fredag 14 november 2008

Var går gränsen?

Hur elak får en person vara mot en annan i det offentliga rummet? Hur kränkande kommentarer får man fälla om andra människor? Ansvar? Moral? Yttrandefrihet? Var går gränserna?

Läs Mamma Mummels inlägg i debatten. Hon säger det så väl, att inte mycket finns att tillägga!

9 kommentarer:

Suzesan sa...

Väldigt väldigt bra skrivet det där. Modigt och stort!!Så bra gjort.
Hoppas hon kan klara sig med det för AS googlar på sitt namn.
Han attackerar alla men har hållt sig från de flesta privata.(inga kända bloggare)

Han AS är en mycket ond och elak person och farlig för han är så manipulativ.
Igår fick han alla att skratta i studion och vände alla med sig. trots att ingen gillade honom alls från början.
Till och med Maria Wetterstrand mp berömde honom. Va va va!
Han är professionell mobbare av högsta graden. Han är ute efter en hög position och han lockar många yngre. Det är det som är hans "armé".
Jag skräms av hans blick. Man ska se hans ansiktsuttryck när han ska hantera en sitution...!
Nu har han en långt inlägg om Birro på sin blogg. Ett nedlåtande hatbrev. Men han har tappat mark nu och jag tror inte han tar sig tillbaka.
Tack för din länkning!!
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Jag såg inte programmet själv, och jag läser aldrig någonting den där människan skriver. Men jag ska nog leta upp programmet på nätet och se det. Låter hemskt att en professionell mobbare får så stor plats! För jag läser ju återkommande rubriker om hur han rackar ner på folk. Hur kan man vilja göra det? Hur kan man få ut någonting av att göra andra illa? Det begriper inte jag.

Det bästa man kan göra är att ignorera sådana. Inte ge dem uppmärksamhet som nu görs.

KRAM!

Suzesan sa...

GodMorgon.
Jag håller med om det du säger. Men han får medialt utrymme. Han tar sig. DE tillåter honom att mobba offentligt och han riktar in sig på ungdomar.
Jag såg programmet just för att han har Strömstedt som mål just nu, där han hetsar ungdomar och andra galningar att jaga honom. Just nu är summan 17000 på den som häller öl över honom och tar en video. Det där kan ju trigga vem som helst till vad som helst.
De som svarar säger typ "Var är det svinet vi ska nog hitta honom det är mycket pengar." Sen går de in på Strömstedts blogg och skriver hotelser. Vanliga människor ingen respekt.
Just den videon när han uppmanar till det finns med i programmet. Då om man ser den videon så kan man se att han liknar nån stor krigsledare som startade andra världskriget. Han har liknande hypnotiska påverkan på ungdomar som honóm AD.Han kallar sina mantran för "Tal till nationen" Han tar sig platesen i media han har fått med så många i mediabranchen. Jag har följt honom just i studiesyfte och för att hålla lite koll just för att Strömstedt är min stora stora idol.
Just nu skadar han karriären för honom...plus för många många fler. Jag önskar jag hade en möjlighet att möta honom för jag skulle läxa upp honom. Nu sitter han bror och gör inlägg om nätmobbing. Han tycker att nämna det ordet är att försvaga de som har det svårt i skolan. De är så sluga de där två plus att de har mamman som backar upp dem.
Han har förstört nästan all Tv de sisat tiden och alla tidningar för han dyker upp överallt med sitt vidriga språk. Han var också i USA och försökte få fäste. Men som jag sa till Strömstedt "F*n ser om de sina" Men AS tappar mark nu men han rä desperat.
Jag ville bara berätta för att du skulle få en bild av det.
Det var så bra skrivet i mamma mummel bloggen om AS.
Nån måste stoppa honom han har redan gjort ungdoamr skada. Han och hans exfru som var/är likadan har minst 100 000 läsare varje dag. Enda anledningen man ska gå in på hans två bloggsidor är att man ska se hur många han hängt där plus att de nu sitter och publicerar telefonnummer...adresser....
programmet finns på nätet. SVT avsnitt 13. (Ölen som det handlar om är en anledning efter en kränkning. Han sa nåt vidrigt vi vet ännu inte vad.)Strömstedt backar inte för dem!!!!
Hoppas din dag är bra.
Kram
Susanne

Bert sa...

