tisdag 22 april 2008

Matval

Couscous, falafel och olika sorters meze går bort när jag väljer på en meny i Stockholm. Sånt kan jag äta sedan. Nu vill jag äta griskött, svenska fiskar och Toast Skagen. Och sånt.

I dag blev det rödtunga med pepparrot och mandelpotatis.

9 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

å saliv-produktionen ökade just hos mig! Eet smakelijk! Bon profit! Bon app!

Marianne sa...

eller: Afiyet olsun (turkiska). Hmm, vi kan starta språkkurs här på nätet : )

BiRDiE sa...

Toast Skagen... *slickar mig om munnen och drömmer lite* - DET var länge sen!

Griskött längtar jag sällan efter, även om jag äter en och annan fläskfilé då och då. Föredrar rött kött. Är en sån där miljöbov, jag.
Å andra sidan sett äter vi mängder av kyckling, och fisk, så SÅ mycket rött kött blir det ändå inte. ;)

Marianne sa...

Birdie: När man inte får gris i någonting alls på ett halvår så längtar man efter det. En del av den längtan är variationen, vi är vana att kunna variera med det. Inte ens salamin vi kan köpa är med griskött, utan av biff och det blir en lite annorlunda smak. Klarar mig jättebra utan, men när jag kommer hem till Sverige är det rätt gott, må jag säga.

Anonym sa...

Håller med! Kan faktiskt sakna svensk husman bara efter någon vecka på något "charterparadis".
Kramen!

Marianne sa...

Sus: I går kväll fick jag Biff Rydberg som min kompis C lagade. Mumsigt.

Annika sa...

Appselut :-)
Stekt strömming!!! Kalopps!!! Sådant som man drömmer om som utlandssvensk!!
Toast Skagen...NU blev jag grymt sugen på en toast skagen...

Anonym sa...

Haha, fick du Biff Rydberg också :) Tack för en trevlig lunch, det var kul att ses!

Marianne sa...

Annika: Du borde kunna göra en Skagen själv? Jag vet att det inte finns räkor som är kokta på riktigt, men det borde gå att ordna själv, kanske? Har de inte det på Ikea förresten?

Nettan: Tack själv! Ja, det var roligt, hoppas ni kommer till Kairo snart!