måndag 23 juni 2008

Att skjuta upp till morgondagen

Vissa saker tar emot att göra därför att allt runt omkring det hela är så trist. Vissa saker skjuter man upp och glömmer helst bort. Men till slut måste man ändå ta tag i dem och se till att få det gjort.

Att ordna allt med gravskötsel och gravsten till pappas grav är en sådan sak.

Men det är så skönt nu när det äntligen är klart. Betalt och färdigt, alltihop.

14 kommentarer:

Suzesan sa...

Ånej så tungt och jobbigt det kan var med såna sorgliga saker. Det kan man nog skjuta upp. Men så skönt att ha fått gjort det nu och kan sätta en punkt till det. Hoppas inte det var nyligen. Jag beklagar iallafall ändå.
Önskar dig en bra dag. Jag är så full i skratt för jag blev inviterad av busschauffören. Så sött. han såg generad ut och ja rätt snygg faktiskt. Han ville jag skulle åka med lite mer*fniss* VAD BUSSCHAUFFÖRER raggar. My oh my!
Kram
Susanne

Annika sa...

Det är lätt att skjuta upp. jag är själv specialist på det. Skönt iallafall att du har ditt ordnat nu. DET känns ju så mkt bättre efteråt.

sus sa...

Vissa saker tar emot mer än andra. Säger som Suzesan; tungt och jobbigt när en när och kär går bort.
Känns som fel tillfälle; men hoppas du inte skjuter upp detta iaf:
Ny deltävling!
http://vykort.bloggagratis.se/

kramen!

Marianne sa...

Suzesan: Det var ett år sedan snart som han dog, strax innan vi flyttade hit till Kairo. Tack i alla fall. Man måste vänta ett tag med stenen, jag fick inte sätta någon förrän nu på våren. Och sedan har jag, ja, skjutit lite på det. Nu är det gjort i alla fall.

Haha, tackade du ja till busschauffören? Jag hade en lite för ivrig taxichaufför i Istanbul som ville gifta sig med mig. Hahaha, efter att ha pratat med mig i en kvart kunde han inte tänka sig nåååågon annan! Jag hoppade av innan jag kom fram dit jag skulle så att han inte skulle kunna följa efter ...

Annika: Ja, det är jätteskönt att det är klart nu. På alla sätt och vis. Nu ska jag försöka samla mig och få nästa "trög-grej" ur världen, men det är inget sorgligt, bara tråkigt för jag avskyr ekonomi!

Sus: Inte alls fel tillfälle! Tvärtom, nu har ju den bördan äntligen lättat från axlarna! Ska jobba igenom en sida till i boken, sedan ska jag minsann tävla! Vilda hästar får mig inte att hoppa över din tävling!

Suzesan sa...

Ja Marianne den risken finns ju alltid. Ibland räcker det man säger "hej hej" sen tror de att man är gift med dem. Men han var snygg som f*N så jag får väl lägga honom i byrålådan*fniss* Men han var så vänlig. Han har sett mig innan. Jag vet det. Nej jag gick hem ..han blev nog ledsen för han körde inte direkt.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Men stackarn, då! Han kan väl få bjussa dig på en rundtur i stan?
Kram

Matildas fikarum sa...

Vad bra att du fått ordnat med det som är jobbigt. Och visst är det lätt att skjuta upp saker till morgondagen! Jag skyller alltid på Nalle Puh. "Varför göra det idag som du kan göra imorgon?".

Kram på dig

Desiree sa...

Usch jag är också sådan där som gärna skjuter upp då det handlar om något jag tycker är jobbigt. Skönt dock att du har fått det gjort nu och inte behöver gå runt och tänka på det och ha dåligt samvete längre. Det är ju så otroligt skönt då man fått det hela gjort.

KARLAVAGNEN sa...

Med just sådana grejer är jag expert på att fixa och dona (gärna innan någon ens gått av daga - hmm får nog bli ett förklarande blog inlägg), men mer fjärttiga praktiska grejer kan jag alltid vara lite Alfons Åberg med... Ska bara....

Anne sa...

Visst är det så, vissa saker skjuter man upp och glömmer helst bort.
Det känns dock oftast väldigt skönt efteråt, som en stor börda och plikt försvinner från ens axlar när man tagit hand om det. En stor lättnad infinner sig.

trollpackan sa...

Ja, vissa saker i livet vill man bara glömma bort, även om det är saker som måste fixas.
Kramen

Marianne sa...

Matilda: Och när det väl är gjort är det en sån lättnad! Hehe, stackars Nalle Puh, han skulle inte få det lätt här i huset.

Kram!

Desirée: Ja det är så skönt när det är klart och man undrar varför man inte tog tag i det tidigare så att man hade sluppit det lite tidigare. Men jag lär väl inte lära mig den här gången heller ...

Karlavagnen: Men om du flyttar till Kairo, så kan du fixa viktiga saker åt mig så fixar jag fjärtiga grejor åt dig : D

Anne: Ja det är som om tio kilo lyfts från ens axlar. Som tur är slipper jag deklarera nu för tiden, för det var sånt jag kunde gå och gräma mig länge för.

Trollpackan: Och ingen annan gör det åt en, hur mycket man än fantiserar om det ...

Kram

KARLAVAGNEN sa...

Näää, ni får flytta till Spanien!
:-)

Marianne sa...

Karlavagnen: : )