torsdag 15 januari 2009

Kort promenad och lite ditt och datt

Inte kan man äta så mycket kakor som jag bakade i går, då får man ont i magen. Så jag gick upp med dem till Kontoret. Det blir färre per capita, om man säger så, och de kan behöva någonting att smaska på när de sitter där med sina siffror och allt vad det är.

Maken kom tillbaka från Istanbul i natt, planet var försenat med sju timmar! så han kom inte förrän vid tvåtiden. Men de hade fått var sitt lyxrum på flygplatshotellet och stor middag, så de kunde både äta och vila. Ingen billig affär för Egypt Air, med andra ord.

I morgon ska jag ut på en riktigt rolig fotopromenad med fotoklubben - Kamelmarknaden! Vi ger oss iväg redan sju på morgonen, för det hela pågår bara under några intensiva timmar på förmiddagen, redan vid elva är det visst över. Det lär inte lukta så gott där, så det blir inte finkläderna. Måste ladda batteri, plocka fram kläder och packa en lite väska så jag slipper ränna runt här i ottan och göra det.

Efter att ha lämnat kakor på Kontoret gick jag en liten sväng här i området med kameran. Himlen var ovanligt blå, så det var roligt att ha den som bakgrund. Annars är det ofta rätt disigt av smog här.

Gult och blått. Min vanliga fråga: Någon som vet vad det är? Växer som träd.

Rött och blått.

Vitt och blått.

Torra fröskidor i olika färger. Frågan igen: Vad är det? Växer på träd. De är stora, tippar en 20 cm långa.

Gatlykta.

Mina grannar. Bakom muren som jag ser från arbetsrummet finns en liten bondgård där de här tre männen arbetar. Det ser ut som om de just ska ta sig en fikapaus. Saharas ökensand i backen bakom dem.

Grinden in till området - eller ut från det snarare. En taxi åker förbi på Alexandria Desert Road. I buskaget till vänster sitter vakterna. En skuggig och skön plats.

Tur han har takräcke.

17 kommentarer:

Ninni sa...

Jag skulle också vilja vara med på fotoutflykten...
Det här med tropiska växter är ju inte så lätt;) Man behöver nästan ha någon i närheten som man kan fråga om man inte har kamera då förstås. Den gula har vi här också, helt obekant för mig. De röda och vita är väl bouganvilla(hur det nu stavas???)
Fröskidorna, kan inte det vara Flamboyant.Se här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Poinciana
Jag plockade med mig såna från min promenad ner till parken igår. De är ganska dekorativa.
Ser fram mot dina kamelfoton...

Fritt ur hjärtat sa...

spännande med kamelfoto, det är verkligen fula djur:-) Såg ett program att det inte finns en enda vild kolloni kvar alla kameler är idag tamdjur, det är lite synd...
Jag undrar så vad han har på takräcket! En elefantunge;-)

Annika sa...

Jag med, jag skulle gärna hänga på på en fotoprommis.
Antar att du kommer att ta en massa coola bilder.
Bilderna ovan är superfina!
Fröskidorna du visar tycker jag mig ha sett här också, men det måste väl ändå vara fel?
Ska kolla länken som Ninni skickat med...
kram!

SweFlo sa...

Det slår mig alltid hur lika växter ni har med oss här i Florida! Jag tror den gula är ett Tabebuia-träd, och fröskidorna ser exakt ut som från ett Royal poinciana träd, de har vackra rödaktiga blommor (inte olika de gula Tabebuia i formen.)

Royal Poinciana växer oerhört fort, grannen planterade ett för 4 år sedan och det når nästat till taket på huset nu, och det där gula verkar vara bångstyrigt som ungt, det faller ofta över vid starka vindar, men när det blir stor (och det blir det!) så verkar det vara ett stadigt träd.

Jag kollade, och båda dessa träder finns i Egypten, så kanske har jag rätt?!

Emil sa...

Kamelmarknaden låter verkligen spännande! Måste besöka den nån gång. Nu gör jag det sista, för imorgon bitti bär det av mot Berlin och sen på kvällen vidare mot Kairo! Jag hoppas det inte är allt för kallt i år! När jag var där förra året i januari så var det rätt så kyligt...

Petra H sa...

Så fina bilder, härligt med klarblå himmel då blir fotona så fina. Så du kan ta en liten promenad trots allt i ert område?! Ligger kontoret inne på ert område?
Kamelmarknad låter sååå exotiskt och spännande, ser framemot fotona!
Kram

Jenny sa...

Ha ha, jag älskade den sista bilden! Helt underbart, det var som när vi var i Kambodja och det kom åkande typ fem pers (hela familjen inkl farmor) och en höna på en liten moped... Liksom, det ska inte gå, men det gör det! Försökte dock klura ut VAD det är som är på taket, men antar att det inte är en luftballong ;-)? Kram!

Emmama sa...

ÅH vad jag längtar efter bilderna som jag hoppas kommer upp efter kameldagen! Och jag tycker kameler är vackra djur med onekligen intressant "kropp"!

Musikanta sa...

Underbara bilder som vanligt. Vad har du för kamera - jag funderar på att köpa en ny. Inte för att jag tror att jag blir så mycket bättre fotograf för det men min kamera är så långsam tycker jag.

Så trevligt ni måste ha i er fotoklubb - du får berätta om den vid något tillfälle.

Den sista bilden kunde lika gärna ha varit från Kina. Fast där är det mest cyklar som de lastar saker på.

Musikanta sa...

Underbara bilder som vanligt. Vad har du för kamera - jag funderar på att köpa en ny. Inte för att jag tror att jag blir så mycket bättre fotograf för det men min kamera är så långsam tycker jag.

