tisdag 13 januari 2009

Fredagstema Show and Tell: Förändring

Jag är väldans försenad med mitt fredagstema, det är redan tisdag i dag. Men bättre sent än aldrig. Teman under januari månad kommer från Strandmamman, och i fredags var det förändring det handlade om.

Livet förändras ständigt, ibland fort och märkbart, ibland sakta och man noterar det inte förrän efter ett tag. Kroppen är en trist historia i den här åldern, och då menar jag inte olika rynkor och sådana småsaker, utan att kroppen inte riktigt orkar hänga med som förr i tiden. Motion är naturligtvis lösningen på problemet, och jag sitter alldeles för mycket still. "Ut och gå med sig", säger någon, men det är ju inte så lätt här där bostadsområdet är ganska litet och där vakter sitter utanför alla diplomaters och andra fina människors hus och glor på en när man kommer gående. "Gym", säger någon annan, men det är så tråååkigt och då måste jag dessutom ta mig över Alexandria Desert Road och gå en bit längs den där inte en tillstymmelse till trottoar eller annan säkerhet för gående finns. Men, av min Trevliga Granne fick jag några M-magasin och där fanns några rörelser att sätta igång med för oss klenisar. Perfekt. Lätta om man inte tar i för mycket och inte för många så att man lägger av. Och även lätta rörelser blir ju effektivare med tiden varefter man tar i. Säg nu bara ingenting till Maken om det här, för då kommer han att börja tjata.

Ibland förändras ens planer också. Jag hade ju planerat att åka till Boksalongen i Stockholm 3-5 april för lanseringen av Fay Weldons bok, men tji fick jag. Det blir ingen Boksalong. Nu fick jag glädjande nog veta att Fay Weldon ändå kommer till Stockholm för boksignering, intervjuer och förhoppningsvis en och annan tv-soffa, så resan blir av om än något förändrad. Hoppas nu att de planerna håller!

En sak jag hade tänkt förändra var mina fotografikunskaper. Hade tänkt anmäla mig till kurser via nätet som jag har fått tips om och som ska vara riktigt bra. Men så blev jag så velig och vet inte vad jag ska välja! Var ska jag börja? Free On-line Trial, ja men det lät ju bra. Men det gick inte att anmäla sig där! Och när jag äntligen hade bestämt mig för att börja med att lära mig kameran i detalj - ja då börjar inte den kursen förrän 1 april! Suck. Jag har för tillfället gett upp och får titta igen om några dagar. Men jag VILL verkligen gå en fotokurs.

En förändring vi som bor här går och väntar på är att palatsbygget ska bli färdigt så vi slipper allt oväsen därifrån. Ja, jo, visst, oväsendet går inte att jämföra med ett bygge i till exempel Sverige där man använder maskiner till allt, så illa är det inte. Här gör man ju mycket för hand fortfarande. Men det tar också myyycket längre tid. Det får bli komponenten "show" i dagens tema:

Så här såg det ut i augusti 2007.

Så här ser det ut i januari 2009. Enda skillnaden som jag kan se är att man har börjat måla lite. Det blir tydligen gult när det är klart. Men fortfarande inga fönster. Det är förresten hysteriskt stort, och det lär enligt ryktet byggas av transportministerns bror, eller om det är av honom själv.

Förändring i kläder också. Vid den här årstiden är det bra att ha mössa - och flip-flop.
De här killarna håller på att renovera en grannes hus, hör alltså inte till palatsbygget.

Fler fredagsbloggare, och de flesta gör sina inlägg på fredagar: Annika, Desirée, Saltis, Anne, Petra, Millan, Victoria, Anki, Cecilia, Nilla, Simone, Anna, Leopardia, Marina, Ingabritt, Strandmamman, Jemayá, Mia D, Lena, Mais oui, Erica och Mia.

Är du med och jag har missat ditt namn? Säg till så lägger jag in det!

Är du inte med men vill vara med? Häng på - ALLA får vara med! Säg till så vi kan länka!

15 kommentarer:

Victoria sa...

Vad bra att "bokresan" blir av ändå, även om det inte blev någon Boksalong! Det hade varit trist om allt blivit inställt. Kram!/Vic

Annika sa...

Håller helt med Victoria; bra att resan blir av ändå!
Kan säkert bli väldigt trevligt och givande ändå.
Trist att det är så svårt för dig att få lite motion där du bor. Hoppas att du känner att du får ut ngt av M-tidningarna. Annars kan jag faktiskt rekommendera Wii-fit.
KRAM!!!!

Marianne sa...

Stackare, att du gick och blev sjuk. Kankse jag har smittat dig. Hoppas du piggnar till nu. Du har ju massor att planera framför dig.
Kram

kaptenkrok sa...

Nu höll du på att skrämma KaptenKrok ordentligt.
Fredagstema..men...men är det fredag???
Kapten brukar vara rätt veckovill och allmänt snurrig men så här "borta" ???*skratt*

Förändringar är på tapeten hemma hos oss. Om inte vardagsrummet förändras inom kort får jag spader.
Maken tycker att "det är ju inget fel på möblerna"
Nä, det är inget fel på dem utan "felet" är att det är GAMLA.
Och jag är TRÖTT på dem!

