tisdag 27 januari 2009

Heldag

Ett överblivet granatäpple.

Hemkommen från en heldag med fotoutflykt och olika ärenden, så nu är jag minst sagt mör. Fotopromenaden får jag visa och berätta om en annan dag, det finns mycket att berätta. Alla blev i alla fall väldigt nöjda och vill snart åka tillbaka med vänner och familj, vilket gladde mig enormt eftersom det var jag som ordnade dagens utflykt och var lite nervös för om de här garvade fotoproffsen skulle uppskatta arrangemanget eller ej. Men det gjorde de som sagt vilket gläder mig.

Efter utflykten bar det av till en stadsdel som heter Maadi, den ligger på andra sidan stan sett från där jag bor, så det är en bit. Första stopp var en bankomat, andra stopp leta reda på en djuraffär som säljer rätt sorts kattmat (för känsliga kattnjurar). Vi hittade inte den djuraffären, men vi hittade en annan som var jättebra och som ägs av en jättetrevlig dam, dit åker jag gärna tillbaka.

Tredje stopp var att betala Internet-abonnemanget. Det hade säkert gått ganska fort om jag inte hade kommit på att ta upp frågan om hur snabb uppkoppling vi har och att det knappast motsvarar 1 GB i hastighet (ja så kanske man inte säger men jag vet inte hur man säger rätt) när man får sitta och vänta på att små filmsnuttar ska ladda och ladda och ladda och ladda och ... Då fick jag en ny kölapp för att vänta på Technical Support. Till slut kom jag fram till Technical Support och han förklarade för mig vad jag skulle kolla där hemma för att se om det stämde. Eh ...??? Split och modem och kablar och ... De ska skicka en kille för att kolla. Det må kosta en svensk hundring men det kan det vara värt! Nu är abonnemanget i alla fall betalt för ett år framöver, så slipper vi tänka på den saken.

Fjärde stopp var Gourmet Egypt, den enda affär jag känner till som säljer ätbart kött. Tyvärr är det inte närproducerat, tvärtom, det är importerat från Australien. Skulle mycket hellre sätta kniven i en kossa som har betat i Egypten, men det köttet är bara inte gott, och det går knappt att skära och tugga ens när man har kokat det i flera timmar. Så nu har jag hamstrat korvar, lövbiff, lammkotletter, grytbitar, köttfärs, stroganoffbitar, lammbog, oxfilé, biffar, NORSK LAX och färsk (fryst) tonfisk. Dessutom hade de fått in lite goda ostar, så det blev en bit brie, lite gorgonzola och riktig parmesan. Plus det enda helfabrikat vi latar oss med ibland: färdiga pajer i portionsstorlekar.

Det här kanske inte låter som som det skulle vara ett så betungande program, och det hade det inte varit heller om man hade bott i en stad där man susar från utkant till utkant på någon halvtimme. Men tänk er en stad med dryga 20 miljoner invånare där fler och fler skaffar bil.

Nu är jag alldeles mör och skulle kunna ge ett kungarike för en kopp kaffe, men det får jag allt låta bli för då sover jag inte i natt. Får nöja mig med Coca-Cola.

10 kommentarer:

Annika sa...

Hoppas du har fått din kaffekopp nu!
Låter som om du hade en packad dag. Bra att du fick tag på kött, fisk och ost.
Och internet...självklart är det värt att betala lite för att du ska få det lite snabbare. Långsam uppkoppling är ju bara så jobbigt.
här snöar det för fulla muggar...Skönt!!
Kram!!

Kerstin sa...

Det är helt otroligt och omöjligat att förstå hur det är att leva i en stad med 20 miljoner invånare. Jag kan i alla fall tänka mig att du är slut.
Ha en avkopplande kväll.

Marianne sa...

Annika: Nej kaffet får jag vänta med till i morgon bitti, annars kommer jag inte kunna sova i natt. Ska snart gå och lägga mig så att det blir morgon och jag får mitt kaffe : )

Internet är okej snabbt när det gäller att ladda vanliga sidor, men att se en video är fullständigt hopplöst. Det måste vara någonting man vill se lite extra mycket för att orka, för en en-minuters får man sitta och vänta ungefär 4-5-10 med 2-sekundersintervaller med uppspelning. Bäst är att gå ifrån så det får buffra klart och sedan köra repeat, men det orkar man inte så ofta.

Kul att det äntligen snöar hos dig! Ut och bygg en snögubbe!

Kram!

Kerstin: Massor av folk överallt och hela tiden. Då är det extra skönt att komma till små oaser som den vi var i idag. Jag ska snart gå och lägga mig och det blev slömiddag med rester här i kväll.