Så trevligt ni måste ha i er fotoklubb - du får berätta om den vid något tillfälle.

Den sista bilden kunde lika gärna ha varit från Kina. Fast där är det mest cyklar som de lastar saker på.

Marianne sa...

Ninni: Ja vad roligt det hade varit om du kunde vara med! Jag ska kolla din länk. Och jag borde lära mig en sak: Fotografera blomman i klasar, på grenen, nära, löven, växtsättet ... Du har rätt, jag kanske ska plocka hem några sådana där fröskidor.

Kram!

Simone: Haha, ja det är nog en elefantunge! Ska bli kul med kamelerna, fast jag ska erkänna att jag är lite skraj för dem, de ser så lömska ut. Jag kommer bergis stinka kamel när jag kommer hem i morgon, undrar hur katterna ska reagera!

Kram!

Annika: JAAA, kom du också och var med! Jag vet inte om du har likadana fröskidor, SweFlo har ju sett dem i Florida, så helt otroligt är det inte. Och tack, men de kan bli bättre, se bara vilka vackra foton Ninni tar!

Kram!

SweFlo: Jag ska googla och kolla länken, det kanske är samma. Jag har för mig att Florida och Egypten hade någonting annat som var samma också. Kul att de växer så fort, då känns det lite lönt att plantera för man vet att man får lön för mödan.

Emil: Jaaa vad roligt, nu kommer du ner hit! Hör av dig så kan du hänga med på fotoutflykter. På tisdag morgon blir det Arab market, har ingen aning om vad det är, bara det låter lovande! Det var 26° i dag, så det är skönt på dagarna, hoppas det håller i sig. Men kallt om nätterna ner mot en 4-5°, så ta varma kläder i alla fall. Mejla om du har tappat bort telefonnumret.

LYCKLIG RESA!

Petra: Jo då, visst kan man ta en promenad här i området, men man går runt allt på 20 minuter om man går varenda liten kringelkrok och två varv runt vår del. Så det känns lite ... plus att det sitter vakter lite här och där och glor. De är i och för sig väldigt trevliga och hälsar och vinkar, men ändå, man känner sig lite glodd på. Kontoret ligger bakom moskén och till höger, kan man säga, så det är inne på området och därför vi flyttade hit. Tänkte inte på det där med att jag måste komma ut mer och vi kollade väl inte riktigt ordentligt på poolområdet utan bländades av en pool. Ja, du vet hur det kan vara.

Kram!

Jenny: Hahaha, ja så är det! Jag har nog aldrig sett någon höna ombord på mopparna, men det är nog bara att jag inte har sett den! Jag tror det är en elefantunge : D

Kram!

Emma: Oroa dig inte, jag ska nog plåga er med kameler och göra skäl för namnet på bloggen : D Jag tycker kameler är lite läskiga, skulle aldrig våga rida på en. Vi får se, jag får väl samla mod i morgon och söka lite närkontakt ...

Kram!

Musikanta: Tack! Jag har en Canon 20D, den senaste modellen av den heter 40D. Men jag brukar rekommendera 400 eller 450D som finns nu, den är lite mindre men klarar i princip lika mycket. Billigare också, mycket billigare. Det är en systemkamera så att jag kan byta objektiv, med både auto och manuella inställningar. Den är superbra. Och bilderna blir bättre med en riktig kamera. Så är det. Jag hade samma problem med min kompaktkamera som du, det är fördröjning i utlösaren som jag höll på att bli tokig av. Det gick inte att ta några ögonblicksbilder med den inte. Annars är den jättebra och tar fina bilder. Men med en kompakt måste man också titta i fönstret, vilket nästan är omöjligt när det är stark sol, tycker jag. Mycket bättre med en systemkamera. Och som jag sa till Emma, håll dig till klassiska kameramärken, typ Canon eller Nikon och dem, ge dig inte på HP, Sony och allt annat för de är inte experter på just kameror och optik. Det var en fotograf som sa det till mig. Men det beror också på vad för sorts foton man vill ta, vill man försöka förbättra och är intresserad eller tar man bara minnesbilder? Kolla på Canon 450D i alla fall.

Jag har bara träffat fotoklubben en gång, när vi var på ön i Nilen, men de verkar vara trevliga typer. Vi ska turas om att ordna, min tur den 27 januari.

Kram!

kaptenkrok sa...

Alla växterna känner jag igen från Medelhavet. Men vad de heter???
*kliar mig i huvudet*
Ingen aning!
På 70-talets glada dagar var prisindex för en svensk blond flicka tre kameler.
Min arbetskamrat blev erbjuden tre kameler för mig när vi var ute på en utflykt vid Döda Havet.

Bara så du vet!

Ser fram emot dina fina bilder och dina välskrivna reportage!
Kramen!

Marianne sa...

Krokan: Hahaha, vi var tre tjejer och en karl, han blev inte erbjuden en enda kamel, så mycket var vi värda : D

Nu ska jag försöka välja ut några bilder och lägga ut, det är drygt 400 så det är inte så lätt.

Kram!

Kerstin sa...

Vilka vackra bilder du har tagit. Lite avundsjuk blir man på alla fina objekt du har runt om dig. :)
Ha en riktigt fin helg.

Marianne sa...

Kerstin: Tack! Hihi, jag är nästan avundsjuk på mig själv som har så många bra motiv rakt framför näsan : )

Ha en jätteskön helg du också!

Truddelutt sa...

Fina bilder. Vet tyvärr inga namn på blommorna.

Marianne sa...

Truddelutt: Tack! Inte jag heller än, har inte hunnit kolla på alla länkar och tips jag har fått. Det står på kö : )