lördag 26 april 2008

Fredagstema: Favorittidningar

Jag är lite sen med mitt bidrag till fredagstemat, det sista temat från Annika i US, men här kommer något litet i alla fall.

Min absoluta favorittidning är Svenska Dagbladet på nätet. Någorlunda balanserade och nyanserade nyheter, framför allt artiklar om Mellanöstern skrivna av Bitte Hammargren. Hon är insatt, intresserad och skriver bra. Dessutom har SvD Sveriges bästa korsord och man kan printa dem direkt från nätet, något som jag gör varje fredag, lördag och söndag, ibland blir det något mitt i veckan också.

Numera läser jag däremot mycket sällan damtidningar, mest beroende på att alla modeller är tonåringar och att man faktiskt inte ser hur kläderna ser ut på de flesta bilderna. Det är inte längre foton för att visa ett plagg, det är livsstilsfoton. Dessutom är jag väl inte längre så vansinnigt intresserad av mode, ska jag erkänna.

Jag borde kanske läsa Tara och en ny tidskrift som jag har hört att Adamo ger ut, men det har inte blivit av att köpa någon, än i alla fall.

Inredningstidningar är roligare, men eftersom vi inte har något eget hus utan lever zigenarliv, blir jag bara "längtig" efter något eget och evigt, och allt blir "det där ska jag komma ihåg", vilket gör att jag inte läser dem heller.

När jag sitter och väntar hos tandläkaren njuter jag däremot av att bläddra i en riktig skvallerblaska. Svensk Damtidning och Hänt i Veckan, typ. Det ska vara mycket kungafamilj och svenska kändisar. Det blir ju bara någon gång om året, men den gången är det riktigt roligt.

Mattidningar tycker jag nog mest om och de idéerna kan man ju omsätta någorlunda omgående. Jag har fem tidningssamlare proppfulla av gamla Gourmet och jag vet inte hur många Allt om Mat som ligger och skräpar. Men jag ska erkänna att det inte är dem jag vänder mig till när jag ska leta recept, då går jag ut på nätet i stället.

Det här blev bara lite kort för nu ska jag göra mig färdig att gå på sondotterns gymnastikuppvisning med Brommagymnasterna! Nästa fredagstema kommer från Desirée i Alabama, då är jag hemma igen och får bättre tid med inläggen.

Ha nu en riktigt skön vårlördag allihop!

5 kommentarer:

Petra H sa...

Visst är det frustrerande att läsa modetidningar och man inte SER kläderna. Jag håller helt med dig, och framförallt är det ofta kläder som man ändå kanske inte skulle få för sig att sätta på sig - OM man nu hade haft råd att köpa dem ;-)
Inredningstidningar gillar jag även om det är mest för att drömma eftersom vi också lever nomadliv i möblerad lägenhet (har faktiskt sålt de flesta möblerna så det blir att börja om från scratch någongång i framtiden).
Trevlig helg, härligt att du fortfarande är hemma i Sverige!

Lullun sa...

Helt enig med dig vad inredningstidningarna angår. Den dagen man får ett mer "deffinitivt" boende kommer det nog bli fler sådana tidningar dock. Och modereportage, nej de intresserar inte mig något större. Sällan jag känner "det där är något som skulle passa mig"...
Trevlig söndag! :-)

Marianne sa...

Petra: Ja, det är ju det där med att ha råd att köpa det modetidningarna visar också ...

Vi har visserligen våra egna möbler och investerade jättemycket i nytt inför flytten, men det finns ju gränser och man vet inte hur allt ska passa i nästa boende.

Sista dagen i Sverige i dag, så det blir att gå och storhandla.

Lullun: Ja den dag vi flyttar hem igen blir det nog en del inredningstidningar. Ska man följa modereportagen ska man helst ha ett liv som utspelar sig runt Stureplan eller i olika cocktailsalonger, och det är ingenting jag tycker är så värst skoj.

Båda: Hoppas ni också har en riktigt skön söndag!

Annika sa...

Kul!
Visst är skvaller roligt i lagom doser. DET tycker jag också!
TARA är faktiskt en helt OK tidning för oss 40+...Prova att köpa med dig den innan du ska "hem" igen. Amelia Adamo ger ju ut "M" också för kvinnor som passerat TARA stadiet. Den är också bra, tycker jag!

Marianne sa...

Annika: M, det var så den hette! Hade tänkt, men det blev aldrig någon tidning köpt. Bara DN och SvD som vanligt. Och lite fler böcker på Arlanda så handbagaget blev så tungt att jag nästan inte fick upp väskan på hyllan. Allt som vanligt med andra ord. Ska skriva upp tidningen på min nästa Sverige-lista!