tisdag 29 april 2008

Hemma igen

Nu är jag hemma i Kairo igen. Det är alltid skönt att komma hem igen, även om jag håller på att längta ihjäl mig efter sonen och hans familj.

Ibland när man reser hakar allt upp sig och ibland går allt som på en oljad räls. I går hade jag tur och allt gick smidigare än jag hade förväntat mig, för jag hade sett framför mig hur jobbigt allt skulle bli från att kliva upp 03.45 till att sitta i bilköer i flera timmar genom Kairo. Men det blev tvärtom.

Jag kom upp utan problem, taxin stod där den skulle, inga köer till incheckningen på Arlanda, jag blev seatad både långt fram och vid mittgången av en trevlig incheckare, hann fika och röka och handla innan planet gick i tid, gaterna i Wien låg rätt nära varandra, passkontrollen var vid gaten så inga onödiga köer, landade i tid i Kairo, och till sist var det nästan ingen trafik alls eftersom halva Kairos befolkning var hemma hos släkten i byarna pga långhelgen!

Som smort alltså!

Enda abret var väl karln på planet från Stockholm till Wien, han som satt på andra sidan mittgången - han snarkade så att INGEN i närheten kunde sova.

Nu är jag trött så det förslår efter en innehållsrik vecka, så jag tänker bara slöa i dag och läsa ikapp mig på alla bloggar som jag inte har hunnit med under veckan.

8 kommentarer:

trollpackan sa...

Skönt när allt funkar som det ska!;)
Slappa på nu ett tag!
kramen

Annika sa...

Ja, man blir så glad när allt går på räls närman reser. Man fattar knappt att det är sant. Skönt att allt gick så smärtfritt.
När reser du hem igen? Kommer sonen ner och hälsar på er?
Förstår att du tycker det är skönt att vara hemma igen. Vilken tur för oss boende i utlandet att vi har flera hem :-)

sus sa...

Vilket flax du måste ha haft...
Visste inte ens att "inga köer till incheckningen" fanns!
Det ser man!
Vila nu så återkommer du när du orkar!
kramen!

Lullun sa...

Välkommen hem & skönt du slapp för strulet!! :-)

Marianne sa...

Trollpackan: Jag slappar och läser ikapp mig på bloggarna, det tar tid! Men jag har i alla fall lyckats förbereda middagen, så den blir snabbt klar när mannen kommer hem.

Annika: Jag åker nog inte hem förrän till hösten, men sonen och hans familj kommer hit i juli och stannar i två veckor vilket ska bli jättekul. Fram tills dess måste jag bli klar med nästa bok, så i morgon blir det att sätta fart med jobbet igen.

Ja, det är tur att man har många hem, men nu börjar det bli lätt förvirrat med tre stycken - Istanbul också. Jag åker hem vart jag än ska!

Sus: Jag hade nog bara tur att taxin kom fram före första bussen och första tåget, fem minuter senare var det jätteköer. Kostade på mig taxi eftersom det var så in i baljan tidigt och han körde rätt fort.

Lullun: Tack, ja det var skönt. För det kan vara precis tvärt om också!

Petra H sa...

Japp, borta bra men hemma bäst - det är något speciellt med att komma hem när man varit borta, sängen känns skönare på något sätt ;-)
Det är ett lotteri ibland med flygen, om det ska gå bra eller inte. Börjar det gå dåligt, brukar det fortsätta så... Skönt att det gick bra för dig! Jag bokade ju min Sverigeresa igår, och ska vänta 7 timmar på Newark på tillbakaresan - men hellre det än att stå på nålar genom amerikanska immigration (som visst kan vara extra struligt när man kommer tillbaka med amerikanskt visum, mycket som ska kollas) och tullen, och inte veta om man ska hinna med nästa plan...

Nettan sa...

Vilken tur, det ska man ha ibland! Skönt att allt gick bra.

Kram!

Marianne sa...

Petra: Ja, sängen och kudden och duschen. De är extra sköna precis när man har kommit hem igen.

Oj, sju timmar på Newark, men jag håller med, hellre sitta och fika, läsa och titta på människor än att bli alldeles svettig av nervositet och stress genom pass- och tullkontroller. Samma sak när man ska åka, jag är hellre tidig på flygplatsen och sitter och fikar än står och hoppar i någon incheckningskö.

Nettan: Ja, nu hade jag tur. Nu hoppas jag att du har tur med jobbet!

Kram!