måndag 26 januari 2009

En vanlig dag

Hårig rygg.

Hur kan man bli så trött av en vanlig, ganska innehållslös dag? Jag antar att det beror på den där långa Att-göra-listan som jag visserligen har lyckats bocka av en del saker på, men som jag samtidigt har lyckats göra längre. Frysen är nu i alla fall avfrostad så i morgon ska jag åka till den enda affären här i stan (som jag känner till) där man kan köpa gott och ätligt kött. Normalt sett hänger man tydligen inte köttet här, så det är segt som skosulan på en skogsarbetarkänga. Hoppas, hoppas, hoppas att de har lite färsk, frusen lax också, för det längtar jag efter.

Shoppingen blir dock inte förrän på eftermiddagen, för på förmiddagen tänker jag roa mig tillsammans med Fotoklubben. Vi ska till ett konstnärscenter, Wissa Wassef, som ligger här utanför stan. Jag har skrivit om det tidigare, men hittar inte inlägget så jag kan inte länka dit just nu. Jag får berätta mer i morgon.

För intresseklubben kan jag också berätta att jag nu har bestämt vilka kakor jag ska baka till min svärmors 80-årsdag: Hallongrottor, kolakakor, marmorerade småkakor (färdiga som jag tar med), kokostoppar, apelsinblomskakor och en mjuk pepparkaka. Dessutom ska vi köpa med god choklad som får utgöra den chokladiga delen på kakfaten. Nu återstår att bestämma snittarna, men jag tror jag har en plan.

15 kommentarer:

Mia sa...

Vilken söt kamel! Alla kakor låter underbart goda och nu blev jag sugen på att baka. Får prova kolakakorna nån dag. Ha det så bra!

Mia sa...

Glömde säga att jag mailat dig om smycke! :-)

Desiree sa...

Toppen att du fixat iordning frysen. Det där med att avfrosta frysen är något jag alltid tänker att jag ska göra men aldrig får gjort. Hoppas att du får tag på frusen lax. Hmm finns det mörsalt som du kan köra på köttet för att det ska bli mer mört och inte så segt då de inte hänger köttet?

Tror inte att svärmor kommer att bli besviken med alla dessa smarriga kakor. Vilken kakfest! Låter supergott.

Saltistjejen sa...

Hoppas du hittar det du vill handla. Lax är så himla gott. åt det häromdagen när jag gjorde en fisksoppa. Mums!
Och din fotoklubb låter jtteskoj!! Är det ofta ni träffas?
När är det nu förresten din svärmor fyller år? Hon bor i Sverige väl, så då blir det en resa dit? Kakorna låter förövrigt supergoda! jag är lite sötsugen sähår efter lunchen och ser fram emot en liten chokladbit jag tänker bjuda mig själv på när jag gjort klart nästa steg i labbandet.
:-)
Kraaaam!

Emmama sa...

Apelsinblomskakorna låter som en ide för onsdagsreceptet! :) Har aldrig hört talas om de faktiskt, men det låter gott!

Skulle också tipsa om mörsalt som Mwaniki alltid använder när han gör grytor, tycker det funkar bra!

KRAM och trevlig kväll!

Annika sa...

OJ vad du ska baka! OM jag bara kunde göra en av dom där sorterna skulle jag vara glad :-)
Kul med fotoklubben.
Visst är det konstigt att man kan bli så trött under dagar då man inte gör så mkt. Jag är likadan.
KRAM!!!

Kerstin sa...

Vilken fin bild på kamelen. Du är jätteduktig. :)
Alla de där kakorna låter jättegott. Är man bjuden på kalaset? ;)
Ha en fin dag.

Suzesan sa...

Låter som en bra komposition av kakor. Lite av varje. Apelsinblomkakor lät fint coh GOTT-
Hoppas du hittade lax.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Anonym sa...

Hej! Du har en award att hämta på min blogg! Kram!