Så nu står maken inför utlimatum;
Blocket eller tippen he,he..

ha det bra
kramen!

Fritt ur hjärtat sa...

Precis! Bättre sent än aldrig heter det. Kroppens förändringar tycker jag är tragiska. Än mer tragiska tycker jag de är för en del jag tränat ihop med som tagit operationer till hjälp, men det är min uppfattning. hade jag bott berdvid ett bygge i flera år had jag fått spader det är ett som är säkert!

Marianne sa...

Victoria: Ja, det kommer att bli jättebra i alla fall, man får tänka nytt bara. Men först blir man ju så besviken när man får sådana besked, innan man hinner hämta sig.

Kram!

Annika: Jag är övertygad om att det blir bra i alla fall, Ann är en jättebra organisatör. Jag har ju gått en av hennes skrivarkurser, så jag vet att hon kan sånt där. Wii-fit kanske vore någonting för mig. Vi har pratat om en gå-maskin också, någonting måste vi göra. Får börja med den här lätta "kursen" nu så får vi se. Jag måste ändå mjukstarta, för jag har en del problem med ryggen som gör att det bara blir värre om jag tar i för mycket från början.

Kram!

Marianne i Sverige: Hahaha, ja de där cybervirusarna är farliga! Jag ska inte klaga jämfört med dig! Har visserligen fortfarande lite feber, men annars är det mest lite hängighet.

Kram!

Kroken: Hahaha! Du är lika lättförvirrad som jag med andra ord : D Vi har också en del diskussioner om soffor och liknande, men vi är inte riktigt överens om vad som behöver bytas och varför. Först glasdörrar, sedan soffor, det måste bli tågordningen här i alla fall. Ska bli spännande att höra (se?) hur ni får det!

Men så hård du är mot honom! Vilka alternativ : D

Kram!

Simone: En liten rynka eller två får man lära sig att leva med, man får byta pudersmink mot kräm, eller tvärtom hur det nu var. Svårare är det inte. Ingen kniv i onödan för mig heller. Vissa människor kan jag dock förstå, som drottningen som ständigt, ständigt har en kameralins i ansiktet, och sådana som ser ut som 70 i 30-årsåldern och liknande. Andra får göra som de vill, de också, men det är synd att de inte inser ålderns skönhet utan faller för ungdomstvånget.

Bygget stör inte oss lika mycket som det stör våra Trevliga Grannar, för de bor rakt nedanför. Ett bygge i Sverige är mycket jobbigare, jag lovar.

Kram!

Laura sa...

Jaså, din man är i Istanbul igen? :) Jo, det har varit väldigt kallt här de senaste veckorna, men nu börjar det bli lite varmare igen... Jag gillar inte kyla! :)

Kram på dig med!

Emmama sa...

Vilket fint palats, där kommer ni att trivas! När är det inflytt? Blir det fest eller? ;)

Kram!

StrandMamman sa...

Jasså du råkade ut för feber mm., jag har nog undrat vart du försvunnit eftersom du brukar vara snabb med fredagsinläggen. Men det fick ju sin förklaring, hoppas du kryar på dig snabbt.

Men vilket hus - det är ju nästan likadant som vårt... eller kanske inte alls... Försök nu se till att bli inbjuden till "stugan" så vi får interiörbilder sen också!! :))

Jag borde testa WiiFit som jultomten hämtade till huset, har bara inte blivit av ännu. Lugnare att ligga på soffan framför tv med lite god choklad...

Jag vill gärna ha tips på vad det är för fotokurser du hittat på nätet!

Petra H sa...

Bättre sent än aldrig, och du har ju varit krasslig i helgen! Hoppas att du mår bättre nu, det verkade som du fick fin och god omsorg från maken.
Ja, det är inte lätt att hitta vardagsmotion i länder där man är så beroende av bil. Här i PR kan jag ju iaf promenera ganska fritt - och det var en av de främsta orsakerna till att vi valde att bo just i det här området eftersom det är promenadvänligt!!
Kram och krya på dig!

Suzesan sa...

Vilken VILLA. Nä det ser inte ut som om de fått gjort så mycket på två år där...
Jag skulle skriva nåt käckt och så läste jag kommentarerna och skrattade gott åt att flera vill att ni flyttar in där:)Så jag kom av mig.
Jag tycker det med och så bilder på det förstås;)
Inte så lätt att röra på sig när man bor som du bor heller. Det är kanske inte rätt vanligt att kvinnor kör gympapass i trädgårdarna i Egypten eller?!:)
Vilken tur att det ordnar sig ändå med din bokresa. Nepp nu ska jag sova imorgon besök hos frisören igen. Klipp klipp.
Kram
Susanne

Lena sa...

Hoppas resan till Stockholm blir av! Skulle vara kul att ta en kopp kaffe eller nåt tillsammmans!

Marianne sa...

