fredag 11 april 2008

Bloggvarning

Tur att man inte är yrkesbloggare eftersom det tydligen är ett högriskyrke. SvD skriver om personer i USA som har blivit så stressade av att blogga att de har fått hjärtinfarkt och avlidit.

Så naiv man kan vara, jag som trodde att största risken med bloggande var att fastna i tangentbordet.

Vi som bloggar för att det är roligt kan i stället njuta fördelarna:
  • Vi får intressant information om olika företeelser runt om i världen.
  • Vi får nya vänner och bekanta - även om vi aldrig kommer att ses IRL.
  • Vi får dela tankar och känslor med andra på ett sätt som berikar våra egna liv.
  • Allt skrivande och läsande gör att vi utvecklar vår förmåga att formulera oss i ord - och vi gör kanske fler tankemässiga kullerbyttor än vi annars hade gjort vilket leder till nytänkande.
  • Vi får utlopp för mindre frustrationer utan att bli tjatiga mot vår familj, och stöd av våra läsare.
  • Vi kan ofta vända en frustration och se humorn i det hela.
  • Vi får råd och dåd genom att läsa andras bloggar och av våra läsare om allt mellan himmel och jord.
  • Vi (amatörer) tränar våra fotokunskaper, vi vill ju gärna lägga ut så bra foton som möjligt.
Jag tror att listan kan göras lång, men jag slutar där.

Jag tycker det är roligt att blogga och jag läser bara de bloggar jag vill läsa. Stressande ska det inte vara!

11 kommentarer:

Victoria sa...

Det var klokt och bra skrivet! Den dagen det blir ett jobbigt tvång att skriva på bloggen lägger jag av, det har jag lovat mig själv.
Trevlig helg!

Annika sa...

Nej, det får inte stressa. Absolut INTE!! Att blogga ska vara roligt och avkopplande. Lite press harman kanske på sig att prestera ett bra inkägg, men det känns som en positiv press.
Och jag håller verkligen med dig i det du säger att man får träning i att uttrycka sig i skrift, och sen i bild också eftersom vi bloggare gärna delar med oss av våra alster! DET är jättekul, tyckr jag...
OCH ja, det är fantastiskt vilka dörrar bloggen öppnat...Jag har verkligen fått sanna bloggvänner, och jag har tom träffat 4 IRL. Det var fantastiskt kul!!!

Marianne sa...

Victoria: Ja, det är ett bra motto som jag också ska lova mig själv! Trevlig helg till dig med! Min har redan börjat eftersom vi har lördag på fredag, så att säga.

Annika: Nej, blogga ska vara roligt, annars är det bättre att låta bli. Vad roligt att du har träffat några! Jag minns när jag bodde Upstate New York i mitten av 80-talet, då var man isolerad från omvärlden, så att säga, förutom dyra telefonsamtal och brev på papper. Det var i och för sig också ett trevligt sätt att ha kontakt, men man fick ju vänta så länge. På det här sättet kan man ha en mer direkt kontakt.
Trevlig helg, jag ska lägga in mina uteplatser om en liten stund, först ska kycklingen marineras och lite smått och gott fixas.

trollpackan sa...

Nej, det där begriper jag inte! Man bestämmer ju helt själv hur mycket man vill skriva, hur ofta och vad man vill läsa...att man kan dö av det! Obegripligt!
kram!

Marianne sa...

Trollpackan: Visst är det så! Men det finns alltid människor som är gränslösa och inte kan inse när det blir för mycket av det goda.
Kram och trevlig helg!

KARLAVAGNEN sa...

Nej absolut inte stressa. För mig är min blog att hålla kontakt med släkt och vänner och dela med mig av tankar och funderingar. Att få min frånvaro att vara lite mer närvaro om man säger så.

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja det var så det började för mig med. Att hålla släkt och vänner uppdaterade, för man kan inte skriva tjugo innehållsrika, personliga och varierande brev i veckan. Sedan har det växt och nu undrar jag hur många av släkt och vänner som läser egentligen. De kommenterar i alla fall sällan.

Lullun sa...

Ja, visst är det många fördelar med att blogga. Det är klart, det tar tid men det är ju ROLIG tid. :-)

Marianne sa...

Lullun: Ja, det är ju det det är och det det ska vara - roligt.

Anna, Fair and True sa...

Håller med dig. Fast ibland kan man ju bli lite stressad om man inte bloggat på ett tag. Känns som om ens läsare sitter och väntar! :)

Marianne sa...

Anna: Om jag är alldeles för trött brukar jag bara lägg ut ett foto eller leta upp en rolig bild på nätet, som kattbilderna. De har ju en kod för att man ska kunna lägga dem på sin blogg, så jag antar att det är meningen ...

Men ofta känner jag att jag skulle vilja ha tid att skriva mer än jag hinner. Kan tänka på saker under dagen, och sedan när jag sätter mig ner är de borta. Lite synd.