måndag 12 januari 2009

Fördelar

Sensationellt god choklad.

Det blev en trist helg på grund av feber och allmän hängighet, så det har verkligen inte hänt mycket i min lilla värld, inte mer än det man ser på tv och det kan man väl knappast kalla upplyftande.

Men det kan ibland ha sina fördelar att vara sjuk också, i alla fall när man har en sådan snäll Make som åker och köper sushi och choklad till en. Vi har hittat en chokladbutik på shoppingcentret där vi handlar, Sensation heter den, och där har de supergod choklad. Ni ser den bronsbruna biten i nederkanten? Den smakar som äkta knäck ska smaka, dränkt i choklad. 

Det kan hända att det finns ännu bättre butiker inne i stan, men den här chokladen är definitivt så god att man slipper gå och sukta efter Schweizernöt, Mjölkchoklad, Dubbelnougat och allt vad det kan vara. Det går väl egentligen inte att jämföra, för den här chokladen är mycket godare, men som sagt, ett sug som kan avskrivas.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, knäck dränkt i choklad lät ju jättegott! Mörk choklad?
Vilken tur att ni har hittat den butiken!
kramen

Saltistjejen sa...

Ojojoj! Hoppas du mår bättre nu och att förkylningen är på avresa!
Men härlig choklad låter inte fel. Själv tuggar jag lösgodis så det sprutar ur mungiporna på mig om kvällarna. Sedan vi var hem över julen. Men snart är godiset vi tog tilbaks slut tråkigt nog. Men man får njuta medan det varar! :-)
Kram och krya på dig nu vännen!

anna of sweden sa...

Grattis! Til snäll make och till att ha hittat god choklad. Jag har bara lyckats med det ena. Maken. :) Någon god choklad har jag inte hittat här i Amerikat ännu.
Krya på dig.

Marianne sa...

Trollpackan: Det är blandat mörk och ljus choklad, men just den med knäcksmak är ett mellanting skulle jag vilja säga. Urgott! Du får gå och köpa dig en Dubbelnougat : )

Kram!

Saltis: Tack! Hihi, tur att Ella inte har upptäckt godis än! Sedan får du dela med dig : ) Jag har en burk med smågodis jag också, men jag är extremt snål på den. Jag får bara två-tre bitar om dagen så att det ska räcka länge!

Kram!

Anna of Sweden: Tack : ) Och grattis själv, inte illa att ha lyckats med hälften, särskilt den äkta hälften för det är ju många som olyckas med det! Finns det inga chokladbutiker? Men förresten Reese's Peanutbutter Cups är supergoda! Har du provat dem? Salt jordnötssmör med choklad, mmm.

Kerstin sa...

Wow, vilken lycka att hitta en sån butik. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan den svenska chokladen. Hu, så hemskt. ;)
Ha en fin kväll.

Emmama sa...

Du det dar lat precis hur gott som helst! :) Hoppas du fick mycket.. :) Ar forkylningen battre? Det hoppas vi pa! Ha en skon kvall! Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Hej åtminstone en av dina kommentarer försvann på min blogg - så du inte tror att jag censurerar. Typiskt var det någon kul kommentar om när du var ung så var det någon gubbe som var 800 år gammal...

Stackars dig som är sjuuuuk. Hoppas du mår bättre! Jag ska till Sverige men kan ju inte skicka någonting till dig... Annars hade jag gärna gjort det!

Annika sa...

Inte kul att vara sjuk.
Härligt att du hittat en choklad du gillar.
Inte dumt.
Marabou mjölchoklad kan jag lätt vara utan. Tycker inte den är så god, faktiskt. Däremot är jag ganska så svag för nötchoklad...mumsigt!!
KRAM och feel better!!
OCH tack för dina ALLTID BRA kommentarer hos MIG!

Desiree sa...

Hoppas att du mår bättre. Det var snällt och gulligt av din make att åka att handla lite choklad till dig. Det kan man behöva då man känner sig krasslig och nere. Det är toppen att du dessutom kan få tag på riktigt god choklad. Här finns också riktigt smaskig choklad. Jag älskar ju mörk choklad så det är inga problem att hitta fin mörk choklad här. Läcker bild på nedstående inlägg. Verkligen så man blir sugen på att stanna till där och handla. Krya på dig.

