torsdag 17 juli 2008

Civilstånd och frukost

Tidigt i morse, kl 04.30, kom Maken äntligen hem igen. Så nu är jag inte gräsänka längre och det är jätteskönt. Det började bli lite väl tråkigt utan honom.

Så i morse fick jag lyxfrukost: Polarkaka med Bregott och Kvibille cheddarost.

PS. Det heter inte "civilstatus" det heter "civilstånd". Nu har jag ändrat i rubriken.

27 kommentarer:

Suzesan sa...

Men grattis!!!Skönt med sällskap.Det där måste ju vara supergott om man inte ätit det på läääänge:)Hur fraktar man bregott på flyg. I kylväska?Får man ha det på flyg? Jag menar bregott har ju en förmåga att bli flytande lätt som en plätt.
Ha en bra dag du och din man. Vad tiden har gått fort.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Låter som julafton för din del i dag. Med både make och lite andra goa saker. Hoppas du får en fortsatt bra dag.
Och vilket jättefint träd, så vackra blommor. Undrar om det kan växa här i kalla norden.

Anonym sa...

Lyx. Jojo. Polarkaka görs ju i mina trakter. Klart att det är LYX.

KARLAVAGNEN sa...

Gött! Men handväska, vademecum etc då? :-)

När ni sedan flyttar till Madrid så har ni det stora möbelföretaget (flera st av dem faktiskt) som man kan raida emellanåt på svenska varor.

Anonym sa...

åhå, polarkaka har jag ätit hela veckan ;P

Anonym sa...

Smaskens! Gott med lite svenskt emellanåt;)

Marianne sa...

Suzesan: Lätt som en plätt. Man lägger Bregottpaketen i en plastpåse i resväskan. Det är kallt där uppe i himlen så det brukar funka jättebra, har gjort det i tio år nu : ) Alla kylvaror, ner i resväskan bara.

Han har gått till jobbet nu, men på lördag ska han vara ledig!

Kram!

Marianne i Sverige: Julafton och födelsedag i ett, massor av godsaker fick jag. Bland annat isterband, men de åkte in i frysen till senare tillfälle. Jag har ingen aning om ifall de träden kan växa i Norden. Men jag såg att man kan köpa dem via Internet, både frön och plantor. Borde väl gå att ha i kruka inomhus?

Bert: Inte bara lyx, gott är det också! Jag besökte ett tunnbrödsbageri där uppe någonstans på väg mellan Piteå och Umeå en gång, men jag minns inte vad det hette. Då smakade det extra gott.

Karlavagnen: Inte en handväska så långt ögat kan nå. Vademecum glömde han också. Men Mygga fick jag i alla fall. Och Karamellkungen som jag redan har gömt på ett hemligt ställe : )

Hur ska vi kunna flytta till Madrid om du ger dig av norrut? Bara undrar?

Marina: Och jag ska äta det hela veckan som kommer, för han köpte ett stort paket!

Trollpackan: Urgott! Mor Brittas matjessill fick jag också, det är den enda matjessill jag äter. Den ska vi ta i morgon har jag tänkt mig.

Desiree sa...

Vad kul att din man är hemma igen. Åh vad gott! Vilken frukost, to die for liksom. Nu får jag ju ännu starkare längtan till Sverige. Tur att jag snart ska dit om två veckor och kan frossa i sådana frukostar.

decoinspo sa...

Sant forstar man bara som utlandssvensk.....

Anonym sa...

Det är så härligt när det kommer lite svenska grejer, inte alls samma tjusning när man har tillgång till allt! Hälsa K!

Kram

Marianne sa...

Desirée: Ja, det är jätteskönt att de här tre veckorna äntligen har gått. Och du har bara två kvar tills du får åka, härligt. De kommer säkert att gå fort de med. När man är i Sverige får man äta precis vad man än känner för, man behöver inte tänka på om det är nyttigt eller inte!

Jessica: Det har du nog rätt i, de flesta tror att man bara är sugen på kaviar och knäckebröd. Men det är så mycket mer, just sådant där vanligt som jag blir sugen på.

Nettan: Hihi, du får väl flytta tillbaks till Istanbul så att du får uppleva tjusningen igen : ) Han hälsar tillbaks.

Kram!

BiRDiE sa...

Vilken underbar frukost! :)

Marianne sa...

Birdie: Jag fick likadan i dag! Och i går fick jag BACON till middag!

Fröken L sa...

Härligt med sällskap! Utan sin andra hälft känner man sig ...halv. Fast ibland är det skönt med lite ensamhet men bara i lagom dos. Ska ni flytta till Madrid? När? Ha en bra dag!!!

