fredag 28 november 2008

Fredagstema Show and Tell: Julklappsbestyr

Foto från FreeFoto.com

Dags för fredagstema igen, trots att jag fortfarande inte har gjort något inlägg om smycken som var temat förra veckan. Det här är sista veckan jag bestämmer tema, i december kommer Mia att hålla i tyglarna vilket jag ser fram emot!

Julklappsbestyr ja, inte lätt när man sitter så här på avstånd med ett postverk man inte riktigt litar på. Men jag ska börja med att ge er en liten minijulklapp: Fotot i det här inlägget kommer från FreeFoto.com, ännu en sajt där man kan leta fotografier och helt lagligt använda sig av för att till exempel lägga ut i sin blogg. Allt som krävs är att man länkar till sajten.

Julklappar ja. Barnen där hemma i Sverige måste självklart få julklappar. Vi ska ge oss ut någon dag här och se om vi hittar någonting som kan vara roligt att få från Egypten och som Maken sedan får ta med till Sverige och skicka från Världsmetropolen i Småland om ett par veckor. Men som den huvudsakliga julklappen har vi bestämt att vi ger pengar i år till alla barn. Daniel vill bara ha saker till cykeln, någonting som är totalt omöjligt för mig att köpa även om jag hade stått i en expert-cykel-affär: Jag lovar att jag hade köpt helt galet i alla fall. Mathilda är lite lättare att handla till, men det blir konstigt att ge paket till henne och kuvert till Daniel, så det får bli pengar till båda så att de sedan kan gå och handla någonting de vill ha.

Så tråkigt blir det i år.

Annars gillar jag att köpa ett vackert, enfärgat papper och vackra tygband för att sedan slå in alla paket så att de blir så där gammeldags vackra och enhetliga. Det blir så vackert under granen.

Till Maken är det alltid lika svårt att köpa julklappar, för han har så himla mycket åsikter om skjortor och tröjor och hur det ska vara och inte vara. Vilket ju är bra, men det blir inte lätt att handla då kan jag tala om.

Själv önskar jag mig diverse objektiv till kameran.

Fler fredagsbloggare hittar du här:


14 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Det var en trevlig julklapp att få! Bilder kan man inte få för mycket av:-) Har förstått när jag bläddrar runt bland de andra att julklappsbestyren är något alla skjuter på lite. Förstår att planeringen blir annorlunda när man måste ta hänsyn till opålitliga postgångar!

Marianne sa...

Simone: Ja, min tanke var att ge en liten kick till dem som gärna vill vara ute i god tid men ofta missar det - som jag själv till exempel : ) Det trista för mig i år är att jag inte hinner ägna mig åt julklappar, håller på att jobba ihjäl mig känns det som. Och börjar visst bli lite gnällig med det märker jag.

Grekland nu sa...

Javisst är det egentligen lite tråkigt att ge pengar, håller med dej. Vi gör ibland så när det gäller födelsedagar eller namnsdagar. Praktiskt och bra ibland, men lite opersonligt.

Kerstin sa...

Det kan ju inte vara lätt heller när man sitter långt bort från de nära och kära och det börjar dra ihop sig till jul. Saknaden måste vara stor antar jag.
Lycka till med inköpen och ha en fin första advent.

Anonym sa...

Maken han blir så nöjd så när han får "mjla paket"
oj vilken fin skjorta/pullover eller vad det nu är.
Sedan åker plagget bums in i garderoben där de får hänga.
När jag senare "försiktigt" påpekar att han kanske skulle ta sin nya skjorda, den han fick i julas, brukar han se nästan förskräckt ut och säga "ja, men den är ju ny...jag tar den här " Och "den här" har i vissa fall gjort oss lite oense om han ska få följa med eller inte (så går vi inte in närmare på det *skratt*)
Min Make är definitivt inget modelejon, men jag älskar honom ändå:D

Anonym sa...

rättstavning (nyss skickade kommentaren):
några "mjla" paket har jag nog inte delat ut men däremot "mjuka"...

Sedan har jag nog aldrig gett bort en skjorda heller.. *rodnar nästan*
Sorry!

Desiree sa...