Millan sa...

ah fy sa trist att du ar sjuk :-(. Hoppas att du snart bli battre. Lite choklad ar du verkligen vard! Sa gulligt av din make att aka och kopa det till dig. Choklad och sushi ar verkligen jatte gott... fast inte ihop kanske ;-).
Nu har jag last ikapp lite och maste forst och framt fa tacka for utmarkelsen!! Jag blev verkligen jatte glad! :-)

Jag tycker att firandet av svarmor later valdigt trevligt. Ulricehamn har jag aldrig varit i men Sjomagasinet i Goteborg ar toppen! Jag har varit dar bade pa brollopsfest och pa 'vanlig middag' och bada var valdigt lyckade. Utsikten ar ju underbar darifran! Du aker ni snart hemat alltsa!?
Kram

Suzesan sa...

Sån choklad hjälper absolut mot feber. KRYA PÅ DIG.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Kerstin: Svenskt godis överhuvudtaget är faktiskt inte lätt att klara sig utan! Oavsett om det är Gott o blandat eller Marianne-karameller ; ) man tycker om är det svårt att hitta motsvarigheter utomlands. Man får ofta trösta sig med amerikanskt massgodis som Snickers och liknande, men det är liksom inte riktigt ... riktigt.

Emma: En hel liten kartong. Som tyvärr måste ha inbyggda möss eller nåt för det var hemskt vad fort det tar slut! Kanske är katterna som äter när jag sover?

Kram!

Karlavagnen: Nej då, den där tramskommentaren fanns ju kvar. Ingen fara, jag snackar ändå mest goja : ) TACK, men jag har allt jag behöver, inklusive hibiskuste och apelsiner. Och gräshoppan kommer hem i morgon igen. Hoppas du får en riktigt bra Sverige-resa, det var ju ett tag sedan du var där.

Annika: Nej visst är det trist att vara sjuk, alltså rent tråkigt och händelsefattigt! För ta i trä inga allvarliga saker än så länge, utan bara banala förkylningar och liknande.

Schweizernöt och Dubbelnougat tycker jag är godast av M:s choklad. Men ibland kan jag bli jättesugen på bara vanlig mjölkchoklad. Hoppas att de har en kiosk på Landvetter med lösgodis förresten, som på Arlanda. Det är ju där vi landar den här gången och jag brukar alltid kasta mig in i kiosken och köpa godis INNAN resan till stan : D

KRAM!

Desirée: Bra att du också har tillgång till god choklad, en livsnödvändighet tror jag. Ni amerikanare får tipsa Anna of Sweden var hon kan hitta god choklad! Nu gjorde du mig sugen på apelsin, hade nästan glömt bilden på frukten. Får nog gå ner och skala mig en.

Kram!

Millan: Hehe, nä, inte choklad och sushi ihop, tror jag. Fast vem vet, snart kanske någon stjärnkock kommer på någon sorts fusion-trend med godis och mat ... Just nu är det visst moln och skum och allt möjligt som gäller, fast det har jag aldrig provat, så vem vet - choklasspäckad röding med gott-o-blandat-sås : D

Jo, vi åker till Sverige den 6 februari och stannar en vecka. Jag röstar för Sjömagasinet, för det är ju ändå festligare och säkrare plus att det som du säger är så himla fint där. Men vi får se vad det blir.

Kram!

Suzesan: Helt klart febernedsättande! Och hostdämpande och snuvminskande! Varför gå till apoteket när man kan gå till chokladbutiken? Det är ju dessutom naturmedel : )

Kram!

Anonym sa...

Är väl ingen "gottegris" men en god chokladbit och starkt kaffe gäran espresso är alltid gott!
När man hittat en bra godis- eller deiaffär är det som om man hittat en skatt!
Kramen!

Marianne sa...

Kroken: Jag är däremot gottegris, har alltid varit. Men jag vräker sällan i mig, utan ett par bitar lite då och då. Fast om man ser på hastigheten som den här chokladen försvinner med så kan man undra ...

Det ÄR en skatt att hitta riktigt bra godis och riktigt fina delikatesser!

Kram!

Jenny sa...

Mmmm... nu blev jag såå sugen på choklad och knäck :-)! Se, vad ska du med nån gammal IKEA till, när du har både en underbar man och god choklad till hands ;-)!? Hoppas du mår bättre också! Kram!

Marianne sa...

Jenny: Ja men jag har ju inte träffat Billy på så länge! Och det hade inte varit fel med en och annan bil och så : ) Det blir strax recept på kolakakor. Sirap finns på Ikea!

Jo tack, det är bättre nu.
Kram!