torsdag 20 november 2008

BananerBara en snabb bild för att visa bananblomman med sin frukt. Så här växer alltså bananer! Det hade jag ingen aning om tidigare. Jag visste väl att det var på en bananpalm, och att de växer i klasar, men jag visste inte att de har en så stor vacker blomma och att de växer UPPÅT. Jag trodde de hängde med ändarna nedåt.

Nu ska jag göra mig klar för att gå på frukost hos min trevliga granne. Hon har hittat en finsk tjej som bor i vårt område, som också bloggar och fotograferar. Jätteskoj! Så henne ska jag få träffa om en liten stund.

Ha en riktigt bra torsdag allihop!

16 kommentarer:

Truddelutt sa...

Du, jag trodde oxå att bananerna växte nedåt. Som jag sagt tidigare... man blir aldrig för gammal för att lära sig nya saker. :)
Hoppas du haft en trevlig frukoststund med grannen och finskan.

Emmama sa...

Hihi, detta visste jag faktiskt. Jag vet ju aaaallt av bananer, har lärt mig av mästaren.. :D Har har ju ooooodlaaaaat bananer.

BLOGitse sa...

Great photos you have here!

I can even understand some of your writing! :)

"Kiva blogi" - nice blog!

Kerstin sa...

Men vad kul att du visar oss. Hade inte aning om att de växte så där, och vilken häftig blomma den har! :)
Hoppas att ni får en jättetrevlig stund tillsammans. Kul med nya bekantskaper.
Ha det gott.

Victoria sa...

Aha, så det VAR banan i alla fall - jag visste att de växer "uppåt", det har jag sett här i Florida, men jag har aldrig sett blomman! Det var kul att få se!
Kram/Vic

Annika sa...

DET trodde jag också! Att banander växer neråt. Vilken otroligt COOL blomma!
Skrattar lite åt Emmas kommentar!! Klart hon kan allt om bananer ;-))*fniss*
KRAM!!!

sus sa...

Rapport från Willys: Bananer extrapris 14:95/kg *muttrar*

Suzesan sa...

Hahha jag visste det...och jag tjuvkikade INGENSTANS. Tog det direkt!
Blomman är ju superfin och fotot. Inte ofta man ser allt på en gång så där. Faktiskt första gången.
Tack!!
Hoppas allas torsdag är bra.
Kram
Susanne

Desiree sa...

Ah så det var bananer. Jag kände liksom inte igen den där stora röda klumpen i botten. Men jag visste att de växer uppåt och inte nedåt som man först förväntar sig. Jag tycker verkligen att bananplantan är vacker och bananer är ju jättegott! Vad kul att du träffat en ny tjej som både bloggar och fotar. Kul att ni ska träffas. Ha en bra dag.

Marianne sa...

Nä, jag kände inte heller igen blomman, Men att bananer växer upp och ner har vi ju sett på julafton. Jag menar Balos framträdande i Djungelboken. Den har verkligen blivit en klassiker. Och snart får vi se den igen. Då sitter vi klistade framför TV´n med fika och lite glögg. Tänk, det är 40 år sen de började visa Kalle Anka på julafton. Gud vad tiden går fort :o)
Kram från Marianne i Sverige (nånstans !?)

Saltistjejen sa...

Jag såg bananpalmer när vi var på Azorerna för flera år sedan så jag mindes blomman. Men jag kommer inte ihåg att jag såg själva fruktklasarna! Och definitivt såg vi inge så här stor!
kram!!

Marianne sa...

Truddelutt: Visst vore väl det mest naturligt? Att de hänger, inte ägnar sig åt akrobatik? Visst är det kul att man upptäcker nya saker i alla fall!

Det var en jättetrevlig frukost. Skoj om vi kan bli ett litet "gäng" här i området.

Emma: Ja, jag tänkte väl det! Lever man ihop med en expert kan man inte undgå att lära sig : D

Mami: Thanks! Good, you can practise your Swedish here! See you soon!

Kerstin: Det verkar som om hälften av oss visste och hälften visste inte. Jag hade ingen aning. Hade kanske inte tänkt sååå mycket på det tidigare. Av någon underlig anledning växer mitt naturintresse exponentiellt med storleken på städerna jag bor i. Ju större stad, dess mer intresserad av djur och natur blir jag. Märkligt.

Victoria: Så du tillhör dem som visste den underligheten! Konstigt att du aldrig har sett blomman. Men de växer iofs i skuggan, så det kan hända att man som jag måste gå under träden för att få syn på dem.

Kram!

Annika: Visst är den cool! Nu vill jag ha en egen bananpalm så att jag liksom kan följa den. Hmm, hur ordnar man det?

Hahaha, jag höll också på att skratta ihjäl mig åt Emmas kommentar! Klart att hon måste veta, annars hade väl skam gått på torra land : D

Kram!

Sus: Jag har ju sagt det: Du får helt enkelt komma hit i stället för att hålla på att åka till Prag och jag vet inte allt vad för konstiga platser. Det är HÄR du kan plocka bananer : )

Suzesan: Är det verkligen säkert att du inte tjuvkikade ; D

Kram!

Desirée: Nej, jag hade aldrig sett bananblomman. Jag tappade hakan när jag såg den. Och så säger Ninni att man kanske kan äta blomman! Det vore ju hur häftigt som helst.

Marianne i Sverige: Hahaha, se där, även tecknad film har pedagogiskt värde! Är det verkligen 40 år sedan de började med Kalle på julafton? Otroligt, då kanske det blir en jubileumsvisning i år. Undrar om de sänder Kalle på SVT Europa. Antagligen inte : (

Kram!

Saltis: Azorerna, vad häftigt det låter! Det skulle jag också vilja. Jag skulle vilja åka till en sån där sandig ö där det inte finns annat än strand, hav, mat och säng. Ja och en kamera, lite böcker och Klas då förstås : )

Kram!

Suzesan sa...

Japp säkert!!Jag är stolt över det sörrururu:)
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Det kan du med rätta vara stolt över : )

Kram!

sus på återbesök sa...

Fast jag äter inte bananer, tål inte. Men Darling är storkonsument.Om han slutar äta bananer skulle det märkas i importstatistiken...

Marianne sa...

Sus: Din Darling kompenserar alltså ditt ickeätande? Usch stackare, bananer skulle jag inte kunna leva utan även om jag inte äter dem så ofta. Men Banarne tål du väl : )