Vilket jättefint foto du har som bild till detta inlägget. Tack för tipset om den där sajten. Den ska jag kolla in. Jag håller helt med dig om att det verkligen inte är lätt att hitta på bra klappar. Hoppas ni hittar fina saker. Men nog finns det väl mycket fina småsaker man kan hitta i Egypten som är vackra och exotiska och toppen att ge bort. Jag förstår att det är otroligt svårt att ge bort något till just tonåringar och större barn. Det bästa är nog att ge en slant precis som du gör. Jag håller helt med dig om att det är mycket vackert med fina tygband och ett enfärgat vackert papper.

Känner du dig frisk nu eller iallfall bättre? Inte kul att vara riktigt sjuk. Hoppas du är mycket piggare nu som sagt.

Mia sa...

Visst är det roligt att slå in paket. Jag älskar att hitta fina papper och snören. Klokt att ge barnbarnen pengar så att de kan köpa vad de vill själva.

Har ni adventsbelysning i Egypten?

Trevlig helg!
Kram

Anonym sa...

Inte lätt med julklappar så pengar är en smart lösning. Går ju alltid åt, så att säga. :)
Du har en utmärkelse att hämta hos mig.
Ha det gott!

Anonym sa...

Glömde ju fråga om det är OK om jag länkar till dig från min blogg?

Marianne sa...

Ingabritt: Ja, ibland får det bli lite trist men praktiskt. Annars älskar jag att vara ute och leta reda på den "perfekta" presenten.

Kerstin: Det är det tråkiga med att bo så här, alla de där man längtar efter känns ännu längre bort. Men så är det, alla medaljer har både framsida och baksida.

Kroken: Hahaha, nej min är inte heller något modelejon, bara petig med detaljerna. Vi är väl inte heller riktigt överens alltid. Förresten, ibland när det passar leker han modelejon. När han vill ha skjortan hängande utanpå (som är så fult) så påstår han alltid att "det är modernt". Jaha, så jag skulle visa magen då, det är ju också modernt? : D

Desirée: Mitt största problem med julklappar just nu är nog tid. Visst kan man hitta roliga och fina saker här, men jag hinner inte riktigt lägga den tiden på att springa i butiker. Fay Weldon tar all min tid just nu - jag hinner ju inte ens läsa bloggar! Jobbar från morgon till sena kvällen i princip varje dag.

Tack, jag är frisk nu igen, men förfärligt förfärligt trött. Önskar mig en sandstrand, ett hav, en sol, en skön säng, goda böcker, god mat och god dryck och Klas. Ingenting annat i en vecka, framför allt ingen dator : )

Kram!

Mia: Svenskarna har adventsljus, men andra har det inte. Men det kommer nog att dekoreras en del den här veckan, för nästa vecka är den stora Offerhelgen här i landet. Jag får berätta mer om den som ett inlägg. Vi har inte tagit fram något julpynt än, ska försöka få tid med det någon dag framöver.

Kram!

Truddelutt: TACK! Vad gulligt av dig. Jag kommer och tittar. Självklart får du länka, det är ju bara roligt.

Kram!

CrimsonAnna sa...

Tack för tipset om freephoto.com. Det ska kollas upp

Saltistjejen sa...

Jag vet hur det är att ha mycket omkring sig och inte hinna med bloggen. Vare sig sin egen eller andras. jag tittar oftast in här hos dig när du har nya inlägg men hinner inte alltid med att kommentera. Tyvärr. Jag hann inte heller med fredagstemat i november trots att jag tyckte dina teman var jättebra!
Hoppas ändå att du mår bättre nu och att det går bra med översättandet! Tycker det låter så spännande med att du översätter böcker! :-)
Kram!

Marianne sa...

CrimsonAnna: Hej och välkommen hit! Du känner väl till www.fotoakuten.se också? Det är också en gratissajt med foton man kan använda lagligt. Alltid skönt när det är lagligt!

Saltis: Ja inte konstigt att du inte hinner med bloggen som både jobbar och har lilla Ella och M och hela det riktiga livet runt omkring dig. Jag läser också en del utan att kommentera, för då tar det extra mycket tid. Men visst är det tråkigt att inte hinna med den dialogen! Men, men, så är livet och man måste ju prioritera IRL : ) Jag hann ju inte heller med alla fredagsteman, men en vacker dag ska jag göra om smycken. Nästa år någon gång ...

Mår mycket bättre, men är trött som en urlakad lutfisk. Särskilt i huvudet, orden tar liksom slut vid den här tiden på kvällen.

Kram Saltis!