torsdag 6 november 2008

Lite småprat framåt kvällskvisten

Är det någon som vet vad det här är för blomma?
Uppdatering: Tack vare Ninni vet jag nu att det här är en Calliandra. Wikipedia vill sedan ha det till en Calliandra tweediei och Linné vill ha det till en Calliandra haematocephala. Jag låter de lärde tvista om den saken, men eftersom Wikipedia inte erbjuder något svenskt namn, adopterar jag Linnés på stående fot: Pudervippa.

Ja i dag är det dagen efter det amerikanska presidentvalet. Vi kan alla andas ut och hoppas att det verkligen blir en del förbättringar här i världen, även om vi inte ska vänta oss för mycket. Obama är varken trollkarl eller Messias. Det får vi inte glömma.

Här väntar vi besök när som helst, det är P som flyttade härifrån för ett par månader sedan och som nu är i Kairo på besök. Hon längtade hem, hem till Kairo. Så hon kommer i kväll och ska bo hos oss över helgen. Det ska bli jätteskoj.

För att kunna jobba så intensivt som möjligt fram tills dessa att P dyker upp bestämde jag mig för att det blir sushi-middag. Så jag ringde och beställde och en timme senare stod de här med en fantastisk bricka blandade sushi-bitar. Så middagen är färdig. Bara att servera när alla är hungriga. Vilket jag förstås har varit ända sedan jag såg allt det goda, men jag lovar, jag har INTE norpat en enda bit. Heder och samvete och inga korslagda fingrar.

Min bästa kompis i Helsingborg ringde, så vi pratade lätt bort ett par timmar. Fortfarande konstigt att man inte ska ses och fika i morgon, typ. Men hon planerar ett besök här framåt våren, det ser vi fram emot.

Läste hos Desirée att hon blev attackerad av en hund när hon var ute på sin motionsrunda tidigt på morgonen! Och den bet henne i benet! Jag är inte hundrädd på något sätt, men det finns många som är det. Och även om jag inte har den där skräcken, måste jag säga att det inte är jätteroligt när stora hundar man inte känner kommer galopperande emot en, utan koppel, utan en matte eller husse tillräckligt nära för att kunna kontrollera hunden. Jag förstår också att hundar ibland måste få springa lösa, men kanske inte överallt? Kanske det vore bra om det fanns speciella områden för det, så behöver man inte gå dit om man inte tycker det är så mysigt? Jag hoppas att ägarna till den hund som attackerade Desirée får en kännbar påföljd! Ännu mer hoppas jag att Desirée inte ska bli sjuk på något sätt av bettet!

I morgon är det fredagstema Show and Tell. Godis är ämnet. Så vi ses i morgon och bjuder varandra på lite sötsaker (eller vad man nu anser vara godis). Ha en skön kväll!

9 kommentarer:

Petra H sa...

Mums vad gott med sushi!! Jag har varit sugen på sushi sedan du skrev om det för några veckor sedan...
Hoppas att ni har en riktigt mysig och trevlig kväll och helg med kompisen - alltid roligt att få besök från goda vänner.
Kram!

Desiree sa...

Vad kul med besök. Sushi är ju himla gott. Smidigt att bara beställa och ha fixat middagen. Det är ju helt perfekt att göra så. Jag hoppas du får jättetrevligt ikväll och jag ser fram emot morgondagens show and tell. Tack så mycket för ditt gulliga stöd och kommentarer angående att jag blev hundbiten. Det känns bättre idag som sagt.

Ninni sa...

Hej, angående blomman. Jag har bilder på densamma:) Ett träd som blommar nu här.
Jag har tittat i min lite bristfälliga portugisiska flora och sen googlat.Calliandra tweediei tror jag det heter.
Kika här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Calliandra
Må så gott!

Annika sa...

Sushi är urgott!
OCH jag gillar verkligen dina ämnen för temat denna månad!! Jättemkt, ska bli kul att bita tag i det...
KRAM!!

Mia sa...

Mmm, sushi till lunch idag kanske? Blev lite sugen nu.

Jag tänkte hoppa på fredagstemat. Finns det någon lista över de som är med?

