onsdag 30 april 2008

Svenskar i utlandet

Man har många funderingar när man bor så här i utlandet. En del tankar är färgade av platsen och kulturen där man bor, en del av att vara svensk i ett annat land och åter andra är helt vardagliga och universella.

Nu i bloggandets era är det lätt att dela med sig av sina egna funderingar och lätt att ta del av andras. Som svensk i utlandet är det väldigt roligt att läsa bloggar hemifrån och ta del av det dagliga livet där hemma, och det är speciellt intressant och väldigt ofta uppmuntrande att läsa om hur andra svenskar har det i utlandet: plötslig hemlängtan, dråpliga situationer, språkliga fnurror och det där med att vara svensk.

Nu har jag uppdaterat min länklista här bredvid med intressanta länkar till svenska bloggare runt om i världen. Av någon underlig anledning är det bara svenska kvinnor i utlandet, jag har faktiskt inte hittat några svenska män! Jag vet inte om de inte bloggar, eller om jag bara inte har hittat dem. Tips mottages tacksamt!

Här är de nya länkarna:
Saltistjejen i New York
Nina i Costa Rica
Kicki i Sydney - Vardag i kängurulandet
Josephine i Belgien - Giraffen
Sophie i Florens
Millan i Bristol - A Swede in Bristol
Fröken Anki i Pennsylvania
Steps&Stories - Dominikanska republiken
Jessica i Florida
Cecilia i San Fransisco - My life in Hayes

Om det är någon av er jag har länkat till som inte vill vara med så säg till, så tar jag bort er.

17 kommentarer:

sophie sa...

hejsan!

jag ska lägga till dig med bland mina bloggar..=)

kram

Marianne sa...

Sophie: Toppen! Kram

Lullun sa...

Visst är bloggar dunder för oss utvandrare! Vet inte vad jag gjorde innan jag hittade alla er. :-)
Men manliga bloggare; visst finns de, men måste tyvär erkänna att jag inte har "fallit för" någon ännu och därför inte sparat deras adresser. Tyvär.

sus sa...

Vilken service! Då slipper jag ju leta själv *ler glatt*
Kram!

Marianne sa...

Lullun: Jag håller med! Fy så tråkigt det hade varit utan alla er andra! Och det är ju det där med att man ska "falla" för en blogg också, inte bara hitta den. Jag har i alla fall tre karlar i min lista: Lyxunge i Umeå, Ögonblick i norr i Luleå och Realmenscrapp i Stockholm.

Sus: Ja, det är ju så jag har hittat alla. En leder till en annan som leder till en tredje. Varför uppfinna hjulet igen?

Annika sa...

Jag tror aldrig att en enda man kommenterat min blogg...JO, mina bröder, men ingen annan. Bloggning verkar vara en tjejgrej, helt klart...

JA!!! Jag älskar bloggar. Tycker om att hålla mig uppdaterat hos mina sverigebloggar. Ulandssvenskbloggarna kan man alltid skratta med, nicka åt och förstå. Vilken gåva att ha er alla!!!

Kram!!!

Annika sa...

Marianne...ser inte Anne på din lista. Anne är en av mina absoluta guldfavoriter:
http://utvandrare2000talet.wordpress.com
Skriver så bra och intressant om sitt liv i Oregon.

Marianne sa...

Annika: Ja, det är rätta ordet - en gåva!

Och det verkar nästan som om de flesta mäns bloggar ska vara så väldigt seriösa, det måste handla om bara politik, eller bara kultur, eller något annat samhällsengagemang. De tillåter sig liksom inte att ha olika tankar och känslor. Jag har som sagt inte hittat många i alla fall.

Anne har jag missat! Tack för tipset, ska gå in hos henne och lägga henne som bokmärke. Så kan jag samla ihop ifall det kommer fler tips.

Kram till dig också!

Marianne sa...

Annika igen: Men hur har jag kunnat missa henne, jag har ju varit där när det var uteplatser! Det var ju hon som gjorde allt det där jättejobbet med gården på baksidan. Tack, nu hittade jag tillbaka!

Petra H sa...

Jag har samma undran - var är alla manliga utlandssvenskar? De enda killar som kommenterar på min blogg är min bror och några fransoser (kompisar)!
Ska kolla in tjejen som bor i Belgien, saknar mitt liv där ibland.

Marianne sa...

Petra: Maken påstår att det är "tjejigt" att blogga. Att det är därför. Men jag håller inte med eftersom man skriver precis vad man vill. Och om det var han som hade kommit på det hade det nog varit annat ljud i skällan : )

aurorabuddha sa...

Tack for lanken, du finns hos mig inom kort oxa... :o)

Marianne sa...

Aurorabuddha: Tack själv! Det är så trevligt att läsa!

Fröken Anki sa...

Kan det också vara för att det är fler tjejer som är hemma och har tid att blogga? Eller så är det så att tjejer gillar att skriva om sina upplevelser och dela med andra? Jag tycker att det är jättekul med alla oss som bloggar och tittar in hos varann. Vad roligt att du lagt till mig i din lista. Du finns i min också!

Hoppas ni haft en skön första maj!

Marianne sa...

Fröken Anki: Men det är ju jättemånga av tjejerna som jobbar och har barn, titta på Saltis och Lullun bara för att ta ett par exempel. Jag jobbar ju förresten själv, även om jag har kontoret hemma. Min teori är att killar ofta måste vara så himla seriösa, få som kan slappna av och bara skriva ner en tanke eller en upplevelse. Så det blir politiska etc bloggar för dem. Det vore kul med lite killar i utlandet också.

Jag håller med dig, det är jättekul med alla bloggar, det berikar verkligen livet. På många sätt.

aussiekicki sa...

Hej Marianne! Tack för länken och jag lägger upp dig i min länklista oxå om det är okej!

Marianne sa...

Aussikicki: Tack, du får gärna länka du också!