onsdag 16 april 2008

Packa

Att packa resväskan är något av det värsta jag vet. Vad ska jag ha med mig? Räcker det om jag tar så många tröjor eller kommer jag att behöva den där också? Men vad ska jag ha på mig när jag går på festen? Kanske jag ska ta den där kavajen också för säkerhets skull?

Och så måste jag börja några dagar innan, för i värsta klädbekymren glömmer jag alltid det där viktiga som jag ska ha med, t.ex. papper som jag behöver och som kanske är ett av huvudmålen med resan.

Jag önskar att jag kunde stoppa tandborsten i bakfickan och bara åka. Den här gången ska jag i alla fall göra ett allvarligt försök att minska på innehållet i väskan när jag åker till Sverige - den kommer att vara proppfull därifrån, hur jag än bär mig åt.

Så får väl tanterna på NK tycka att jag ser ut som en rugguggla när jag går där och fönstershoppar, det behöver jag faktiskt inte bry mig om!

7 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Har du tillgång till tvättmaskin dit du ska?
En vecka då räcker ju 8 par med underkläder tex, 3 tshirts, 2 par jeans, en varm tröja - tänk på att tunn fleece tröja kan vara minst lika varm som en ulltröja om du kombinerar med en mocka jacka, eller annan jacka.

Ta hellre med för lite och komplettera i Sverige om det skulle vara något. Låna schampoo, tvål etc av de du bor hos. Glöm inte laddare till laptop/mobil, ev GPS samt digitalkameran!

Lullun sa...

Det kan vara klurigt ibland. Själv hör jag dock till typen som packar ganska lätt & smått. Men viktiga småsaker börjar jag lägga undan / skriva upp på en lista redan någon vecka innan, så ryker allt ner i väskan kvällen före.

Men visst ska du inte bry dig om tanterna på NK! Det viktigaste är ju att du får plats med allt du vill ha med dig åt andra hållet! *hihi*

När bär det av förresten?

Marianne sa...

Karlavagnen: Både ja och nej med tvättmaskin. Det beror på om min kompis har någon tid bokad. Svensk tvättstuga du vet. Har hon det har jag maskin. Får kanske höra med henne. Och underkläder funderar jag på att investera i och alltså bara ta med så det räcker över helgen. Problemet är antal polojumprar, festkläder ... Men som du säger, man kan alltid komplettera ; D

GPS är något jag normalt skulle behöva, men Stockholm tror jag att jag klarar utan : ) Det får bli lilla kameran. Men kamera måste det bli, jag ska ju vara turist!

Och kompisen jag ska bo hos och jag har en deal - ingen av oss tar med så fåniga saker som schampoo till varandra. Viktigare saker som oliver och ost måste få plats ...

Lullun: Presenterna är i alla fall ihopplockade. Papperen också - tror jag. Jag måste ha både tidig packning och lista. Suck. Förstår mig inte på mig ibland.

Annika sa...

Tristare att packa upp än att packa ner :-)

Du får göra som Peters arbetskamrat gjorde när sällskapet reste till Asien nyligen. Killen hade en plastpåse med innehållande tandborste och ett par kalsonger (som han skulle skölja upp i handfatet på hotellet) och passet och plånboken. Det var allt...Hehe...
Då slipper man bekymra sig över att bagaget ska försvinna också ;-)

Absolut bäst att packa så att man kan ta med MYYCKET när man reser tillbaks igen...

jag är också typen som packar kvällen före, och det brukar funka...

Marianne sa...

Annika: Hehe, tror plastpåsevarianten är lite för bra för mig, då får man ju inte med sig mycket tillbaks.

Jag har i alla fall varit duktig och tänkt som han: TVÄTTA UPP I HANDFATET. Det kan man ju faktiskt med en liten jumper etc.

Nu sitter jag med en lista och undrar vad jag har glömt skriva upp ... Och undrar hur jag ska få med mig alla olivburkar nu när det är så tomt i resväskan. Det måste vara stadig packning för att ta med glasburkar. Kanske ska vara så fräck att jag byter förpackning på dem till en större plastburk. Vi får se. Man kan ju inte ta sånt i handbagaget nu för tiden.

sus sa...

Har själv alltid lika svårt med packningen. *suckar tungt*
Oroa dig inte för NK-tanterna!
Nu är det så mycket turister i Shlm så jag tror faktist inte NK-tanterna bryr sig, de är nog rätt vana vid backpackers som "bor-å-står" i det de har på sig *nickar för mig själv*

Fast som kuriosa kan jag berätta att jag krockat (haft fysisk kontakt) med Per Gessle utanför huvudingången på NK. Bara sådär apråpå NK *ler*.

Kramen!

Marianne sa...

Sus: Då var hans dag gjord! Han måste vara överlycklig att ha ett bra minne med sig från Stockholm : )