka dit från Makadi. Lite dålig koll där...))

Marianne sa...

Truddelutt: Precis, men det verkar ingen av sidorna ha fattat att man inte löser konflikter med knytnävarna! Samtliga borde sättas på dagis! Så kan några förnuftiga mammor regera under tiden, hade varit bättre.

Makadi Bay! Måste kolla var det ligger. Men jag skulle tro att det är Hurghada eller Sharm, och det är ganska långt från Kairo. Sharm är ju på andra sidan i Sinai, Hurghada är 7-8 timmar med bil. Man kan flyga. Synd, mars funkar inte för mig att sticka iväg för jag har två Sverigeresor tätt inpå.

Grekland nu sa...

Tack för länken till intervjun, den säger verkligen ALLT om hur förskräckligt det är på sjukhusen i Gaza och vilka brister de har. Att det bara finns två läkare från väst där - var är alla andra? Men de får kanske inte komma in.

Marianne sa...

Ingabritt: Om jag har förstått saken rätt släpps biståndspersonal fortfarande inte in i Gaza, inte läkare heller. Och UNRWA har stoppat sin personal eftersom det är för farligt, även biståndsarbetare beskjuts. I lördags tilläts inte ens lastbilar med förnödenheter åka in för att det var shabbat ??? Jag vet inte, men eftersom journalister inte heller släpps in ...