Kram Dila

KARLAVAGNEN sa...

Dila:hihi, hur man startar ett rykte.
Madrid är ett stående skämt. Vad jag och Marianne vet ska de inte flytta till Madrid. Det är bara jag som tramsar mig!

Musikanta sa...

Det är skönt att vara ensam ibland men inte för länge...

Bra tips det där med kylvarorna. Du har alltid bra tips, jag fick receptet på din smoothie i våras tror jag och det har sedan dess varit ett härligt mellanmål. Jag tänker ofta på dig, min okända, hjälpsamma bloggvän när jag mixar den.

Anonym sa...

Ååååå... polarkaka med bregott!! Mums! O tack för tipset om bregott-transport. Funderade på att ta med det senast jag besökte Sverige, men jag trodde inte att det skulle gå!
Kramar,
lilla jag

Marianne sa...

Dila: Hihi, ja som Karlavagnen sa, det är bara ett stående skämt. Men visst hade det varit trevligt någon gång i framtiden.

Karlavagnen: See you in Madrid : )

Musikanta: Tack, vad gullig du är! Visst är det roligt när man kan hjälpa människor man aldrig har träffat runt om hela jorden, även om det bara är småsaker.

Lilla Jag: Kylvaror är inga problem. Tar man frysta grejor har de oftast inte ens hunnit börja tina. Det är bara glasburkar/flaskor man får vara lite försiktig med eftersom de kan krossas om man inte packar dem så att de ligger mjukt och väldigt stabilt. Det största problemet är vikten ...

m.k.b. sa...

Åh nej, detta borde jag inte ha läst!!! Nu kommer jag att drömma om polarkaka med Bregott under resten av resan. Gud vilken lyx! :)

Marianne sa...

Men du får ju god vietnamesisk mat. Och kan laga thai ... : )

m.k.b. sa...

Hehe, jag ska inte klaga, men visst saknar man riktig svennemat ibland! Skånskt bröd, polarbröd och bregott är just sådana saker som jag verkligen kan sakna efter alla dessa år i exil ;) Norge har ju inget gott bröd heller...

Marianne sa...

MKB: Jag vet, ju enklare svennemat dess lyxigare. Just Bregott och smarrigt bröd, en vanlig ostskiva, sill ... Konstigt att det inte finns gott bröd i Norge! Jag trodde de hade en väl utvecklad brödkultur eftersom de flesta har smörgåsar med sig till lunch (har jag hört).

m.k.b. sa...

Jo, de äter ju bröd hela tiden, men svenskar brukar inte tycka att det är gott, och norrmänn tycker att svenskt bröd är för sött. Jag tycker att norskt bröd är för torrt och smuligt. Ah, nu hade det smakat med en skiva kavring... Här i Vietnam vet jag inte vad jag ska äta till frukost, de äter ju bara ris och soppa.

Anonym sa...

Aha, det är ju kallt däruppe ja, klart att man kan ta med sig mat då! Smart, det hade jag inte tänkt på! Tack för tipset!!! :)

Marianne sa...

MKB: Bananpannkakor kanske du kan göra till frukost? Eller med någon annan frukt? Risgrynsgröt : )

Maria: Är nu du samma som MKB eller finns det fler svenskor i Vietnam? Om du är en annan Maria så är du också hjärtligt välkommen till min sida. Spännande att få bo där, det står på min önskelista.

m.k.b. sa...

Hej hej, jepp, Maria och MKB är samma Maria :)

Jag önskar verkligen att jag hade ett eget kök för att laga mat, men tyvärr så bor jag och kommer att på hotell hela tiden i Vietnam. Skolan ordnade det, och det var ganska billigt tyckte vi, 7000 kr för tre månader, aircon, tv/dvd, fläkt och frukost och lunch, så istället för att börja jaga efter något hemifrån Norge valde vi det alternativet. Men nu fattar jag att det var en miss, för det finns billiga lägenheter MED kök. Fast nu kan man inte dra sig ur :(

Har man eget kök kan man känna sig hemma vartsomhelst!

Marianne sa...

MKB: Ja, man vet ju aldrig : )

Synd att du sitter fast på ett hotell. Men eftersom du ska bo där så länge borde du kunna få önska dig en speciell frukost! Be att få bananpannkakor eller något annat du är sugen på, det kanske funkar. Det positiva är ju i alla fall att ni slipper tänka på att städa och sånt. Är det fortfarande norra Vietnam? Jag ska läsa hos dig också, har bara inte hunnit dit nu i mitt försök att läsa ikapp mig på alla bloggar.