Millan sa...

hihih vilken sot bild! Ja visst ar det konstigt hur trott man kan bli av en helt vanlig dag!! Jag kan sitta pa soffan och amma en hel dag och anda kanna det som om jag sprungit ett maraton. hm....
Later som en himla god kakmeny! Jatte gott!! kram

Marianne sa...

Mia: Ja, jag vet, tack! Jag håller som bäst på att fundera på vilka namn jag vill ha, och om jag vill ha ett med barnbarnen och ett med katterna eller ett med alla ... Mejlar dig tillbaka i morgon, då måste jag ha bestämt mig!

Kolakakorna är superenkla. Testa dem!

Kram!

Desirée: Visst är det hopplöst att få sånt gjort som att frosta av frysen! Men nu var jag tvungen och vi har medvetet ätit oss igenom det som fanns och inte handlat nytt just för att få det gjort. Det behövdes! Jo, fick äntligen tag i lax, tror det är drygt ett halvår sedan. Ska bli så gott! Mörsalt har jag aldrig hört talas om. Var skaffar man det? Kunde vara värt att prova.

Kram!

Saltis: Ja, lax hittade jag, norsk till på köpet! Ska bli så himla gott! Fotoklubben har utflykt varje vecka, men det blir lite för ofta ibland tycker jag, så jag har varit med varannan. Om man ens kan såga så för vi har inte hållit på så länge, det har bara varit två gånger hittills som jag har varit med, plus i dag. Men skoj är det verkligen att gå ut och fotografera med andra och så ordnar vi utflykterna i turordning så att det inte ska bli betungande för en eller ett par.

Svärmor fyller den 10 februari, så vi åker den 6:e och blir borta en vecka. De bor i Borås, så det är dit vi ska.

Hihi, bra morot för att jobba klart - en chokladbit!

Kram!

Marianne sa...

Emma: Apelsinblomskakor kan jag skryta med är mitt påhitt. Jag fick en flaska apelsinblomsvatten av en dam som flyttade från Istanbul, och sedan har den stått i skafferiet. Nu kom jag på att man kanske kunde ha den i kakorna och det blev faktiskt riktigt gott tillsammans med rivet apelsinskal. Fast jag vet inte var man köper sånt vatten, hon hade köpt det i Frankrike.

Så Mwaniki använder alltid mörsalt? Vad är det, var får man tag i det? Hur gör man? Jag får prata med någon i Hötorgshallen när jag är i Stockholm nästa gång. Har ni segt kött i Aberdeen? Eller blir det då att man kan köpa segare delar och inte behöver koka lika länge som vanligt?

Kram!

Annika: Jag har tänkt mig att baka i två dagar när vi kommer hem till Sverige. Snittarna får jag göra samma dag som kalaset. Du KAN om du hade varit intresserad. Men man måste ha lust med sånt där, annars är det inte ett dugg roligt. Du kanske kan få Karolina att bli intresserad av att baka : )

Kram!

Kerstin: Tack! Självklart är du bjuden, den 10 februari!

Ha det gott!

Marianne sa...

Suzesan: Bara namnet apelsinblomskakor får en att känna sig som en vårdag, de är riktigt fräscha och goda. Jag har köpt så mycket lax och tonfisk (fruset) att ena lådan i frysen är full av fisk nu! Sååå gott!

Kram!

Laura: Oj, tack! Jag kommer strax!

Kram!

Millan: Men det är inte konstigt att du blir trött av att amma! Hon äter ju av den näring och energi du har i kroppen. Så det är inte konstigt om du inte orkar diska och stryka en dag utan behöver hjälp med det : ) Jag har däremot inte så mycket att skylla på : (

Kram!

Anonym sa...

Gott med småkakor. Lättare att bestämma sig för kakor än snittar tror jag.

Marianne sa...

Truddelutt: Ja, jag måste ta tag i de där snittarna nu. Det börjar bli hög tid för det. Men jag tror att jag har en bra plan i alla fall, ska bara ta och tänkta till på den ett varv till och ta beslut!