Jag såg också den där debatten. Och även om jag tycker att offentliga personer får tåla ironi och humor, så har den där Schulman gått alldeles för långt.

Att inte lägga märke till sina egna övertramp tyder på klar empatibrist.

Marianne sa...

Suzesan: Men det är ju hemskt det du berättar! Är det inte kriminellt att hota och att uppvigla till brott? Kan man inte polisanmäla honom? Jag måste absolut se programmet. Orkar inte just nu bara, alldeles för trött. Varför är han så arg på Strömstedt? Verkar lite barnsligt tycker jag.

Kram!

Bert: Visst, ironi och humor är ju en sak, trakasserier en annan. Så trist att sådana får så mycket utrymme när det finns annat att ägna sig åt.

Empatibrist är väl det samma som socio- eller psykopat?

Suzesan sa...

Jag vet inte varför... men det är uppenbart.

Det är många som stör sig på Strömstedt och det är så konstigt för han är så supersnäll.

Men han är hyperduperintelligent och håller mycket hårt på sin privata intregritet. Kanske inte så konstigt. Det är inte många som plockar ner honom verbalt tjohoo! Jag är likadan med min intregritet.
Nu släpper han lite på det ju på sin blogg.
Jo det är kriminellt att göra så men den gränsen har väl AS gått över vida.
Med många fler men detta är det värsta.
Jajaja nog om det.
Strömstedt fick det lite värre nu när "piratlobbyn" dundrade in i förrgår de var inte enkla.
Första gången jag sett Strömstedt bli "arg". Nyss ikväll!

Lärorikt att få vara med.
Härligt när de bjuder på sig själva idolerna de stora.
Dikter och härliga kåserier livsberättelser....blir som musik i ögonen och huvudet och hjärtat:)
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Själv stör jag mig bara riktigt ordentligt på människor som så att säga är dumma mot mig och de mina, så så att jag blir arg och säger elaka saker. Sedan kan man väl reta sig på någon offentlig person ibland, men att gå så långt som att mobba den?

En viss skillnad med politiker som fattar beslut som påverkar våra liv. Dem får man skälla och bråka med när det behövs. Men inte ens där behöver man göra personangrepp. Haha, ska jag säga som kallade Sarah Palin för Scary Sarah och SS. Men det var nog ren och skär skräck som gjorde det. Men jag är väl lika god kålsupare som alla andra, antar jag. Nå, jag skulle aldrig utlysa en jakt med belöning även om hon hade vunnit.

Vet väldigt lite om Strömstedt. Som med de allra flesta kändisar, jag bryr mig inte så hemskt mycket. Något undantag finns väl, men generellt sett har jag ingen aning om vem som är gift med vem och skild från vem osv. Mest deras verk som jag antingen tycker om eller inte. Ska då samtidigt erkänna att jag gläder mig som ett barn åt att jag förmodligen får träffa Fay Weldon på boksalongen i vår.

Nej du min vän, nu måste jag tända flitens lampa och se till att jobba lite.

Kram och hoppas du får en bra söndag!

Suzesan sa...

Jag håller med i det du säger. En viss skilland mot politiker.
Haha roligt det där med SS men du skre vju inte till henne personligen:)
Näe jag har inte vetat mycket om kändisar innan heller. Lyssnar på det de gör och inget mera.
Är bara så glad nu när man kan skriva lite och babbla lite skit.
Jag skriver hos Uggla oxå och där en av kommentatorerna som mobbar mig.
Just nyss hade han ett långt inlägg om schizofreni och mytomani!

Så kul att få träffa Fay Weldon. Det är lite kul att se dem med egna ögon de man beundrar. Jag skulle vilja träffa Bodil Malmsten.
Nu skriver jag inget mer om detta.
Ha du med en underbar söndag.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Dum en som mobbar dig. Bry dig inte, han känner dig inte ändå.

Och ja, nu lägger vi ner den här grejen.

Stora kramar och skön söndag!
Marianne