onsdag 30 april 2008

Diskmaskin

Jag vill ha en diskmaskin NU!

Den diskmaskin som ingår i hyran fungerar inte. Den fastnar i programmet och står och stampar. I evighet. Jag vill inte ha den lagad, jag vill ha en ny och fräsch för jag kan tala om att den inte är så mumsig.

Detta är nu en långbänk med hyresvärden. Hon vill bara betala 2.ooo pund för en ny. Men en ny av någorlunda kvalitet kostar 3.500 - 4.000. (1 pund är cirka 1.25 SEK.) Vi kan inte gärna dela ägandeskap av en pryl med hyresvärden eftersom vi kommer att flytta en vacker dag. Då tycker jag att vi kan köpa en själva. Men maken som är något mer ekonomiskt sinnad än jag tycker att det ingår i hyran.

Långbänk.

Och det är väl egentligen inte något större problem att diska för hand. Problemet är att varmvattenberedaren är för liten för att räcka till en hel middagsdisk. Man får diska i 2-3 omgångar för att få undan allt.

Det blir lite tjatigt.

7 kommentarer:

nina sa...

Diskmaskin... Jag hade nastan glomt bort att det fanns sana. Jag har fatt vanja mig vid att ha enbart kallvatten till bade disk och tvatt sa jag lever verkligen gammeldags. ;-)

Hyresvarden borde ju fixa en bra diskmaskin, det blir ju en investering ocksa eftersom de haller langre. Har i Costa Rica ar de inte sa duktiga pa investeringar, hellre laga en gang i manaden an kopa ordentliga saker pa en gang. :-)

Marianne sa...

Nina: Menar du att du måste tvätta allt för hand? Vi har i alla fall tvättmaskin (det är en egen historia) tack och lov. Från och med nu ska jag inte klaga över varmvattnet till disken! : )

Jag kan tänka mig att det är väldigt annorlunda i Costa Rica. Lika annorlunda som här, fast ... annorlunda.

Lullun sa...

Ingen diskmaskin här heller, trots mannens eviga önskan om att köpa en. Men vi har iaf varmvatten nog att kunna diska hela diskar. Att behöva dela upp det på flera diskar verkar ju jobbigt. Stackare.

Marianne sa...

Lullun: Fast när jag läser hur Nina har det i Costa Rica, som får värma vatten till allt, känner jag mig rätt lyxig. Får suga på den karamellen : )

nina sa...

Jag både diskar och tvättar i kallvatten, diskar för hand och tvättar i maskin. Är det någonting som verkligen inte blir rent kan man koka upp vatten, eller ta från duschen som har ett munstycke som värmer upp vattnet, men annars brukar det faktiskt funka. Vi har supertvättmedel som jag nog inte vill veta vad det innehåller. ;-)

Marianne sa...

Nina: Jag har nog för mycket fett i maten, här blir det inte rent av kallvatten. Fast jag kanske ska lära mig att spara glas och sånt till sist så att man tar det fettiga först. Då borde det funka.

Jag trodde att alla tvättmaskiner värmde vattnet själva? Det gör de alltså inte i CR? Praktiskt i alla fall att duschmunstycket värmer vattnet så ni slipper duscha iskallt varje dag. Och nej, man ska inte alltid ta reda på vad saker och ting innehåller!

nina sa...

Näe, de tvättmaskiner vi har här värmer inte vattnet. Jag tror det är såna där gamla amerikanska modeller med lucka på ovansidan, där vattnet går direkt in i maskinen från en slang. Sedan centrifugeras tvätten i en annan lucka så man måste flytta över den för hand.

Det finns nog modernare maskiner också men liksom alla andra hushållsapparater här i landet är de alldeles för dyyyyra!