tisdag 25 november 2008

Only in Egypt

Uppfinningsrikedom är den bästa tillgång människan har. Även om det ser lite farligt ut ibland ... Ska tillägga att skillnaden mellan p och b inte är så himla självklar.

I love Egypt!

20 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Fullständigt underbar. Jag inser att jag lever i en skyddad verkstad!

Victoria sa...

Haha, det var mycket tokiga grejor! Jag skulle inte vilja bo i det där höghuset som lutade. Lustig bild också på huset som stod för nära lyktstolpen så den var "inbyggd" i deras balkonger!

Suzesan sa...

"Släpp fångarna loss det är vår". Jag skrattar så jag kvider. Vilken härlig film om än med risk för flera liv. Vilka härlig film. Full av liv full av tänk. Näee b och p var inte sååå självklart. Hahaha måste se den fler gånger hahaha NIKF hahaha. Han som hängde upp och ner och lagade sladden då:)hahaha.
Rätt jobbigt när allt måste vara så ordentligt alltid:)Inte konstigt det blir kulturkrockar här ibland.
Ha en skön dag
Kram
Susanne

Annika sa...

Klart SKÖN film!! Fick många goda skratt! Härlig stavning!!
Jättekul.
Som sagt, uppfinningsrikedomen är det INGET fel på :-)
No drugs or nuclear weapons...Hahaha!!
Kramar!!

Marianne sa...

Simone: Man tager vad man haver och vad man tror : )

Victoria: Ja, alla sätt är bra utom de dåliga. Lyktstolpen kanske stod i vägen : )

Suzesan: Och hur man gör lastbilen bekväm med soffa : )

Kram!

Annika: Chick point : D

Kram!

Emil sa...

P finns inte i arabiskan och därför när man försöker använda det så blir det ibland fel. T ex "Bizza" eller "Beter". Men jag har också sett "Lamp" på en restaurangmeny. Det roliga med den här filmen är att det är en egyptier som satt ihop den så det är inte "vi som skrattar åt de tokiga egyptierna" utan de skrattar själva åt hur tokigt det kan bli ibland. De har en helt otroligt fantastisk självironi!

Anonym sa...

Haha vilket charmigt bildspel, får mig att längta utomlands ännu mer :)

Saltistjejen sa...

Hahaha! Jag viker mig dubbel!
Så härlig!!!
:-D

KARLAVAGNEN sa...

Du är sååå redo för Madrid och Spanien som du kommer att tycka är peanuts och höjden av sofistikering.

Marianne sa...

Emil: Det märks att den är gjord med kärlek, annars hade den inte varit bra. Sånt lyser igenom och när det görs nedlåtande blir det genast trist i stället.

Har du något bra tips för en fotoklubbsexpedition den 27 januari? Min mejl är nyaaventyr /at/ gmail.com (vill inte lägga ut den "riktiga" på Internet, den får du om du skriver). Så kan jag skicka lite info till dig också.

Anonym: Hej! Och välkommen hit! Dags att planera en resa med andra ord?

Saltis: Det är ett härligt land! Plats för improvisation finns : )

Karlavagnen: Nej men nu har du missuppfattat det hela. Det är DU som ska flytta HIT för att vila upp dig lite! Spanien låter alldeles för bökigt och krångligt : D

Marianne sa...

Tack snälla för dagens skratt. Det ser ju hur lättsamt ut som helst, utan en massa måsten som vi lever i. Fast helt livsfarligt emellanåt kan man nog påstå. Måste se den en gång till, hi,hi :o)
Jag antar att du tröttnat på att vara ´killsjuk´ nu och känner dig bättre. Kul för maken i så fall, gubbsen brukar inte palla för en massa pass upp för länge, bara så länge de tycker det är kul :o))
Kram

Svensk chekchouka sa...

jag skrattar sâ târarna rinner, vilka underbara kort!! jag gillar det där supersmala huset!

Marianne sa...

Marianne i Sverige: : D

Fast Klas har sett till att jobba seeent de sista dagarna, så jag har fått koka te själv ...

Kram!

Chekcouka: Visst är det härligt. Huset finns i Alexandria.

Desiree sa...

Det var en kul film med massor med små interessanta detaljer som man inte hade en aning om eller sett någonsin tidigare. Kul!

Marianne sa...

Desirée: Kom att tänka på att vi är lika goda kålsupare i Sverige, det ser man när man tittar på sajter som tjuvtittat.se och liknande. Kom också på att det var längesedan jag tittade in där, måste jag göra snart.

Svensk chekchouka sa...

jag har taggat dig marianne, om du vill vara med är du välkommen!
Kram

Musikanta sa...

Jag har tittat på alla bilderna och som fick mig att gapskratta emellanåt. I synnerhet den tjocke mannen som cyklade med "blaströren" under sig.

F.ö. kunde skyltarna lika gärna ha härrört sig från Kina. Nästa gång vi åker dit ska jag ha kameran med... Kineserna översätter själva allt från engelskan, ingen inblandning av någon engelsktalande där inte! Som tydligen egyptierna.

Marianne sa...

Chekchouka: Jag kommer genast och tittar!

Kram!

Musikanta: Visst är de roliga! Skulle tro att det blir en lika rolig film från Kina, och man skulle kunna göra en från Sverige också. Har du varit inne på Tjuvtittat.se? Alla dessa felstavningar och särskrivningar!

BiRDiE sa...

*asg* Så underbart!!!

Marianne sa...

Birdie: Visst är den fin!