onsdag 5 november 2008

CONGRATULATIONS, MR PRESIDENT


Nu kan hela världen andas ut och se framtiden an med nytt hopp!

16 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

SOm jag skrev hos Annika, aldrig hade jag trott jag skulle lipa av glädje för en president i USA. Men det här betyder åtminstone försiktig förändring!!

Emmama. sa...

Jag grater ocksa, vilket fantastiskt resultat! YES!

Truddelutt sa...

Han är historiskt. Hoppas han blir det på många sätt.

Marianne sa...

Simone: Samma här! Jag kan inte sluta! Han är ingen trollkarl, men han är ett steg i rätt riktning!

KRAM!

Emma: Jag tror halva planeten sitter och gråter av glädje! Hur många näsdukar har jag gjort slut på ...

KRAM!

Truddelutt: Ja, det är bara ett sätt jag hoppas att han INTE blir historisk på, det som Kennedy ...

KRAM!

Petra H sa...

Japp, jag grät också igårkväll. O tyckte att jag var lite fånig...

Kerstin sa...

Det här är ju jättekul! Jag undrar hur många världen över som ser fram emot förändringen som han står för? Det verkar vara många. :)
Ha en jättehärlig dag.

Annika sa...

Detta är för fantastiskt!! SÅ underbart!!
Tårarna rann igår!! Och vilket tal han höll, så fint och så innerligt!!
Förändring!!!

Susanna sa...

Det här är underbart! Jag grät när jag lyssnade på presidenttalet inne på en skönhetssalong här i Nairobi imorse...

Fundersam Cecilia sa...

Per berättade att det var nästan så han började gråta bara av att tänka på Obamas tal (som jag fortfarande inte sett).Han sa att det var så fantastiskt.Jag känner mig så oerhört rörd idag.Trodde aldrig att jag skulle känna så här.

Kram!!

Anne sa...

Känslor väcks till liv världen över, många verkar vi vara som får en tår i ögat. Visst känns det här stort! I och för sig är jag personligen en blödig person, en sån där som lipar när typ Uganda vinner brons i OS eller nåt annat som inte "borde" väcka starka känslor...
Förresten, vilka jättefina bilder från Kairo och vardagsliv på dina gator. Det känns verkligen konstigt, exotiskt och speciellt att åsynen av pyramider i fjärran kan tillhöra gatubilden och det som är det normala. Eller bananvagnar.
Spännande var ordet. Kram!

Marianne sa...

Jag kan bara hålla med alla andra. Nu hoppas jag bara att killen håller ihop. Det är ju inte den lättaste uppgiften han har. Håller tummarna (hårt) för att han kan få världen att se annorlunda ut framöver. Det behövs verkligen.
Nu får du gå och handla mer näsdukar om i fall att , :o))
Kram från Marianne i Sverige

Lia sa...

Har sett TALET två gånger nu, och gråter som ett barn varje gång. Åh, detta kommer jag använda i min retorikundervisning, vilken grej!
Marianne: ville bara tacka i förskott för fyra underbart roliga Show and Tell-teman! Det kommer lysa upp min månad så det sjunger om det! KRAM

Marianne sa...

Petra: Och jag gör det fortfarande när jag läser om hans farmor eller hör Martin Luther King eller hans eget tal. Nu får jag sluta!

Kerstin: Ja, jag tror det är väldigt många. Och som jag misstänkte sa man från Iran att McPain hade förstärkt animositeten, nu är man i stället avvaktande, bara det är bra. En mikrometer längre från krig är en mikrometer i rätt riktning.

Annika: Samma här, det värsta är att de rinner i dag också! Jag måste skärpa mig nu!

Susanna: Hej och välkommen hit! Det måste vara helt fantastiskt att få uppleva det här historiska ögonblicket i Kenya! Näe, nu rinner tårarna på mig igen. Jag måste som sagt skärpa mig!

Cecilia: Du måste lyssna på talet! Det finns på BBC om inte annat. Äsch, det finns nog överallt på nätet förresten. Ett helt fantastiskt tal, och med hans och hans frus bakgrund känns det som om det finns substans i det. Förstår inte hur någon inte kan fälla tårar när man hör det!

Anne: Ja, jag är ju också väldigt blödig, fotboll, där går väl i och för sig gränsen för mig, men jag vet vad du menar. Sentimental reklam kan få mina tårar att spruta. Och som sagt, här rinner tårarna fortfarande, fast det är nästa dag. Jag måste verkligen skärpa mig.

Tack! Jo, det är verkligen lite häftigt att faktiskt åka förbi och se pyramiderna så där lite då och då. Som om det var vardagsmat. Jag som har drömt om att få se dem ända sedan jag var liten. Jag tror jag tjatade på mamma att vi skulle åka hit ända sedan jag var en fem-sex år, och hon sa alltid att vi skulle göra det när jag blev större.

Marianne i Sverige: Ja, jag skulle behöva ett helt ton näsdukar, för de förbaskade tårarna vill bara inte sluta rinna. Vi får verkligen hoppas att han klarar av det här bra nu, men det tror jag att han kommer att göra. Risken är att förväntningarna är orimliga och att han faller på det.

Lia: Visst är det ett fantastiskt tal! Men jag tänkte på det när jag läste någon retorikprofessors kommentarer, att det spelar ingen roll hur bra ett tal är skrivet, det måste finnas en tro på orden också, annars blir det inte så här bra. Det är väl det här talet och Martin Luther Kings som man kommer ihåg genom åren ...

KUL att du tycker temana för november är bra! I morgon är det fredag ja! Oj, jag har inte förberett ett dugg! Det kom ett presidentval i vägen för både onsdagsrecept och tankar på fredagstemana!


KRAM PÅ ER ALLIHOP!

Musikanta sa...

Vilken härlig kille - snygg också! Och vilken röst! För mig är det speciellt stort eftersom jag skrev min C-uppsats om slaveriet i USA byggd på Uncle Tom's Cabin.

Obama har visserligen inga amerikanska rötter men med tanke på hur färgade människor blev behandlade t.o.m. under hela första hälften av 1900-talet finns det hopp om mänskligheten. Vi kanske kan lära oss lite själva här hemma om människors lika värde...

Angående fredagstemat hade jag köpt en stor ask med godis och hade tänkt att ta bilder på alla små monster som skulle ringa på dörren under Allhelgonahelgen. Men det kom ingen - så jag får vänta med temat tills nästa gång. Förresten, jag ska baka en kladdkaka. Kanske jag tar ett foto på den.

sus sa...

Visst drog vi en lättnadens suck, men ändå... oavsett vilken president dät är i USA så är han en marionettdocka i händerna på Kapitalet och den inflytelserika armén.
Tror att man nog ska vara försiktigt med att hoppas på allt för stora förändringar.
Vat inte om jag är pessimist eller realist...?

Marianne sa...

Musikanta: Ja, han är faktiskt rätt snygg. Och så påminner han min om min pappa runt näsa och mun. Och hans rörelser påminner om min pappa också.

Kom det ingen och ville ha godis? Vad är det för konstiga ungar ni har i trakterna? Fast egentligen är det ju på Skärtorsdagen de ska komma i Sverige ...

Det finns mycket här i världen som är godis. Kladdkaka är en sak. Minns du skivan Örongodis med Schaffer och grabbarna? Ska bli kul att se vad du hittar på!

Sus: Realist. Som jag skrev i mitt senaste inlägg. Han är varken trollkarl eller Messias. Han är bara en helt vanlig människa. Men om det blir myrsteg åt rätt håll, så är det bra mycket bättre än jättekliv åt fel.

Kram på er tjejer!