torsdag 5 juni 2008

UEFA = organiserad kriminalitet

Nu går väl ändå skam på torra land! Har ett fotbollsförbund rätt att kräva att en hyresgäst ska stänga ner sin verksamhet bara för att hyresgästen inte sponsrar fotbollsförbundet!?! Det här är ju helt sjukt!

Hamburgerkedjan Max hyr lokaler av Borås kommun i den nya arenan i staden. Nu kräver UEFA att Max ska stänga sin restaurang under matcherna så att fotbollsfansen inte ska kunna äta där. Bara för att Max inte skänker pengar till fotbollen!

Jaha, så om jag hyr en bostad eller en lokal för min verksamhet kan tredje part komma och kräva att jag inte får vistas där bara för att den tredje parten inte har fått pengar av mig? Det kallas i min bok beskyddarverksamhet och utövas av organiserade kriminella ligor.

Fy fan rent ut sagt, och jag hoppas att alla fotbollsfans bojkottar matcherna, bojkottar UEFA och bojkottar svenska fotbollsförbundet och allt vad de står för!

Läs mer här.
Och sedan här.

Uppdatering: Det är visst en järnhandel, Harald Nyborg, som också måste stänga. Men det här är ju oacceptabelt!

17 kommentarer:

Jessica sa...

Men halla fick dem igenom detta da?
Haller fullkomligt med sa klart.
Man slutas aldrig forvanas.

Marianne sa...

Jessica: Ja, men de kräver tydligen ännu mer, att Max ska hålla stängt hela dagarna, inte bara runt matchen. Dessutom. Jag tycker Max ska anmäla dem till polisen. Eller någon EU-domstol om konkurrensfrihet eller något liknande. Ska de komma och diktera hur vi ska göra i Sverige?

Desiree sa...

Fy vad dåligt. Håller verkligen med dig.

Marianne sa...

Desirée: Ja, det är inte klokt, faktiskt. Helt vansinnigt.

Annika sa...

JAG håller helt och hållet med dig, Marianne. Vad är det för fasciststuk?

Marianne sa...

Annika: Har du fått tillbaks Internet nu? BRA i så fall!

Nej, jag förstår inte hur de får hålla på så! Men fotboll verkar vara viktigare än allt annat ...

Petra H sa...

Vaaa??? Det låter ju helt galet! Så ska det ju ABSOLUT inte få gå till i dagens samhälle, speciellt inte när en svensk kommun är inblandad.
Förresten, grattis på bröllopsdagen - såg din kommentar hos Lullun, själv firar vi 3-års dag idag (gifta har vi ju bara varit i typ ett halvår)!!

Suzesan sa...

Bra rubrik Marianne!Jag har retat mig på det länge!Det där stiger över mitt tänk hur de kan göra så. Helt sjukt! Max har bra mat!Jag gillar INTE snabbmat med deras är ok!
Om jag nu läste rätt hos Lullun så får jag säga grattis på nioårsdan och jag har jag läst fel så tar jag tillbaka det. Hoppas du är på bättre humör igen då:)
Kram
Susanne

KARLAVAGNEN sa...

Dåligt, mycket dåligt.
I Sverige är Max burgare bäst när man väl käkar sånt och jag älskar järnaffärer!!!!!

Kersti sa...

Visst blir man förbannad.

Marianne sa...

Petra: Först var det sicilianare, sedan blev det MC-gäng, nu är det visst ryssar och fotbollsorganisationer.

Tack, och grattis själv! Mysigt, då får ni fira 1-årsdag i vinter.

Suzesan: Har själv aldrig ätit på Max, men det spelar ju ingen roll, det kan vara en rullskridskoaffär vad mig anbelangar. Ingen ska bli utkörd från en lokal de lagligen hyr bara för att tredje part inte har fått pengar eller "gillar" verksamheten (polisen inte inräknad här med gillarfaktorn).

Tack. Tyvärr är jag lika sur-grinig fortfarande. Men det går väl över innan jag fyller 80. Kan ju inte säga "innan jag gifter mig" : )

Karlavagnen: Som jag skrev till Suzesan, för mig får det vara vad som helst, en surfbrädesaffär eller vad som helst, men så där får det inte gå till. Maffiametoder!

Kersti: Med mitt nuvarande humör skulle de kunna hyra in mig. Jag kan åka till ordförande för UEFA och skälla ut honom. Det skulle bergis ge resultat : )

BiRDiE sa...

Sjukt är ordet. Läste om det där för någon månad/två sedan, och trodde ALDRIG de skulle få igenom något dylikt...

Bojkotta den hamburgerkedja som nu tjänar på det här - det är mitt råd...

Suzesan sa...

Jag håller med dig Marianne jag uttryckte mig lite galet. Jag skrev det som om "bara de har bra mat så"..men jag håller med. Maffiametoder!De kan bara inte få göra så! Mycket oacceptabelt.
Ha en underbar dag hoppas du är på bättre humör.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Birdie: Helsjukt! Och så tycker jag att det är dags att lägga ner fotbollen, det handlar ändå bara om pengar.

Suzesan: Nej då, du uttryckte dig inte galet. Jag förstod. Jag bara lade till. Liiite bättre humör nu.
Kram!

Lullun sa...

Detta hade jag inte hört om förut. Det är ju helt totalt galet! Måste läsa vidare om detta senare (är bara på snabbisbloggrunda från jobbet).

Bert sa...

Jaså minsann.

Det där skrev jag om i april och fick på skallen lite, för att jag anklagade mackdånalds. Sedan har jag inte hört något... Och nu detta.

Jag upphör nog aldrig att förvånas över hur de heliga marknadskrafterna blir mer och mer sjukliga.

Marianne sa...

Lullun: Ja, läs sedan när du har tid. Det är rena skandalen.

Bert: Jo, jag minns att du skrev om det och att jag inte riktigt förstod alla sammanhang. Nu när jag läste blev jag så arg att jag höll på att gå upp i limningen.

Du har väl hört den nya psalmen? "Härlig är böörsen, härlig är vår baankman ..."