lördag 1 november 2008

Lite gatubilder på väg till parken

I dag åkte vi tillsammans med vår kompis K till parken Al-Azhar som jag visade lite foton från tidigare. Verkligen ett underbart ställe, och nu har vi gått runt hela parken och sett allt. Jag fotograferade massor av växter inklusive namnskyltarna för att jag ska kunna lära mig lite mer om vad som växer runt omkring oss. De fotona får ni se någon annan dag. I dag tänkte jag bjuda på lite foton från vägen till och från parken.

Alla foton är tagna genom bilrutan, så det är väl inte den bästa kvaliteten, men håll till godo. De är klickbara som vanligt.

Pyramiderna i Giza åker vi ofta förbi.

Kotransport. Det här sättet hade säkert inte godkänts i EU, men djuren
har i alla fall ljus och luft. De verkar faktiskt inte rädda, eller så är de så
panikslagna att de är paralyserade.

Stoltransport.

Grönsakstransport.

Bil från Hollywood. I alla fall om man ska tro den nedre nummerplåten.

Dekorera kan man göra på många olika sätt. Med frukten till exempel.


Grönsaksförsäljare vid vägkanten. Morötterna ser fina ut nu.

Fruktförsäljerska. Jag tror det är guava, men jag är inte säker.

Säcktransport.

Brödförsäljare. Jag har inte smakat de här kringlorna, blir inte så sugen
när de sitter så här och säljer. 

Även kameler måste få vila ibland.

Krukförsäljare.

Hästkarlar.

Bananvagn. Man odlar mycket bananer uppe i deltat.

MC-gängen verkar mycket snällare här än i Sverige.

Lite pyramider igen.

Hoppas ni alla har en skön helg!

16 kommentarer:

Musikanta sa...

Vilka härliga bilder - och vilket konstverk morotsföräljaren har skapat! Och vilken kontrast livet i Egypten är till livet här uppe i den grå norden. Här är det mest som i en svartvit film f.n.fast regnigare och kallare!

Vi har haft en bra början på helgen. Först var vi och tände ljus på våra tre gravar - ljung och kransar fixade vi redan förra veckan. Sedan var MM kyrkvärd på minnesgudstjänsten i vår kyrka. Mycket stämningsfullt med parentation; ljuständning och klockringning för dem som avlidit under året.

Jag har ledigt denna helgen så jag kunde sitta och koppla av i kyrkan för en gångs skull. I morgon måste jag ta ett krafttag och försöka sätta in alla prylar som jag plockat ut ur köksskåpen. Det är roligare att sitta vid datorn...
Kram och god fortsättning på helgen!

Petra H sa...

Jättefina bilder och man får verkligen en inblick i folkvimlet utanför bilrutan. Hästar transporteras på liknande sätt här i PR och visst ser det lite vingligt ut för dem men de verkar också ganska lugna.
Kul att se att ni också har bananförsäljare längs med vägarna, jag får se om jag också får tagit några fina foton från bilen imorgon då vi kör till västkusten över dagen.
Stor kram och trevlig söndag trots att den inte är ledig i Egypten.

Saltistjejen sa...

Återigen sådana underbara bilder på din blogg Marianne! Jag förundras varje gång över att dessa exotiska bilder faktiskt är din vardag!!!!! Hel otroligt egentligen. Och tack för att du vill dela med dig av den till oss alla som lever mycket mindre "exotiska liv".
Jag fascineras även av hur fint de dekorerar med frukt och grönsaker när de ska sälja! Det ser ut som konstverk tycker jag.
Kram!

Anja sa...

När jag ser dessa härliga bilder längtar jag tillbaka till "mitt" Marocco!

mvh, Anja

Svensk chekchouka sa...

verkligen en fantastisk resa du bjuder pâ marianne!! tack för titten!
kram

Marianne sa...

Vilka härliga bilder du visar. Det är precis som att se en reseskildring på TV. Pyramiderna i sin storhet ser ut som små goa sockertoppar. Och kossan, ja som sagt , hon behöver ju inte trängas med en massa andra, och frisk ?! luft har hon ju också. Gatuförsäljarna gör ju som Kajsa Varg sa. Man tager vad man haver.
Jag m.fl. ser verkligen fram mot flera bilder från din vardag.
Kram från Marianne i Svergie

sus sa...

Sitter och "gör ingenting" och har lite småtrist en vanlig mörk och kulig novembersöndag.
Sedan poppar jag in här och blir lite glad och varm i hjärtat. Mungiporna närmar sig öronsnibbarna.

En bild säger mer än tusen ord så...
Gillade grönsaksförsäljaren och hans blomkål ( har en last; rå blomkål, finns alltid sköljda buketter i kylen)
Men djurtransporten var intressant. Om jag var kossa (?..!) så skulle jag hellre vilja bli transportera så här iställer för bland massa andra kossor i en varm långtradare i en massa mil. Även om det var sista färden.

Laura sa...

