måndag 10 november 2008

Sorry friends


Hinner inte svara på kommentarer eller skriva något vettigt (?) inlägg i dag, inte heller läsa hos någon, för P kom tillbaka efter lite andra äventyr i Kairo så nu sitter vi och tjötar igen. Lovar att svara i morgon, senast i övermorgon.

Och som vanligt undrar jag ju vad det är för blomma jag har på fotot. Någon som vet?

9 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Å jag säger som vanligt, man behöver se växten... bladet, skaftet, växtsättet.....

Suzesan sa...

Inte då.. men så vacker den var. Jag tänker på apelsiner men såklart apelsinblommor ser inte ut så. De har dock nästan samma färg.
Hoppas ni har trevligt.Kul med besök:)
Kram
Susanne

Petra H sa...

Ingen fara, vi kan vänta - bättre att du umgås med maken och katterna!!
Jag är så dålig på flora och fauna, och har inte riktigt fattat hur man hittar information om sånt på nätet. Jag har nämligen också foton på både blommor, spindlar och ödlor på min blogg idag och ingen aning om vad de heter...
Ha en trevlig tisdag när du har vaknat ;-)
Kram

trollpackan sa...

Ha så trevligt du! Nej, jag vet inte vad det är för blomma;)
kramen

Sus med gröna fingrar sa...

Tror det är en vanligt orange blomtutalius

Marianne sa...

Marianne - välkommen i gänget som inte riktigt alltid har tid men som vill. Vi väntar förstås, nyfikna som vi är, eller hur alla bloggare ?
Blomman är jättesöt men jag tror inte den finns här i kalla Norden.

Bert sa...

Inget kunskapsbidrag från mig heller. Precis som någon skrev ovan... Man måste få se växten i sin helhet också. (Du vet sådär som jag brukar göra på min blogg. Haha!)

Fritt ur hjärtat sa...

Håll tummarna för mig idag. Akutoperatione igen:-(

Marianne sa...

Simone: Hoppas så att det har gått bra i dag. Jag har varit inne hos dig (den enda på flera dagar), men det vet du redan tror jag.

Ska försöka ta mig tillbaka och fota blad, skaft och växtsätt. Tänkte inte på det ...

Kram!

Suzesan: Ja visst är den söt med sin apelsinfärg!

Kram!

Petra: Nej det var inte Klas jag skulle umgås med, det var P som var här på besök, hon som flyttade för ett par månader sedan.

Inte jag heller. Har man bara någon sorts namn så kan man googla och få fram det latinska namnet och sedan googla på det, men när man bara har en bild vet jag inte hur man ska bära sig åt. Men jag har fått en hel del svar genom att lägga ut bilderna här på bloggen! Simone och Bert är jätteduktiga på växter, så av dem har jag nog fått mest svar. Ninni i Brasilien kan en hel del hon också, och hon har ju mycket tropiska växter runt sig, kanske ni har en del lika. Kolla hos henne, Fotografia i länklistan - helt otroliga foton har hon!

Kram!

Trollpackan: Tack! Vi har haft urtrevligt, så trevligt att jag inte har hunnit vare sig läsa eller skriva!

Kram!

Sus: Först skrattade jag och sedan började jag fundera. Jag får nog ta och googla på det där namnet. Med tanke på att du har en god portion humor är nog min första tanke mest rätt?

Kram!

Marianne i Sverige: Usch, jag har inte alls tid med allt jag vill göra. Och nu när P har varit här har jag halkat efter, eller inte efter, men ligger inte lika bra till i jobbet med översättningen längre, så nu blir det råjobbande ett tag framöver. Varför kan inte någon politisker bestämma att dygnet ska ha 30 timmar och säga till solen att lysa lite mer?

Jag har fått ditt brev, har bara inte hunnit svara! Det kommer!

Kram!

Bert: Aha, det är så som du visar blommor och skivomslag jag ska göra? Nä, det gäller bara tävlingar, och då krävs det att man vet själv först : )

Och nu har alla andra fått varsin kram i den här svarskommentaren, så då får du också en: Kram!