onsdag 12 november 2008

God natt

Hjärtreva - Aptenia cordifolia
Finns att köpa i Sverige.
Flerårig suckulent med krypande växtsätt och hjärtformade tjock blad.
Blommorna är rosa och sitter enstaka, blommar hela året. Kommer från Sydafrika.

Jag är jättetrött efter en väldigt trevlig vecka med min kompis P. Hade tänkt sitta här och läsa bloggar i kväll och skriva något vettigt (?) inlägg, men jag går i stället och lägger mig och läser min bok (Fay Weldon: Worst Fears. Inte den jag översätter, det är En styvmors dagbok.) Misstänker att det inte blir många sidor lästa.

10 kommentarer:

Bert sa...

Ha! Den där hade jag kunnat. Har den i ett praktexemplar på balkonen och en rätt stor planta ute i stugan.

Varför var du så snabb att sätta ut svaret nu?

Marianne sa...

Bert: Du känner ju mig! Eftersom jag inte kan mer än maskros, måste jag ju skryta lite när jag har lärt mig någonting alldeles av mig själv. Okej, okej, det satt en stor skylt som talade om vad den heter : )

Fransyskan sa...

Vilken fin blomma!

Saltistjejen sa...

Å jag visst, jag har glömt kommentera att du översätter Fay Weldon!!!! DET tycker jag är skitcoolt!!!! :-)
Har dock inte läst så mycket av henne men borde kanske köpa ett par böcker av henne.

Kram!

Desiree sa...

Väldigt fin blomma och succulent. Ja du gör nog helt rätt i att ta och vila eller sova. Det ska man göra om man är trött. Du kommer nog ikapp med bloggarna ändå. Låter som du har haft det riktigt bra med din vän P. Det är toppen att höra. Kram.

Marianne sa...

Fransyskan: Ja, visst är den söt. Vi har sådana i en kruka här utanför, men just den här fanns i den där fina parken, med skylt som talade om vad den hette : )

Saltis: Det är så roligt, men så enormt mycket jobb! Hon har liksom så många bottnar i sina böcker, så det är inte bara att tuta och köra. Det är att gräva, och sedan gräva lite till. Ska erkänna att jag inte har läst så mycket själv, men håller som sagt på med en nu. Den är också jättebra.

Kram!

Desirée: Ni kanske har den hos er också? Eller succulenter kanske inte trivs i tropikerna, det kanske blir för fuktigt för dem?

Är fortfarande jättetrött efter en riktig toppenvecka, men har i alla fall jobbat duktigt hela dagen ända till nu, så i kväll ska jag unna mig att läsa bloggar! Kommer snart till dig!

Matildas fikarum sa...

Den där har vi också! Den heter någonting med gris, för att den är rosa antar jag. Pigface tror jag den kallas.

Marianne sa...

Matilda: Hahaha, stackars blomma! Pigface! Då tycker jag att det svenska namnet är bättre, hjärtreva.

BinaLakritz sa...

Det är en sådan blomma jag har hemma =)

Marianne sa...

BinaLakritz: Hej och välkommen hit! Vad roligt att du har en sån! Jag tog med ett skott från en kaktus, och den har faktiskt tagit sig och växt en hel del. Hoppas att den kommer att blomma också!