lördag 8 november 2008

Lugn söndag

Det här är alltså inte vår tvätt som hänger på tork, inte riktigt vår klädstil.

Nej, visst nej, förlåt, det är lördag, men här är det ju som söndag. Så dagen har varit lugn med lååång frukost, strosande i lite affärer, fika, laga mat (urgod rökt lax från Falkenberg), tvätt och hela tiden massor att prata om.

En trevlig dag med andra ord, och jag hoppas att alla ni andra har haft en lika trevlig dag vad ni än har hittat på!

7 kommentarer:

Petra H sa...

Det låter som en helt perfekt söndag fast på en lördag ;-) Det är alltid lite konstigt att tänka att ni har helg en dag före oss... och att det inte alls beror på tidsskillnaden :-)
Vi har en helt ok lördag förutom att O ligger och sover en låååång siesta och jag börjar få långtråkigt - det är nog dags att väcka honom nu!! Tur att affärerna har öppet till 21 (och har söndagsöppet till 17) så vi slipper stressa på lördagarna.
Kram och njut av det mysiga besöket!

Suzesan sa...

Precis så ska en ledig dag vara. Åhh lax från Falkenberg. Finns det i Egypten. Kommer du till Halland nån gång så ska du prova "Lynga Lax." Den är ÄNNU godare.Lynga är starx utanför Halmstad.
Idag så ska jag ha en bra dag för jag fyller 48 år. Fattar inte det. Jag kände mig tvungen att tala om det*fniss* Jag älskar att tala om för alla när jag fyller år.
Grattis till alla pappor idag på farsdag.
Ha en bra söndag för nu är det söndag
Kram
Susanne

Laura sa...

Ja, jag tror att det var då ni hade fredagstemat med flaggor som idén med att skriva några "tema-inlägg" om finlandssvenskhet i min blogg kläcktes! :) Det är så många som inte ens vet vad det innebär att vara finlandssvensk, utan de flesta tror att man har finska föräldrar och bor i Sverige. Tyvärr är det inte alla som har förstått det här EFTER att jag skrev mina inlägg heller..SUCK. :(

Jo, jag tyckte att det vore kul med något liten grej som kunde påminna mig om Finland och speciellt då Svenskfinland då jag inte längre bor där, så jag skulle ha varit redo att betala för flaggorna också. Men chefsredaktören för Kuriren var mycket vänlig och han sa att han bara vill sprida flaggan bland finlandssvenskarna och inte är ute efter någon vinst. :) Så det var ju trevligt. :)

Ha en trevlig söndag (för nu är det söndag på riktigt)! ;)

Kram!

Marianne sa...

Petra: Det tänkte jag faktiskt fråga dig om - sover man siesta i Spanien fortfarande? För där går man väl också ut och äter middag så där vansinnigt sent? Tror jag ska skriva ett inlägg om det förresten, för det är lite intressant. Här går folk inte och lägger sig förrän 3-4 och sedan ska de till kontoret vid 9 ...

Kram!

Suzesan: GRATTIS på födelsedagen! Jag ska gå in till dig och gratta också!

Hehe, nej, lax från Falkenberg finns bara när det specialimporteras, och det måste man ha vänner till om man inte själv åker och handlar. Vi har tur som har vänner!

Och tack för påminnelsen, vi måste ringa svärfar!

Kram!

Laura: Det var konstigt! Det fick man ju lära sig redan i skolan att det finns svenskar som bor i Finland, i vissa områden framför allt. Det är bara att konstatera att skolan har blivit sämre på att ge barnen en bred allmänbildning, med andra ord! Då vet folk säkert inte att svenska är ett officiellt språk i Finland heller. Även om nu inte alla kan svenska.

Du får skriva en riktig historielektion på din blogg!

Öptüm!

Laura sa...

Det spelar ingen roll hur mycket och hur tydligt jag skriver, det är ändå inte alla som läser igenom hela texten.. :( Men det är ju bra om jag har kunnat lära några i alla fall vad finlandssvenskar egentligen är genom min blogg. :)

Bende sana öptüm! :*

P.S.Türkce'yi ne kadar biliyorsun?

Musikanta sa...

Igår, lördag, spelade jag på två dop och ett bröllop. På båda dopen ackompanjerade jag solister som sjöng "Himlen måste sakna en ängel" - en jättesöt melodi och en fin text, finns att lyssna på på Youtube.

Omväxlande och roligt, men någonting annat blev ju inte gjort den dagen! Åkte hemifrån kl 11.30 och var hemma igen 18.00.

Marianne sa...

Laura: Jag är rätt kass på turkiska. Och inte blir det bättre när man inte är i Turkiet ... I morgon ska jag ringa min arabiskalärarare och bestämma för lektioner. Vi får se om jag lyckas med lite i alla fall. Men du verkar vara duktig. Lättare när man är yngre i och för sig, och du kanske kan lite finska, då är det ännu lättare eftersom språken funkar på samma sätt ungefär.

Musikanta: Söndagarna är väl jäktigast för dig? Men du har kanske mer ledigt i veckorna i stället? Utom all träning förstås, men då är du i alla fall hemma och slipper iväg och passa tider.