Ha en bra dag!

Marianne sa...

Petra: Det var lika gott som vanligt. Och 44 bitar gick åt på tre personer. Eller ja, en bläckfiskbit blev över, den fick utekatterna. De gillar också sushi : )

Jättetrevlig kväll. Nu sover alla utom jag. Stina väckte mig som vanligt i gryningen, och vid halv åtta gick jag upp.

Kram!

Desirée: Ja det är skoj att hon är här. Hon längtade som sagt hem till Kairo igen. Superbekvämt med sushi och att de kör hem maten åt en. När man är lite stressad som jag är just nu med jobbet så kan man bjuda på god och näringsriktig mat trots att man är "lat". Perfekt. Men det gäller ju att veta att gästen äter sushi, alla gör ju inte det.

Skönt att höra att du mår bättre i dag. Och det var ju tur att du var hundvan så du visste att bete dig rätt för att minimera skadan. Själv hade jag bergis betett mig helt fel och hetsat upp hunden ännu mer så att den hade fortsatt och fortsatt att anfalla.

Ninni: Kul att samma blomma finns hos dig! Tack för länken, jag ska in och kika. Ska se om jag hittar din bild på den också!

Annika: KUL att du gillar ämnena! Själv sitter jag just nu här och känner mig förfärligt oförberedd för dagens ämne. Men någonting ska jag väl lyckas få ihop!

Kram!

Mia: KUL att du hoppar på fredagstemat! Jag brukar oftast lägga en lista med länkar längst ner i inläggen. Det händer att jag hoppar det ibland, men oftast. Jag tror de flesta har en lista på ett eller annat sätt som uppdateras. Om du går in under mina kategorier Fredagstema och tittar på ett av de senaste inläggen (vet att jag hoppade över listan härom veckan, men minns inte vilken) så kan du kopiera där.

Ninni sa...

NU finns blomman även hos mig...förlåt att jag var otydlig så att du fick leta förgäves. Jag hade den i mitt bildarkiv...
Det verkar som om den finns i olika nyanser, de som blommar här nu är klarröda, din är mera rosa. Jag såg att jag fotat en i Kroatien för några år sedan och den var också blekare i färgen.
Hoppas du får en skön helg!
Kram Ninni

sus sa...

SOm jag bloggat om (hemma-hos-mej)har jag en pudel som blir
osynlig ibland. Man kan skratta, men jag börjar undra... (o)djuret bara försvinner. Puts väck. HokusPokus.

Har en bekant som är kroniskt rädd för hundar oavsett storlek och ras. När man ser hur rädd hon blir vid blotta anblicken av en okopplad hund förstår man vad HUNDRÄDSLA är. Hon har gått i terapi, varit på hundklubbar och verkligen försökt jobba med sin "fobi". Den enda hund hon klarar är vår LUdde.

Jag har stor respekt för att folk kan känna rädsla för hundar, jag kopplar eller stannar alltid Ludde när vi är ute på skogspromenader (Ludde är nästan alltid okopplad, röststyrd och trådlös...)

Därför är jag lite orolig för "att tänk om någon riktigt hundrädd person råkar på Ludde när han är "osynlig" "

FÖr en person som är riktigt hundrädd spelar storleken på hunden ingen roll... så är det.

Marianne sa...

Ninni: Ja du vet ju redan att jag har varit inne hos dig och sett blomman ...

Kram!

Sus: Förlåt att jag inte svarar förrän nu, det blir lite körigt när man får gäster att hinna med bloggen som man ska : )

Ja, det är ju det, att de som är riktigt rädda är rädda även om det är världens snällaste lille vovve. Jag är ju inte rädd, men gillar inte när stora hundar kommer galopperande. Man vet ju aldrig när man inte känner dem. Otäckt i alla fall att Desirée verkligen blev biten! Sådana hundar borde väl aldrig få vara lösa annat än i inhängnat område?

Vår granne är förresten katträdd, så hon kommer aldrig in till oss. Vi får alltid bjuda dem i trädgården när vi bjuder dem. Och det trots att våra katter går och gömmer sig när det kommer främmande människor!

Kram!