Må så gott!

Saltistjejen sa...

Ja varför ska det alltid vara så att man betalar för något som det sedan visar sig inte alls är riktigt det man betalar för?? Och oftast är det man själv som "förlorar" lite. Hmmmpfff!
Hoppas det fixar sig med internethastigheten för er iallafall!
Och du det där med att ses i Sverige vore superkul! Men jag vågar inte lova något. Tyvärr. Det är alltid detta med att balansera träffar med alla....Mdn kanske kan vi fixa ngt iallafall!? Det hade varit såååå kul!
Kan du inte maila mig på min hotmailadress)finns i bloggen) så kan vi kolla mer detaljer kring det hela.
KRAAAM!

decoinspo sa...

jag forstar precis vad du patar om att allt tar tid. hoppas du fick ta igen dig med en iskall cola.

Desiree sa...

Du har verkligen varit effektiv idag och klarat av många grejer. Åh låter toppen att du lyckades fylla den fina rengjorda frysen med massor av godsaker. Lax och färsk fryst tonfisk låter underbart gott. Det där granatäpplet ser verligen torrt ut. Man kan verkligen fatta att det är överblivet.

Suzesan sa...

Men åhh sån massans god mat. Det verkar ha varit en fullspäckad dag. Jahha mer bilder på kameler jaja:) Men du tar så fina bilder. Jobbigt när IT går segt. Du det är ofta likadant här men säkert snabbare än hos dig. men vi kan inte göra nåt. De lovar och jag säger de kör en vit lögn eller röd lögn:)
Så mycket folk. Så mycket så klart man vill bort från det där lite.
Vad vackert det där med apelsinblomkakorna som en vårdag. Javisst Precis så:)
Kamel går det att äta OCH har du smakat???
Kram
Susanne

Marianne sa...

Saltis: Visst är det fräckt! Det lär vara ett stort problem med hastigheterna i Sverige om jag har förstått saken rätt. Filmerna på Ella brukar jag försöka se i alla fall, man får gå och göra någonting annat medan det buffrar, sedan kan man se flera gånger.

Jag vet hur det är med de där Stockholms-resorna. Jag brukar aldrig hinna träffa alla jag egentligen vill träffa. Ungarna går ju först, och ärenden och de allra närmaste kompisarna. Men jag hoppas vi kan få ihop någonting, en liten fika eller så. Jag ska mejla dig.

KRAM!

Jessica: Ja ni har väl rätt hård trafik hos er också. Ett problem här är att folk stannar mitt i gatan. Polisen vinkar inte in folk till vägkanten, utan stoppar dem mitt i trafiken. Bussar kör inte av till några parkeringsfickor utan stannar också mitt i. Fullständigt hopplöst.

Just nu på "vintern" kör jag rumstempererad Cola, det blir för kallt med kyld, här är ju bara cirka 20°C : D

Desirée: Det är så skönt att ha fullt av mat hemma igen. Klas blev lite trött på kyckling förra veckan. Men vi var ju tvungna att äta upp. Eventuellt får vi middagsgäster i kväll, och de bor i Sverige (jobbesök) och har tillgång till hur mycket lax som helst, så jag får vänta med den några dagar. Tänker inte slösa lax på folk som inte fattar hur lyxigt det är : ) De ska få lite goda egyptiska korvar i stället.

Suzesan: Nej inga kameler i går. Däremot några galna kalkoner! Kamelkött går att äta, och jag frågade faktiskt chauffören om just det i går. Han sa att det köttet är billigare än vanligt kött, så en del äter det, men har man råd med annat gör man inte det. Han hade smakat det en gång men gillade det inte. Sedan undrade han om jag ville smaka men jag sa att det inte är helt nödvändigt : )

Kram!

Musikanta sa...

Jag försöker att hoppa över dina goda recept - jag har varit gräsänka en sen i måndags och beslöt mig då för att försöka gå ner några kilo.

Vitamindryck, fruktsallad, grönsakssoppa och din youghurtsmoothie har varit det enda jag ätit under tiden.

Tack för tipset med lilla väskan. Jag var ute och shoppade häromdagen med väskan hängande på magen. Det var underbart att ha båda armarna fria...Konstigt bara att jag inte tänkt på det förut! :-D

Marianne sa...

Musikanta: Hihi, jag får väl lägga ut någonting nyttigt snart då! Det vi hade till middag i går kanske: ljummen potatissallad med röda bönor och sockerärtor och rödlök och dill och finhackad chili. Lite olivolja och pressad citron över. Jo, finhackad vitlök hade jag i också. Grillad lax till.

Visst är det bekvämt att inte ha någonting i händerna eller att behöva hålla reda på!