onsdag 12 november 2008

Ny pyramid

Jag är egentligen inte här än, men jag fick en länk av min svärdotter (dum benämning, jag svär aldrig över henne) om att man har hittat en "ny" pyramid här utanför Kairo i närheten av den äldsta pyramiden som ligger i Saqqara. Det måste jag ju bara dela med mig av, så läs mer här. Undrar om man kan se den, kanske en lämplig utflykt nästa helg när vi får besök av F som var här och red i öknen.

Återkommer någon gång i eftermiddag/kväll när min kompis P har åkt hem till Sverige (snyft).

Tur jag har alla er, för Maken leker gräshoppa igen och jag är gräsänka, annars hade det blivit riktigt tomt här.

4 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahah vad rolig du är.
Gräshoppa och "egentligen inte här än" Tack för nyheter:)
Tur att vi har dig Marianne.
Hoppas din dag är bra. Ta din tid.
(jag råkade komma förbi pårecis det var därför jag var så snabb.
Jag skulle också vilja rida i öknen.
Kram
/Susanne

Kerstin sa...

Vad spännande!
Ha en jättefin dag.

Desiree sa...

Låter jättespännande med en ny pyramid. Klart du ska dit och kolla in den tillsammans med F som kommer. Låter som en riktigt bra utflykt. Ha det bra. Visst känns det tomt då nära och kära åker speciellt de man tycker riktigt mycket om.

Marianne sa...

Suzesan: Tack, vad gullig du är. Jag har haft en jättebra dag, men nu har P åkt. Hon hade lite ärenden att uträtta, och då blev det några affärer på vägen. Gräshoppa var inte jag som hittade på, det var Karlavagnen. Så egentligen är det hon som är rolig : )

Jag SKA börja ta ridlektioner så att jag sedan ska kunna ge mig av i sporrsträck över sanddynerna ...

Kram!

Kerstin: Ja, och ännu mer spännande ska det bli att få rapporter om vad de hittar i pyramiden, de har inte gått in där än om jag har förstått saken rätt.

Desirée: Jag är inte säker på att man får komma i närheten än. De arkeologiska utgrävningarna brukar nog vara avspärrade. Men jag tror inte han har varit i Saqqara, så det kan bli en bra utflykt i alla fall.

Jättetomt blir det. Det har varit så mysigt att sitta och bara prata och prata och prata. Men hon kommer nog tillbaka ganska snart.