Så intressanta bilder du har lyckats fånga genom ditt objektiv som vanligt Marianne! Du har verkligen förmågan att "fånga ögonblicket" på en bild!

Emmama. sa...

Tänk vilka fantastiska saker du kan se en vanlig dag! Häftiga bilder, inte minst den på morotskonstverket, wow! Kram.

Anonym sa...

Härliga bilder! Det känns som om det är från en helt annan värld - väldigt främmande från Göteborg ;-) . Kram.

Kersti sa...

Det känns som om du är väldigt långt från våra frostnupna höstlöv och värmande dunjackor. Men det är onekligen värmande att titta på dina fina fotografier. Och det behövs, all värme man kan få nu när vintermörkret lägrar sig över landet.

Marianne sa...

Musikanta: Tack! Ja visst har de gjort det fint med grönsakerna. Lyckades inte få Klas att stanna och handla av dem. Lite synd.

Jag skulle också velat gå till gravarna nu i helgen, men det är som det är med det. Skönt att du kunde få koppla av lite i kyrkan för en gångs skull. Hoppas du har fått ordning i ditt kök nu!

Petra: Tack! Ja här vimlar det verkligen av folk. Samma var det i Istanbul, men där var det lite mer ordning och reda än här.

Vem vet, djuren kanske tycker det är lite skoj att åka så där, de får ju se lite mer än de gör när de går på en äng. Eller var de nu kan tänkas tillbringa sina dagar ...

Hoppas att du lyckas få lite foton!

Kram!!!

Saltis: Tack, igen! Haha, ja, jag blir själv lite förvånad ibland: "Bor jag här?" Men egentligen är det nog rätt exotiskt lite överallt, i NYC har du ju alla delis, alla hot dog-vagnar, alla taxibilar, alla pretzelförsäljare ... Snart är det ju dags för alla vackra juldekorationer i NYC. Jag kommer aldrig glömma ... äsch, nu har jag glömt vad affären heter, men en juvelerare i alla fall som hade slagit in hela huset som ett paket. Och i Saks brukar de ha så vackra dekorationer. All kitsch på Staten Island. Det finns hur mycket som helst hos dig!

Kram!!!

Anja: Hej och välkommen hit! Och tack! Du har bott i Marocko? Jag måste in till dig och kika, hoppas det döljer sig en blogg bakom länken.

Chekchouka: Tack! Nöjet är helt på min sida! Kram!

Marianne i Sverige: Tack! Ja de små pyramiderna ser jag nog varje gång jag åker in till stan. Det finns en väg att ta om man inte vill se dem, men där brukar vi nästan aldrig köra.

Tyvärr är väl luften inte så vidare frisk, men luft är det ju.

Kram!

Sus: Vad glad jag blir att jag kunde göra dig glad när du hade det tråkigt! Rå blomkål? Okej ... Hahaha, ja alla har vi våra laster : )

Håller med, så hade jag också velat göra min sista färd, hellre än i mörkt och trångt och panikslaget utrymme.

Kram!

Laura: Tack! Det blir många bilder i papperskorgen också : ) Tur att det finns digitalkameror nu för tiden, annars hade jag inte haft råd att fotografera!

Kram!

Emma: Tack! Ja, här är lite annorlunda. Jag gillar också morötterna, hade gärna velat handla ett sånt knippe.

Kram!

Mais oui: Tack! Ja det här är nästan som en annan planet. Även i tankesättet. Det gillar jag, att det finns andra sätt att se saker och ting än vårt svenska.

Kram!

Kersti: Tack! Jag är närmare än du tror, nu har jag yllesjal över axlarna hela dagarna. Men det är klart, frostnupet är det ju knappast, snarare bortskämd Marianne : ) Fick ni snö i Stockholm nu i helgen?

Desiree sa...

Jättekul och interessant att få se dessa vardagsbilder från din vardag. Din vardag är verkligen annorlunda från den jag lever här till exempel. Roligt att få se de olika transporterna.

Fritt ur hjärtat sa...

OJ, så mycket krukor jag skulle ha haft om jag var där;-)

Kerstin sa...

Vilka underbara bilder du visar. Kul att få se alla olika sorters transporter som förekommer hos er. Du lever verkligen ett annorlunda liv än vi här i gamla Svedala. ;)
Ha en jättefin kväll.

Marianne sa...

Desirée: Ja här är minst sagt annorlunda. Vet inte om jag någonsin kommer att tröttna på alla intryck, det är nya detaljer varje gång man ger sig ut tycker jag. Det var likadant i Istanbul, trots att det var mycket mer västerländskt där.

Simone: Hahaha, ja det kan jag tänka mig. Vi har en jättekruka - tyckte vi när vi köpte den, men det visade sig att den var bara hälften så stor som den förra Chefen hade. Deras son kunde klättra upp på den och krypa ner i den!

Kerstin: Tack! Haha, jag får nog ta med kameran nästa Sverige-resa och fotografera allt som har blivit exotiskt för mig där!

Ha det gott du också!