Laura: Ja, kontorsmöte eller vad de kallar det. Äta god mat och åka färja och träffa kompisar är vad jag kallar det : ) Ni får skaffa en kombi så att ni får lite varmare i lägenheten, så där kallt är ju hemskt!

Kram!

Emma: Hahahaha, det blir nog toppen, jag får skaffa en GPS innan vi flyttar in bara så att jag hittar. Vet ännu inte vad jag ska göra med den privata moskén, vill ju inte ha en liten imam springande. Det får bli party på takterrassen som är till höger utanför bilden, den är ungefär en kvadratkilometer stor. Du kommer va?

Kram!

StrandMamman: Får se till att bli bästis med någon av hans fruar så att jag kan få lite interiörer. Så kan vi jämföra sen om de har lika fint i sin stuga som ni har i er. Tror jag inte, jag tror det blir mycket guld och marmor ... Soffa och choklad låter som en bra metod för att må bra, den ska jag använda mig av mycket mer. Som lyxhustru är ju det en självklar mänsklig rättighet, fast jag vet inte om omgivningen har riktigt förstått det än : )

Fotokurser hittar du här: http://www.betterphoto.com/home.asp

En tjej i fotoklubben tar kurser där och hon är riktigt duktig. Men jag är bara så förvirrad vilken kurs jag ska ta! Vi kanske skulle kunna ta samma samtidigt. Jag vill liksom börja från början för att få någon slags grundmurad kunskap för att få bättre foton, även om jag inte har några planer på att bli proffs. Vore kul att få höra lite om dina tankar.

Kram!

Petra: Bättre och bättre dag för dag. Halvpigg i dag så jag har grejat för onsdagsreceptet. Jag tänkte aldrig på det där med att kunna gå ut fritt när vi flyttade hit, då hade jag krävt att bo i området tvärs över vägen, för där kommer man ut på småvägar på baksidan. Här kommer jag bara ut på Alexandria Desert Road, och det är inte någon rolig historia promenadmässigt. Men jag antar att jag borde samla mod och lära mig gå över vägen och bort så jag kommer åt de där småvägarna. Känns så jobbigt bara. Det är en sak jag saknar otroligt med Istanbul, där kunde jag komma ner till en helt otrolig strandpromenad på fem minuter, med gräsmattor, blommor, badstränder ... Och man kunde gå drygt en halvmil på den innan man tvingades ut på en trottoar i ungefär en kilometer, sedan fortsatte den i flera mil. Utsikt över öarna ... Eller upp på shoppingstråket på två minuter. Suck.

Kram!

Suzesan: Där sa du en sak! Jag ska höra med min trevliga granne om inte hon kan vara gympaledare här ute vid poolen, och samla ihop lite fruar i området. Vem vet, det kanske hon vill. Har ingen lust att gympa själv i trädgården, ska jag göra det själv vill jag inte att någon ska se : )

Lycka till hos frissan!
Kram!

Lena: Jo, det ser bättre och bättre ut för Stockholm, men jag kan inte berätta än. Det vore toppen med en fika! Inga datum är spikade än, men det blir runt månadsskiftet mars-april ser det ut som.

Kram!

Musikanta sa...

Det där med promenader och motion tycker jag verkar bekant på något sätt. Det är bra mycket trevligare att sitta vid datorn än att gå ut i snålblåsten och snöyran (inte så farlig dock) med stavarna.

Jag brukar ta en storstädning då och då så jag kan slippa att gå ut. Jag tror nämligen att det är fullt likvärdigt motionsmässigt med en långpromenad...

En fotokurs är något att fundera på. Just nu har jag problem med att vissa bilder ibland blir suddiga fastän jag trycker precis som vanligt! Men det är kanske inte sådant enkelt som dom lär ut på kursen?

Hinner inte med fredagsteman eftersom jag för det mesta har begravning den dan. Sen vill MM ha sällskap när han kommer hem från jobbet...

Men temat "Längst under" verkar oerhört lockande! Där finns det mycket saker att skriva om...
Kram och tack för att du tittar in hos mig så ofta!

Marianne sa...

Musikanta: Fotopromenader är för mig den bästa motionen, även om det inte ger så mycket "träning". Men det är gående, huka sig, resa sig, böja sig, lägga sig på magen, böja sig så man tittar upp i himlen ... Och så är det kul på samma gång. Jag måste ta en fotokurs, för jag vill verkligen bli bättre. Om jag inte passar på när jag har så många motiv är jag dum. I morgon blir det i alla fall fotopromenad på kamelmarknaden, DET ska bli kul!

Är det något speciellt med att man begraver på fredagar? Eller är det att andra kantorer vill vara lediga på fredagar? Hoppa du på de fredagsteman du tycker är kul, ingenting är ju ett måste i den här världen, som tur är! Och man måste ju inte heller göra inlägget prompt på fredagen. En variant är också att lägga in det på tosdagen och tidsbestämma publiceringen till fredagen. Men som sagt, gör det du tycker är kul och strunt i resten!

Tack själv för att du skriver så trevligt och intressant! Det är därför jag tittar in!

Kram!