tisdag 15 april 2008

Turkisk frukost

Turkisk frukost är vansinnigt gott. Turkisk frukost i trevligt sällskap med utsikt över Nilen är ännu godare.

Det bjöds på turkisk fårost, turkiska oliver, turkisk fikonmarmelad, turkisk omelett (menemen), turkiskt te och massor av annat smått och gott.

Och ibland är trafiken i Kairo oväntat gles. Då blir man väldans glad.

Jag är både mätt och glad.

10 kommentarer:

Annika sa...

Åh en sådan skulle man äta ngn ggn. Jag kan tänka mig att det är gott! Blir hungrig bara jag läser om det så här i arla morgonstund.

Och så skönt med trafiken idag!!

Simone sa...

Ja faktiskt!! Var en eländig semester i Turkiet och jag tror det enda vi inte var missnöjda med var frukosten!! fast det är inte alldeles sant, maten var ju fantastisk, fast inte inkastare och andra...

Marianne sa...

Annika: En turkisk frukost är egentligen ganska lätt att ordna. En vit fårost man tycker om, oliver man tycker om, gurka och tomater, honung, smör, bröd och marmelad. Det är den lilla varianten. Och så te förstås.

Alltid skönt när det tar en halvtimme på vägarna i stället för ... 1-2-3 timmar.

Simone: Så tråkigt med misslyckad semester i Turkiet! Men alla stora turistorter är alltid sämre än andra ställen. Och inkastare och försäljare i Turkiet är värre än här i Egypten, fast jag trodde det skulle vara tvärtom. Prova Istanbul som stadssemester över en långhelg. Det finns en underbar ö i Dardanellerna också. Jag kan tipsa i så fall.

Jag älskar turkisk mat. Men så älskar jag ju väldigt mycket med Turkiet.

trollpackan sa...

Vad mysigt! Hmm...fast jag hoppar svarta oliverna, såna gillar inte jag men rsten!
kramen

Marianne sa...

Trollpackan: Du slipper dem, jag kan äta dina ; )

Petra H sa...

Det låter jättegott - jag gillar inte kalamatoliver (men gärna andra, mindre svarta oliver).
Kör du själv i Kairo?? JAg är imponerad - själv vågar jag knappt ge mig ut i Puerto Ricos trafik (fick höra från en puertoricanska idag att hon också är rädd - det ska jag berätta för O som tycker att jag är så feg!!)... Tar hellre bussen som alltid är sen..

Marianne sa...

Petra: Nej, jag kör inte själv här, jag får hjälp med det. Jag körde inte under sex år i Istanbul eftersom allmänna kommunikationer var så utmärkta, och att börja om i den här trafiken ... Dessutom vet jag inte om jag skulle hitta. Men jag vet andra svenskor som kör här. Nä, jag är alldeles för feg.

Fördelar och nackdelar med det. Någon ska vara ledig och kunna köra mig dit jag ska, så det är inte alltid jag kan åka iväg som jag vill. Och här vill jag inte åka buss, inte heller minibussar. Både pga skicket fordonen är i och eftersom jag vet att många chaufförer kanske inte dricker alkohol men gärna röker både det ena och det andra. Dessutom är det knökfullt i bussarna och kvinnor får inte alltid vara ifred. Taxibilarna är så skrangliga att jag inte vågar åka några längre sträckor med dem.

KARLAVAGNEN sa...

Låter som om du hade en toppen dag! Tack för all hjälp!

Hade inte bangat för att köra tror jag. Men lyx att bli skjutsad emellanåt.

Nettan sa...

Åh, menemen, lyx!

Marianne sa...

Karlavagnen: Har du sett trafiken? Och gatusystemet? Och skyltarna på arabiska? Eller skyltarna förresten ... Men visst är det lyx. Och jag skänker ofta en tacksam tanke på den lyx i vardagen jag har just nu. Bara det att ha råd att ha tid att sitta med en katt på blanka måndagsförmiddagen när hon vill ha sällskap vid maten!

Nettan: Visst är det! Tur man har turkiska kompisar!